Menu

Merbau vloer

Een merbau vloer heeft planken waarbij de nerf een rustige uitstraling heeft. Het hout valt op door zijn kleurtonen en niet zozeer door zijn structuur. Bekijken we naast kleur, de structuur en bestuderen de houtsoort van dichtbij, dan valt op dat het hout een open structuur heeft. En er af en toe kleine gele mergstreepjes zichtbaar zijn. Juist deze gele streepjes zijn van belang bij houtherkenning, u heeft dan ook echt Merbau op de vloer.

Als de vloer klaar is, dan kleur de vloer enig rood. naarmate deze wordt gebruikt, zal de vloer bruin kleuren. In combinatie met zonlicht veranderen de tonen en wordt de vloer meer homogeen, er ontstaat een rood bruine gloed over de vloer en er is een contrast tussen iets meer lichtere en donkere planken. Een Merbau vloer is bij ons verkrijgbaar in de hoogste selectie, OS. In andere varianten kunnen wij de vloer niet leveren.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

merbau parket

Merbau parket

Op zich is naturel de beste optie voor de afwerking van Merbau parket. Wij zien wel dan mensen vragen of deze vloer iets kan worden gekleurd, zodat het hout op zich bij levering al meer homogeen is, dat kan. Merbau parket is niet een houtsoort die geschikt is om in een breed spectrum aan kleuren bloot te stellen. Een kleine kleur verandering naar een roodtint of een donkere tint, is wel mogelijk.

Een afwerking in een impregneer olie of lak is een goede optie. Een top coat raden wij op deze houtsoort af.

Merbau parket is een harde vloer, deze is bijna overal toepasbaar in huis of in commerciële ruimten.

Merbau lamelparket

Merbau lamelparket, verkrijgbaar in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze incl. btw:

€62,50/m2

In combinatie met vloerverwarming

Hout wordt geschikt gemaakt in een droogkamer om stabiel te zijn in een binnen klimaat van 45-65% luchtvochtigheid. Gaan we hout op vloerverwarming plaatsen en we houden de relatieve luchtvochtigheid niet binnen deze waarden dan is geen enkel hout geschikt op vloerverwarming. Lukt dat wel, dan Merbau lamelparket een prima samen met deze warmtebron. Lees meer:

TECHNISCHE INFORMATIE

merbau lamelparket

Merbau houten vloer

 

merbau vloer

 

 

 

Alternatieve houtsoorten.

Lijkt een open deur, een Merbau houten vloer is een houten vloer op zichzelf, en dat geldt voor de meeste houtsoorten, echter als we kijken binnen ons portfolio dan zouden we hooguit Tauari als hout kunnen aanwijzen en deze afwerken met kleur olie om het in de buurt te laten komen van een Merbau houten vloer. Tauari zou dan een serieus goedkoper alternatief zijn. Teng hout is ook een optie, alleen verkopen wij deze niet meer omdat deze split gevoelig is.

Voor een hele natuurlijke uitstraling, alsof het hout zo uit de schuurmachine komt en er geen afwerking op zit, gebruiken wij eem Poly-Mat coating.

De kleuren blijven gedempt en de vloer heeft een zeer matte en onbehandelde uitstraling.

Merbau poly mat

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Alle houten vloeren

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN