Menu

Gerookte Eiken Houten Vloeren

Gerookt eiken houten vloeren, of gerookt eiken lamelparket 
Het produceren van gerookte eiken houten vloeren vindt plaats met een looizuur reagens. Eiken bevat een looizuur en geeft  een chemische reactie waardoor er op de plaats van behandeling er een kleurverandering plaats vind. Naarmate de intensiteit van de behandeling kan de kleur van het de gerookte eiken houten vloeren van licht tot donker bruin. Opgemerkt dient  te worden dat spinthout geen of minder looizuur bevat, deze delen in eiken houten vloeren verkleuren niet of minder. Het roken heeft een natuurlijke uitstraling van het hout door juist wat kleurverschillen. Bax Houthandel kan ook een kleurolie gebruiken om de tonen van het roken na te bootsen echter ken roken meer natuurlijke tonen dan de algemene gloed van kleurolie. Het voordeel van het werken is dat de vloer mee egaal wordt van kleur. Kortom aan u de keuze.

Gerookte eiken houten vloeren en gerookt eiken lamelparket.

Gerookt massief eiken planken zien er hetzelfde uit als eiken lamelparket in de verschillende dikte opbouw in de verschillende breedtes.

Enkel gerookte eiken  houten vloeren.
Enkel gerookt eiken geeft een licht bruine kleur aan eiken houten vloeren.  Enkel roken van eikenhout geeft een extra karakter aan uw houten vloer en laat zich mooi combineren met witte en grijze olie. Om een apart effect te creeren is het bijzonder om juist gerookte eiken vloeren te borstelen. De foto toont een licht gerookte eiken lamelparket vloer in white wash olie.

Dubbel gerookte eiken houten vloeren.
Dubbel gerookt eiken geeft een donker bruin kleur effect aan eiken houten vloeren. Een uitstraling als of het eikenhout vele jaren oud is. Dubbel gerookt is een mooie basis om vloeren bijvoorbeeld donker grijs of zacht wit/grijs te maken. Bij dubbel gerookt is de vloer niet heel wit, het wordt eerder een zeer zacht grijse toon met hier en daar een witte maskering.

Carbonized gerookt eiken houten vloeren.
Om vloeren nog donkerder en intenser te krijgen kan Bax Houthandel eiken houten vloeren carboniseren. De nerven zien er zwart tot donker bruin uit. Een transparante olie maakt de vloer zeer donker bruin terwijl een witte of grijze olie de vloer een zwarter accent laat krijgen. Een zeer speciale vloer.

Gerookte eiken houten vloeren foto’s

Onderstaande foto’s tonen naturel afgewerkte gerookte eiken houten vloeren:

     Enkel roken                           Dubbel roken
Gecarboniseerd.

In onderstaande treft u close up voorbeelden van wat u nog meer kunt doen met gerookte eiken houten vloeren. Naast het roken kunt u laten borstelen. Dit maakt de vloer in de praktijk nog natuurlijker en in sommige gevallen krijgt het een oude look. Het roken al dan niet gecombineerd met borstelen kent specialen designs in combinatie met white wash of grey wash cq witte of grijze olie.

Enkel gerookt met white wash     Dubbel gerookt geborsteld           Carbonized geborsteld
Carbonized geborsteld wit   

Gerookt eiken houten vloeren, wat kost dat??

Op zich is roken een hout behandeling. het maakt niet uit of u dit bij ons kiest voor een onbehandeld lamelparket van € 17,50/m2 of dat u dit doet op 33 cm breed eiken houten vloeren.

In alle gevallen kosten de bewerkingen:

– Enkel roken              €     4,95  /m2      incl BTW

– Dubbel roken                  6,95

– Carboniseren                  9,95

Onderhoud van gerookte eiken houten vloeren.

U kunt ervoor kiezen de gerookte eiken houten vloeren transparant in wit of grijs of zelfs een metallic olie te laten behandelen. In geval van deze situatie doet u de vloer onderhouden met een onderhoudsoluie die bij de vloer geleverd wordt. De olie laat wel de porie open en bij gerookte vloeren is de porie meer open dan bij niet gerookte vloeren.

U kunt de vloer geheel laten coaten met een top coat. Deze is mooi mat en maakt de porie goed dicht. De top coat is geschikt voor in de keuken beschermd de vloer goed als er een glas wijn om valt. Mocht u dan toch een krasje krijgen of de top coat wordt schraal dan kunt u zelf heel makkelijk 1 plank bijwerken of zelfs de vloer in een nieuw laagje top coat zetten (of laten zetten) en de vloer is bijna als nieuw.

Informeer naar onze Sparky® Top Coat

Voor slechts € 4,95/m2 kunt u de planken laten coaten.

In het onderstaande vindt u grotere foto’s van gerookte eiken houten vloeren. Alles bij elkaar kunt u een goed beeld vormen van wat roken kan doen voor eiken houten vloeren.

Gerookte eiken houten vloeren na bootsen met olie:

Olie: dubbel gerookt                                                                        Olie: enkel gerookt

Voorbeelden van gerookte eiken houten vloeren: met Europees eiken.

Enkel gerookte eiken houten vloeren                                       Dubbel gerookte eiken houten vloeren

Voorbeelden van gerookte eiken houten vloeren: met Amerikaans eiken.

 

Enkel gerookte eiken houten vloeren                                       Dubbel gerookte eiken houten vloeren

SHOWROOM EIKEN BUDGET LAMELPARKET     SHOWROOM EIKEN LAMELPARKET

SHOWROOM MASSIEF EIKEN

33 cm breed eikenbedenkt maar eens hoe die er uit ziet in 1 van de gerookte varianten!