Menu

Afzelia parket

Afzelia is een houtsoort dat zeer geschikt is voor vloeren. Deze Afzelia is afkomstig uit het tropisch gelegen Afrika (Kameroen). Door zijn mooie roodbruine kleuring geeft Afzelia een warme uitstraling van uw houten vloer. Afzeliahout is een duurzame en harde houtsoort. Door haar samenstelling en hardheid werkt het houd bijna niet. Naast het gebruik van Afzelia houten vloeren, lamelparket, parketvloeren en  budget lamel, wordt Afzelia ook gebruikt voor ramen, deuren, meubels, trappen en kozijnen.

Afzelia houten vloeren zijn bijzondere vloeren en behoort tot één van de exclusievere houtsoorten.  Het is geen goedkope houtsoort, maar is haar geld zeker waard. Door haar egale structuur met weinig knoesten is deze houtsoort zeer geschikt voor een warme moderne inrichting. De baanwielrennen gebruiken Afzelia houten vloeren voor de renbaan, omdat deze houtsoort weinig schok gevoelig is door haar hardheid en omdat deze houtsoort oersterk is.

Afzelia lamelparket

Door haar hardheid en de weinige werking van het hout, is Afzelia een uitermate geschikte houtsoort voor lamelparket cq duoplanken. De multiplex onderlaag met een toplaag van Afzelia doet niet onder voor een massieve Afzelia houten vloer. Aan de oppervlakte is tussen beide geen enkel verschil te zien. Wel merkt u het in de kosten. Afzelia lamelparket is goedkoper dan de massieve uitvoering.

Afzelia parketvloer

Alzelia pachyloba en Afzelia doussié, dit zijn de volledige namen van de houtsoort Afzelia welke veelvuldig gebruikt wordt voor het Afzelia parket. Door het Afzelia parket in verschillende patronen te leggen zoals in een visgraat of kubus vorm er een speciale uitstraling aan het Afzalia parket meegegeven. Afzelia parket is af te werken met vloerolie, maar ook met vloer lak. Vraag op onze vestigingen in Amsterdam, Barneveld of Zoetermeer naar de mogelijkheden.

Prijs Afzelia vloer

Een bijzondere houtsoort met geweldige eigenschappen ! De hamvraag is natuurlijk `wat kost dat dan`. Afhandelijk van de soort houten vloer, de breedte, dikte en kwaliteit kan deze vraag beantwoord worden.

 

De prijs acacia houten vloer is weergegeven in onderstaande tabel. De prijs is per m2 en is inclusief BTW.

 

 19mm dik  18,5 cm breed  met oxidatieve olie
 Afzelia lamelparket  71,95 79,90