Menu

Tijger houten vloer, Goncalo Alvez

De Tijger houten vloer, Goncalo Alvez, lijkt op zie van kersen. De nerf struktuur is zwart en nadrukkelijk aanwezig. Het hout wordt ook wel tijgerhout genoemd en dan weten we eigelijk wel genoeg. Een houtje met een karakteristieke, luxe uitstraling. Er ook geen ander hout wat hier op lijkt, nog wat erop kan lijken tenzij we hout gaan printen of het een laser geperforeerde rol van een zwarte nerf gaan voorzien.

De kersen kleur varieert van licht naar donker.

Houtselecties

Deze houtsoort is in de hoogste selectie verkrijgbaar: OS. Andere selecties leveren wij niet.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

 

tijger hout parket Goncalo Alves

Tijgerhout parket

Tijgerhout parket of Goncalo Alvez parket is een houtsoort die u normaal niet kleurt, de uitstraling is heel specifiek. Wat wel een optie is om de vloer tegen wengé kleur te maken, dan vallen de nerven minder op en blijft het nog steeds heel speciaal. De coating kan in olie of lak, bij lak zal de vloer lichter blijven.

Beschrijving van de functionaliteit van Tijgerhout parket:

Goncalo Alvez is een net boven medium harde houtsoort, functioneel harder zijn Jatoba, Merbau en Ipe.

tijgerhout lamelparket

Tijgerhout lamelparket zien we in het plaatje hierboven in een naturel olie, de vloer wordt met deze afwerking rijk van kleur. In de foto hiernaast zien we een lak afwerking, daarmee blijft de kleur lichter en zien we zacht rode een lichte geel tonen in de vloer komen. Goncalo Alvez lamelparket is te verkrijgen in een 19mm dikke uitvoering in 18 cm breed, deze kost:

 

€57,95/m2

Deze tijgerhout lamelparket is zwevend gelegd op folie en in de mes en voeg verlijmd, de ondergrond is beton zonder vloerverwarming en is voldoende recht.

 

 

tijgerhout lamelparket
tijger houten vloer

Tijger houten vloer

Tijger houten vloer in combinatie met vloerverwarming

Hout wordt kunstmatig gedroogd om in huis goed hanteerbaar te zijn. Het wordt klaargemaakt om met een huiselijke luchtvochtigheid van 45-65% overweg te kunnen. Gaan wij met een vloerverwarming het hout opwarmen en het onder 45% luchtvocht brengen, dan is het erg simpel, uitdrogend hout wordt zwakker en wordt minder stabiel, er kan schade ontstaan en daar is iedere houtsoort gevoelig voor. De struktuur van deze houtsoort is anders, als zou men het niet verwachten, maar de vocht onttrekking en toevoeging van deze houtsoort gaat minstens twee maal zo snel dan bij eiken. Een tijger houten vloerGoncalo Alvez is niet geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Alternatieve houtsoorten

Niet echt. Hooguit kan men de hout toon proberen te kopiëren naar een goedkopere variant, dan zijn, Tauari en Beuken een optie.

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN