Menu

Essen vloer

Essen planken hebben vaak een mooie telescopische nerf. De basis van het hout is wit en hebben honing bruine patronen in het hout, het geheel door elkaar maakt een essen vloer tot een prachtig schouwspel. Dit houtje laat zich prima kleuren en zijn vele denkbare uitstraling mogelijk, van heel modern tot koloniaal. Een Essen vloer is zeer goed leefbaar, door de nerf structuur en kleurverschillen is een kleine buts of een krasje niet zo snel zichtbaar. Deze houtsoort is verkrijgbaar in de selecties: SR, OSMIX. U heeft de keuze uit wat meer of wat minder knoesten.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

essen parket

Essen parket

Essen parket is prima te kleuren en laat zich in vrijwel alle afwerktechnieken toe. Het basis hout is wit met bruine vlammen en scheuten. In eerste instantie heeft het iets weg van Amerikaans eiken, echter dan met meer bruine tonen. Het hout op zich kan naturel worden afgewerkt. Kijken we naar de kleur opties dan is het heel goed geschikt om met verschillende afwerktechnieken aan de haal te gaan en de meest uiteenlopende vloeren te produceren.

Hiernaast zien we essen parket afgewerkt in een teak kleur. Hierdoor ziet het er al direct meer egaal uit. Essen parket is een medium harde houtsoort met wat knoesten, een sterke nerf en kleurverschillen van wit naar honing bruin. Zeer goed voor de huiselijke situatie.

Essen lamelparket

Essen lamelparket verkrijgbaarin 14mm met toplaag 2.5mm en een vaste breedte tussen 12 en 14cm kost:

€32,50/m2

In een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€45,95/m2

Wij hebben ook essen lamelparket in een 14mm budget lamelparket uitvoering, dat kost meestal rond €32,95/m2, houdt de prijslijst en aanbiedingen goed in de gaten want dit type vloer is er niet altijd.

Essen hout laat zich prima met white wash afwerken, zelfs bleken en kleuren hoort tot de mogelijkheden, wat dat betreft komt het aardig in de buurt van de opties in eiken. Essen is heel mooi te roken, het krijgt een zacht bruine kleur.

essen lamelparket
essen houten vloer

Essen houten vloer

Een Essen houten vloer kan op vloerverwarming mits het, net als alle andere houtsoorten maar niet wordt uitgedroogd. Het handhaven van een relatieve luchtvochtigheid van 45-65% is noodzakelijk. Hout in zijn algemeenheid dient niet onder 45% te worden gebracht want dan droogt een Essen houten vloer uit en kan er schade ontstaan.

Alternatieve houtsoorten voor een Essen houten vloer.Brown Maple is een alternatief voor Essen, een beetje dezelfde tonen echter is de nerf minder nadrukkelijk aanwezig. Brown Maple wilt u in de eigen tonen laten, het wordt niet zo erg mooi als we dat gaan bewerken met kleur tonen.

Essen vloeren kleuren

 

 

 

essen parket kleuren

 

 

 

Essen vloeren is ook erg mooi in een geborstelde versie, hierdoor komen de nerven nog meer tot hun recht en worden de afwerk kleuren iets intenser. Deze pagina op onze website kan niet alle Essen opties laten zien. het is eigenlijk net als eiken, u zou het in het echt moeten ziet, wetend dat er vele mogelijkheden zijn. De foto hiernaast toont kleuren van boven naar beneden: licht antiek, kersen en naturel olie.

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren.

Bekijk alle houten vloeren

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN