Menu

Donker Afwerken Houten Vloeren

Donker geeft een idee over de gemiddelde uitstraling. Hoe donker is donker, moet er meer bruin of juist zwart inzitten. Wilt u een accent in de nerf of juist een geborsteld effect om meer tonen in het hout te krijgen.

In onderstaand treft u mogelijkheden aan. In onze filiaal showrooms gaat u nog veel meer zien.

Smoked spark, een donker gerookte vloer geeft u een gevoel van warmte. Een schakering van donkere tonen krijgt een zachte toon van een speciaal aluminium houdende finishing. De plank wordt hiermee voorzien van een zeer levendige zacht grijze toon die we grootendeels terug vinden in de nerf. De plank is chique en heeft door het zeer zachte grijs iets leefbaar. De vloer zal bij voorkeur met een topcoat worden gezet om de aluminium finish volledig te beschermen. U hoeft alleen de topcoat te onderhouden.

 

Smoked shadow, een licht gerookte plank die is voorzien van een shadow finishing waarin zich een heel fijn metaal bevindt. Deze finishing heeft effect op de nerf. Door aanwezigheid van een fijn verdeeld metaal krijgt de nerf een karakteristiek accent, dit is niet te creëren met een gepigmenteerde olie.

 

Smoke white, deze donker gerookte vloer is afgewerkt met een speciaal recept white wash. Doelstelling is om een zachte demping te krijgen van de tonen, verkregen door het roken. De vloer heeft een zacht matte uitstraling waardoor de warme tonen van het roken herkenbaar blijven.

 

Evening shadow, een receptvloer waarbij de donkere ondertoon is opgeroepen in het hout en er niet is opgesmeerd. Door deze speciale Sparky techniek behoudt de vloer een natuurlijke uitstraling. Gaan we zo’n vloer traditioneel beitsen dan wordt de plank voorzien van een laag pigment en krijg je een sluier, dit oogt veel minder natuurlijk. Dit Evening shadow concept heeft optisch een zacht grijze nerf terwijl het donkere hout donker moet blijven. Een heel speciale donkere vloer met een zacht sprankelende oplichtende nerf.

Evening bronze, een donkere ondergrond, zie het directe aangezicht van de evening shadow foto, echter door een brons inleg in de nerf oogt de plank toegankelijker als het gaat om de lichte en donkere tonen. Deze vloer is geborsteld, hiermee krijgen we een sterker nerf accent waardoor het brons nadrukkelijker aanwezig mag zijn. Een niet geborstelde vloer blijft donker en krijgt een verfijnde nerf patroon zoals bovenstaande foto. U ziet dat er gespeeld kan worden met het al dan niet borstelen. De langgerekte nerf duidt op het gebruik van Amerikaans eiken.

 

Hand geschraapt in Wengé olie, het hand schrapen geeft een effect van een aangezicht met verschillende vlakken. De toppen van deze vlakken blijven iets lichter terwijl het lager gelegen hout meer donker wordt. Een zeer speels karakter. Het advies is om deze vloer te laten afwerken met een topcoat, hiermee wordt de kleur van het bovengelegen hout goed beschermd.

 

Noten oxidatieve olie, een noten uitstraling zorgt voor een donkere midden toon. Noten geeft een warm bruine donkere toon, de nerf is iets donkerder dan het tussenliggende hout.

 

Wengé oxidatieve olie, een strakke plank afgewerkt met wengé geeft een schakering van diverse donkere tonen waardoor toch een intens donkere maar luchtig beeld wordt verkregen. Voorzien van een topcoat blijft het wengé fris en behoudt zijn diepgaande tonen. Zonder topcoat gaat deze kleur, mat en faal worden. Dit geld voor alle oxidatieve olie die in Nederland wordt verkocht.

 

Shade naturel, een recept waarbij het hout meer de kleur krijgt van de onderkant van de foto en de lichtste tonen, zoals boven in de foto is afgebeeld, het hout larderen. Met deze Shade techniek krijgt u een wervelend pallet aan donkere kleuren in de vloer die men eigenlijk in het echt moet zien. Veel meer diepgang wordt verkregen ipv het werken met oxidatieve olie.

 

Smoke mist, is een donker gerookte vloer waarbij de warme tonen redelijk worden weggedrukt. De vraag is bijna gerechtvaardigd; is dit nu een donkere vloer of niet. Warme donkere accenten en toch zo gedempt dat het weer bijna licht lijkt. Een strakke vloer met een specifiek uiterlijk.

 

Sundown glow, een receptuur waarbij de donkere basis toon op natuurlijke wijze wordt opgeroepen. De finishing kent een dispersie van een specifiek metaal waardoor de donkere nerf licht sprankelt. Een traditioneel eiken idee met een moderne nerf.

 

Total dark, een recept om hout op het zeer donkere deel van ebben te laten lijken. Bijzonder door zijn zeer diepe donkere kleur waarbij de houtnerf nog goed zichtbaar is, echter, zeer besmettelijk. Stof, kruimels en andere zaken vallen snel op. Wat wint hier; de uitstraling of het onderhoud?