Menu

Houten vloeren Bax Houthandel

Een eiken vloer, een parketvloer of een vloer van lamelparket: Bax Houthandel is de specialist als het gaat om houten vloeren.

Wilt u een houten vloer kopen? Bij Bax Houthandel kunt u terecht voor verschillende soorten houten vloeren. In ons assortiment vindt u de authentieke eikenhouten vloer, de parketvloer of een vloer van lamelparket. Ook voor laminaat kunt u bij ons terecht.

Eén ding hebben onze houten vloeren gemeenschappelijk: u bent verzekerd van zeer scherpe prijzen voor onze vloeren. Dat komt omdat wij de vloeren in eigen beheer produceren en er dus geen tussenhandel nodig is. Dit stelt ons ook in staat om precies uw droomvloer geheel op maat voor u te maken. Nadat we de vloer hebben geproduceerd, komen wij deze bij u op locatie installeren.

ZIE AL ONZE HOUTSOORTEN:

 

EIKEN  ESSEN  BEUKEN  JATOBA  MERBAU  TIJGER HOUT  ROBIJN  WHITE MAPLE  

 

TAUARI  TEAK  BROWN MAPLE  IVOOR BEUKEN  WALNOTEN  AFZELIA  SUCUPIRA

 

 

Onze aanbiedingen

De juiste houten vloer voor u

Houten vloeren hebben elk hun eigen kenmerken. De ene vloer kan wel op vloerverwarming worden gelegd en de andere houten vloer niet. Sommige houten vloeren zijn minder geschikt in een appartementencomplex vanwege onderburen dan andere houten vloeren.
Als u nog niet precies weet welke houten vloer u moet kiezen, is het verstandig om eerst een antwoord te formuleren op enkele vragen die wij hebben opgesteld. Met uw antwoorden kunnen we de selectie in veel gevallen al beperken, waardoor uw keuze eenvoudiger wordt. De vragenlijst vindt u hieronder.

 

ALLE HOUTSOORTEN    PRIJZEN

Vragenlijst en keuze houten vloer

  • Welke ondervloer ligt er?
  • Wat is uw budget?
  • Kiest u voor massief hout of lamelparket / parketdelen?
  • Wilt u vloerverwarming aan laten leggen?
  • Heeft u onderburen?

Natuurlijk speelt ook uw voorkeur voor kleur en bijvoorbeeld het aantal knoesten een rol. Na antwoord te hebben op deze vragen, kan Bax Houthandel voor u een selectie vloeren adviseren. Ontdek ons ruime assortiment en informeer naar onze scherpe prijzen.

 

BUDGET VLOEREN    LAMELPARKET

Alle kleuren

Technische ondersteuning

Voor optimaal gemak en vooral te genieten van uw houten vloer dient u een basis kennis te hebben over hoe hout zich gedraagd

Technische info

Garantie op uw aankoop van een voordelige houten vloer

Bij nagenoeg elke aanbieder van houten vloeren heeft u garantie onder de normale leefconditie. Ook bij ons. Eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk voor u omdat problemen met een houten vloer meestal ontstaan buiten normale leefcondities. Met hout draait alles om vocht. Hout wordt gedroogd voor ons klimaat bij een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 45 en 65 procent.

Gevolgen van een te lage of hoge luchtvochtigheid

Hout is een natuurproduct en gedijt niet goed bij een te lage of te hoge luchtvochtigheid. Het resultaat is dat er kleine scheurtjes en/of kieren kunnen ontstaan in uw houten vloer. In het ergste geval vervormt de vloer.

Beheer van de luchtvochtigheid

Gelukkig is de luchtvochtigheid simpel te beheren met een goede luchtbevochtiger. Op die manier voorkomt u problemen met uw houten vloer. Vindt u dit te veel moeite, dan is het aanschaffen van een lamelparketvloer aan te raden. Dit type vloer heeft minder moeite met een wisselende luchtvochtigheid.

Carbonised Wenge eiken vloer
Eiken lamelparket licht gerookt
eiken cottage look
Witte eiken vloer licht gerookt
Carbonised topcoat
Amerikaans eiken naturel
Amerikaans eiken donker gerookt

Verschillen van onze houten vloeren

Bij Bax Houthandel heeft u de keuze uit verschillende voordelige houten vloeren. We lichten ze hieronder kort toe.

Lamelparket

Bax Houthandel biedt twee soorten lamelparket aan. Smart Life Lamelparket en Long Life Lamelparket.

De massieve houten vloer kopen

De massieve houten vloer is zeer duurzaam en een vloer voor het leven! De massieve houten vloer van Bax Houthandel heeft een dikte van 20 millimeter echt hout. Massieve vloeren zijn er in een breed scala van eiken. Daarnaast is er een groot assortiment vloeren die we een oudere uitstraling hebben gegeven voor meer authenticiteit. U heeft de keuze uit ongeveer twintig andere houtsoorten. Let op: hout is een natuurproduct die reageert op luchtvochtigheid. De massieve houten vloer is dan ook niet geschikt om te plaatsen in vochtige ruimtes of op vloerverwarming. Vocht kan ervoor zorgen dat de houten vloer vervormt. Bij warmte kan de vloer uitdrogen en kromtrekken.

Parketvloer: visgraat of blok

U kunt kiezen uit diverse soorten parketvloeren: onze classic life parketvloer, de klassieke variant of een parketvloer met een moderne knipoog. Ook heeft u de mogelijkheid voor een parketvloer met een breed visgraat patroon in een lamelparket uitvoering of een parketvloer bestaande uit stroken in lange delen. U heeft daarbij de keuze voor diverse afwerkingen. Voorbeelden zijn het verouderen van de vloer of in patroon gelegd zoals visgraat, vlecht- of blokvloer. U kiest voor lamelparket of massief hout.

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties