Menu

Houten vloeren Bax Houthandel

 

Een eiken vloer, een parketvloer of een vloer van lamelparket: Bax Houthandel is de specialist als het gaat om houten vloeren.

Wilt u een houten vloer kopen? Bij Bax Houthandel kunt u terecht voor verschillende soorten houten vloeren. In ons assortiment vindt u de authentieke eikenhouten vloer, de parketvloer of een vloer van lamelparket. Naast de houten vloer hebben wij een groot portfolio laminaat en PVC en kijk eens naar een hybride vloer. Alles onder 1 dak.

Eén ding hebben onze houten vloeren gemeenschappelijk: u bent verzekerd van zeer scherpe prijzen voor onze vloeren. Dat komt omdat wij de vloeren in eigen beheer produceren en er dus geen tussenhandel nodig is. Dit stelt ons ook in staat om precies uw droomvloer geheel op maat voor u te maken. Nadat we de vloer hebben geproduceerd, komen wij deze bij u op locatie installeren.

 

Bax vloeren

Alle vloeren onder 1 dak altijd direct af fabriek zonder tussenhandel.

LAMINAAT VLOEREN   PVC VLOEREN    HYBRIDE VLOEREN   EIKEN VLOEREN   AANBIEDINGEN

 

Op deze pagina proberen wij u een totaal overzicht te geven, specifiek welke categorieën wij binnen houten vloeren gebben. Tenslotte is dit een algemene term waar wij veel inhoud aan kunnen geven.

ZIE AL ONZE HOUTSOORTEN:

 

EIKEN  ESSEN  BEUKEN  JATOBA  MERBAU  TIJGER HOUT  ROBIJN  WHITE MAPLE  

 

TAUARI  TEAK  BROWN MAPLE  IVOOR BEUKEN  WALNOTEN  AFZELIA  SUCUPIRA

 

 

houten vloer showroom

De juiste houten vloer voor u

Houten vloeren hebben elk hun eigen kenmerken. De ene vloer kan wel op vloerverwarming worden gelegd en de andere houten vloer niet. Sommige houten vloeren zijn minder geschikt in een appartementencomplex vanwege onderburen dan andere houten vloeren.
Als u nog niet precies weet welke houten vloer u moet kiezen, is het verstandig om eerst een antwoord te formuleren op enkele vragen die wij hebben opgesteld. Met uw antwoorden kunnen we de selectie in veel gevallen al beperken, waardoor uw keuze eenvoudiger wordt. De vragenlijst vindt u hieronder.

 

SHOWROOM HOUTSOORTEN    PRIJZEN

Vragenlijst en keuze houten vloer

  • Welke ondervloer ligt er?
  • Wat is uw budget?
  • Kiest u voor massief hout of lamelparket / parketdelen?
  • Wilt u vloerverwarming aan laten leggen?
  • Heeft u onderburen?

Natuurlijk speelt ook uw voorkeur voor kleur en bijvoorbeeld het aantal knoesten een rol. Na antwoord te hebben op deze vragen, kan Bax Houthandel voor u een selectie vloeren adviseren. Ontdek ons ruime assortiment en informeer naar onze scherpe prijzen.

 

14mm BUDGET VLOEREN    19mm LAMELPARKET

Alle kleuren
2 strooks eiken

2 of 3 strooks houten vloer

Een 2 – of 3 strooks lamelparket. Is niet duur en men heeft een echt houten vloer.

Een 3 strooks lamelparket hebben wij afgewerkt en wel voor in vaste decoren voor:

€ 29,95/m2

De 2 strooks lamelparket kan bij ons in iedere afwerking gemaakt worden die gewenst is.

 

2-strooks-lamelparket

Hele brede houten vloeren

Heel breed?..denk aan 24, 26, 29cm breed.

Heel erg mooi om grotere ruimten mee te accentueren. Wij adviseren dit type vloer te gebruiken men een minimum oppervlakte van 45m2.

Deze vloer is er in 14mm dik in 26 cm breed al vanaf € 38,95 /m2.

Alle andere varianten zijn er in 19mm dik. Zie verder:

 

Hele brede houten vloeren

 

 

breed eiken
eiken-visgraat-promotie

Visgraat vloer

Visgraat vloer wordt ook wel parket genoemd, kleine stukjes hout in motief gelegd. In de huidige tijd wordt de visgraat voer gemaakt van lamelparket en deze wordt in patroon gelegd.

Er zijn verschillende afmetingen in visgraat van smal tot mooi breed en al onze afwerkingen kunnen worden toegepast, zie

 

visgraat vloeren

Massieve houten vloer

Massief hout is in de laatste 10 jaren flink duurder geworden, het werkt meer en kan bol, hol en scheluw trekken. Als antwoord op deze werking is lamelparket ontwikkeld. Nu zijn er mensen die gewoonweg een massief houten plank willen en dat kan bij ons.

De levertijd is ongeveer 9 tot 10 weken omdat massief hout gezaagd en gedroogd dient te worden en dit doen wij op bestelling.

Hout is een natuurproduct die reageert op luchtvochtigheid. De massieve houten vloer is dan ook niet geschikt om te plaatsen in vochtige ruimtes of op vloerverwarming. Vocht kan ervoor zorgen dat de houten vloer vervormt. Bij warmte kan de vloer uitdrogen en kromtrekken.

 

 

Massieve houten vloer

Technische ondersteuning

Voor optimaal gemak en vooral te genieten van uw houten vloer dient u een basis kennis te hebben over hoe hout zich gedraagd

Technische info

Houten vloeren projecten

 

Zie in onderstaande project voorbeelden van houten vloeren of kijk in onze showroom:

 

SHOWROOM HOUTSOORTEN

Carbonised Wenge eiken vloer
Eiken lamelparket licht gerookt
eiken cottage look
Witte eiken vloer licht gerookt
Carbonised topcoat
Amerikaans eiken naturel
Amerikaans eiken donker gerookt
walnoten parket

Veelgestelde vragen over houten vloeren

Wat is de beste houten vloer?

De beste houten vloer is die houtsoort die voldoet aan de uitstraling en functionaliteit die bij de ruimte past. Van slaapkamer, woonkamer of commerciële ruimte, welke houtsoort is daarvoor geschikt, in welke kleuren, houtselectie en breedte. Is er al dan niet vloerverwarming. Zo blijven er een select aantal houtsoorten over die de keuze voor lamelparket of massief hout bepaald en die het beste bij uw wensen past en wat de ruimte minimaal nodig heeft.

Wat kost een houten vloer?

Een houten vloer in een leuke maat en bijvoorbeeld in eiken kost minimaal €29,95 /m2 volledig afgewerkt zonder installatie. Daarmee hebben we wel een ondergrens. Kijken we naar een multiplank in een mooie breedte en dikte dan zien we dat een gemiddelde vloer naar zo een €50,- /m2 gaat. Duurdere vloeren zijn er ook, dan hebben we het over meer exclusieve houtsoorten als walnoten, merbau, jatoba of lamelparket visgraat.

Hoe moet ik een houten vloer schoonmaken?

Een houten vloer en veel vocht gaan niet goed samen. Het schoonmaken met weinig vocht kan bijvoorbeeld met een microvezel doek. Voor een gelakte houten vloer is een scheutje schoonmaakazijn voldoende. Met een olievloer volstaat een gemiddelde allesreiniger. Vóór het schoonmaken de vloer goed stofzuigen eventueel matten uitkloppen en viltjes onder stoelen schoonmaken.

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties