Menu

Afzelia houten vloer

Een Afzelia houten vloer is een bijzondere vloer en behoort tot één van de exclusievere houtsoorten.  Het is geen goedkope houtsoort. Door haar egale structuur met weinig knoesten is deze houtsoort zeer geschikt voor een warme moderne inrichting. Door zijn mooie roodbruine kleuring geeft Afzelia een warme uitstraling van uw houten vloer. Afzelia hout is een duurzame en harde houtsoort. Door haar samenstelling en hardheid werkt een Afzelia houten vloer bijna niet.

De Afzelia houten vloer zit niet standaard in ons portfolio omdat deze best kostbaar is en de vraag gering. Als wij Afzelia aanbieden komt deze uit Azie en niet uit Afrika. Op internet kunt u deze vinden onder Makha. Hieronder vindt u andere houtsoorten die in de buurt komen van deze houtsoort en een stuk goedkoper zijn. Levertijd is 12 tot 15 weken voor Afzelia, vraag een prijs en breedte maat bij ons op en vergelijk.

PRIJZEN EN AANBIEDINGEN

afzelia parket

Afzelia parket

Alzelia pachyloba en Afzelia doussié, dit zijn de volledige namen van de houtsoort Afzelia parket. Door het Afzelia parket in verschillende patronen te leggen zoals in een visgraat wordt een speciale uitstraling aan het Afzalia parket meegegeven.

Afzelia parket is af te werken met vloerolie, daarmee komen de donkere tonen iets meer naar boven. Heel mooi is om het af te werken in een matte lak, de kleur wordt gedrukt en de vloer blijft zacht van tonen.

Afzelia lamelparket

Afzelia lamelparket kunnen wij produceren in een budget vorm, 14mm of in 19mm dik met een toplaag van 4mm. Als u aangeeft welke productie u wenst kunnen wij daar onze offerte op baseren.

Afzelia lamelparket in het plaatje hiernaast is op een platen ondervloer geïnstalleerd. De vloerdelen komen daarmee mooi stabiel te liggen. Het project is in een appartement dus daar dient de vloer zwevend te worden gelegd. Door de platen niet te verlijmen kunnen we de planken toch vast schieten en ligt er een mooie stabiele vloer. De plint afwerking is gedaan met wit MDF en het Afzelia lamelparket is afgewerkt met matte lak.

afzelia lamelparket
robijn vloer

Afzelia vloer alternatieven

Een Afzelia vloer vindt men niet zo snel. Maar  als die gevonden wordt hangt er best een aardig prijskaartje aan. Ondanks dat houtsoorten niet hetzelfde zijn en Afzelia heeft de voorkeur, kijk dan eens naar Robijn (Curupixa). Het plaatje hiernaast laat zien dat het best in de buurt komt van een Afzelia vloer.

De nerf is wel een stuk rustiger en de robijn houten vloer is wat hardheid betreft vergelijkbaar met eiken. Afzelia is wel iets harder. Verder wordt het lastig, dit is zo een uitgesproken houtsoort dat wat kleur betreft een Beuken of Tauari plank een vleugje Afzelia kan ademen, echter de houtstructuur en nerven zijn anders.

Kenmerken van een Afzelia houten vloer:

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Alle houten vloeren

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN