Menu

Vloerverwarming en massief houten vloeren.

Alles kan!! Ook vloerverwarming en massief houten vloeren kunnen samen. Dat klinkt mooi en wordt door vele winkels aan U verteld. U dient dan wel een protocol na te leven om uw houten vloer in goede conditie te houden. Onder uw planken worden verklikkers geplaatst en als deze de foute indicatie vrijgeven is uw hele vakantie verhaal ten einde.

U dient een brede plankenvloer in een conditie te houden van tenminste 50% relatieve luchtvochtigheid. Dat gaat u in Nederland gedurende het hele jaar eenvoudig weg niet lukken!! Dus uw brede planken vloer gaat werken, vervormen en geeft kieren. Kortom alle partijen zijn ontevreden, ook wij.

Ons advies is om geen massief houten vloer te gebruiken bij vloer verwarming. Gebruik dan lamelparket. Dit type houten vloer werkt slechts rond 10% in vergelijk met een massieve houten vloer en blijft op den duur in een betere conditie.

De tweede reden is dat de RC waarde van vloerverwarming en massief houten vloeren te hoog zijn, namelijk boven 0,15 m2 K/W. De RC waarde van lamelparket ligt daar onder, lees verder onder vloerverwarming.

Grote kieren in uw vloer!!!

Dit is niet wat u wilt.

Vloerverwarming en massief houten vloeren en… alternatieven.

Als massief hout en het samen gaan met vloerverwarming niet de eerste keuze is wat voor laternatieven zijn er dan wel!

Een zeer goed alternatief is het gebruik van lamelparket. Als alternatief voor massieve Houten vloeren en vloerverwarming is dit een stuk beter.

– ten eerste werkt lamelparket een stuk minder dan massief hout

– ten tweede is lamelparket stabieler

-ten derde is de weerstand waarde lager.

Let wel, alles met lamelparket is niet zaligmakend. Net als bij massief hout moet men lamelparket niet uitdrogen, een minimum van 45% luchtvochtigheid dient te worden gehandhaafd. Binnen lamelparjket is er een 14mm budget lamelparket variant en een 19mm lamelparket of multiplank. De 19mm lamelparket plank heeft onze voorkeur op vloerverwarming:

De weerstandwaarde is laag genoeg maar de vocht buffer die het uitdrogen voorkomt is essentieel beter dan die van budgetlamel. Tenzij u de vochtigheid netjes reguleert zijn beide lamelparket typen geschikt.

   LAMELPARKET / MULTIPLANKEN,  va €  17,50/m2   


Budget lamel
vloeren

Lamelparket
vloeren

Aanbieding
lamelparket

Prijzen
lamelparket

Vloerverwarming
en lamelparket

Voor lamelparket als voor massief hout geldt bij de installatie op vloerverwarming:

Een zwevende of verlijm techniek. Een zwevende installatie is goed te herstellen als er iets met een plank gebeurd. Een verlijm techniek aan de ondervloer maakt het lastig tot onmogelijk een net herstel te kunnen doen.

Een tweede techniek is om een ondervloer van eiken mozaik rond 8mm op de beton vloer te verlijmen en daar de houten vloer of patroonvloeren op vast te schieten, de RC waardes blijven laag genoeg.