Menu

PVC vloeren

In de wereld van vloerbedekking is een PVC vloer de afgelopen jaren steeds populairder geworden. PVC vloeren bieden een breed scala aan mogelijkheden en opties, van verschillende stijlen en kleuren tot diverse diktes en patronen. Er zijn verschillende soorten PVC vloeren beschikbaar, elk met zijn eigen kenmerken en voordelen.

Een van de meest populaire soorten PVC vloeren is de klik PVC vloer. Deze vloeren worden geleverd in handige planken die gemakkelijk in elkaar kunnen worden geklikt voor een eenvoudige installatie. Klik PVC vloeren zijn beschikbaar in verschillende diktes, variërend van 2 mm tot 6 mm, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen, van residentiële ruimtes tot commerciële omgevingen. Deze vloeren hebben ook een geluiddempende werking en zijn waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes. Een ander voordeel van klik PVC vloeren is dat ze eenvoudig te onderhouden zijn. Ze zijn bestand tegen vlekken en kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een simpele dweil of stofzuiger.

Een andere populaire soort PVC vloer is de plak PVC vloer. Dit type vloerbedekking wordt direct op de ondervloer gelijmd voor een stevige en duurzame installatie. Plak PVC vloeren worden vaak gekozen vanwege hun natuurlijke uitstraling en realistische texturen, waardoor ze nauwelijks te onderscheiden zijn van echt hout of tegels. Deze vloeren zijn beschikbaar in verschillende diktes en kunnen worden geleverd met een speciale ondervloer voor extra geluids- en warmte-isolatie. Plak PVC vloeren zijn ook zeer slijtvast en bestand tegen krassen, waardoor ze perfect zijn voor drukbezochte ruimtes zoals gangen of woonkamers en geschikt voor vloerverwarming.

Hoewel PVC vloeren vele voordelen hebben, zijn er ook enkele nadelen waarmee rekening moet worden gehouden. Een van de nadelen van PVC vloeren is dat ze gevoelig kunnen zijn voor temperatuurveranderingen.

Een klik PVC in 22,5cm breed is er al vanaf € 22,50/m2

 

 

 

bax vloeren voorzijde-2-klein

Alle vloeren onder 1 dak altijd direct af fabriek zonder tussenhandel.

 

Bij extreme hitte kunnen PVC vloeren uitzetten, wat kan leiden tot kromtrekken of scheuren. Om dit probleem te voorkomen, is het belangrijk om de vloer te laten acclimatiseren voordat deze wordt geïnstalleerd en ervoor te zorgen dat de ruimte goed geventileerd is.Een ander nadeel van PVC vloeren is dat ze niet zo duurzaam zijn als sommige andere vloerbedekkingen, zoals tegels of hardhout. Hoewel PVC vloeren bestand zijn tegen krassen en vlekken, kunnen ze na verloop van tijd slijtage vertonen, vooral in ruimtes met veel verkeer.

Kortom, PVC vloeren bieden een breed scala aan opties en keuzes voor verschillende smaken en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een klik of plak variant, PVC vloeren zijn een praktische en duurzame keuze. Ze bieden vele voordelen, zoals eenvoudige installatie, onderhoudsgemak en waterbestendigheid. Het is echter belangrijk om rekening te houden met enkele mogelijke nadelen, zoals temperatuurgevoeligheid en mindere duurzaamheid. Met de juiste zorg en onderhoud kunnen PVC vloeren echter een uitstekende keuze zijn voor elk type ruimte.

 

PVC vloer

Investeren in een PVC vloer

Zijn de voor- en nadelen van een PVC vloer goed overwogen dan is het kiezen uit een scale aan mogelijkheden:

Een eiken PVC of een andere hout structuur, dienen het brede of juist hele breden pvc planken te zijn. Gaat u toch voor visgraat of is het de ultime keuze om een steen decor te kiezen. Hieronder vindt u de mogelijkheden.

Een klik PVC in 22,5cm breed is er al vanaf € 22,50/m2

 

AANBIEDINGEN PVC VLOEREN

Een eiken PVC Vloer

Een eiken PVC vloer kan verbazen. In eerste oog opslag is het echt hout maar kijkt men iets verder dean zien we dat het PVC is. Net als bij laminaat zien we dezelfde lengtes en decoren die steeds hetzelfde zijn. De uitdaging is om de juiste keuze te maken, wellicht toch nog even naar een echt eiken houten lamelparket kijken?

Een klik PVC in 22,5cm breed is er al vanaf € 22,50/m2

EIKEN HOUTEN VLOER

eiken click pvc vloer-1
hybride lamelparket

Hybride Vloer

De vloer van morgen!

Een hybride vloer is een samenwerking tussen het fenomeen Lamelparket, laminaat en PVC. Dit type vloer gaat een grote stap verder daar waar PVC is opgehouden. De voordelen van deze product groepen zijn in dit type vloer bij elkaar gebracht en is er zelfs een hybride vloer met een levenslange garantie, lees verder:

Een klik hybride plank is er al vanaf € 35,95/m2

 

HYBRIDE VLOEREN

Een PVC vloer in klik versie of gaan we stroken PVC verlijmen?

Een klik PVC vloer en een gelijmde PVC vloer zijn beide populaire opties voor vloeren in zowel huishoudens als commerciële ruimtes. Beide types hebben hun eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk om deze te begrijpen voordat u een keuze maakt.

Een van de voordelen van een klik PVC vloer is het gemak van installatie. Deze vloeren zijn ontworpen om gemakkelijk in elkaar te klikken, waardoor ze snel en eenvoudig te leggen zijn. Dit is vooral handig voor doe-het-zelvers die de vloer zelf willen installeren. Bovendien is er geen lijm nodig, wat betekent dat er geen droogtijd is en de vloer direct belopen kan worden. Dit is vooral gunstig voor drukbezochte ruimtes zoals winkels of kantoren.

Een ander voordeel van een klik PVC vloer is de flexibiliteit. Deze vloeren kunnen gemakkelijk worden verwijderd en opnieuw worden gelegd, wat betekent dat ze geschikt zijn voor huurwoningen of ruimtes die in de toekomst kunnen worden heringericht. Daarnaast zijn klik PVC vloeren meestal dunner dan gelijmde vloeren, waardoor ze minder ruimte innemen en minder invloed hebben op de totale hoogte van de vloer. Dit is vooral belangrijk bij renovaties waarbij deuren kunnen worden aangetast door een hogere vloer.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan klik PVC vloeren. Een van de nadelen is dat ze gevoeliger zijn voor waterbeschadiging in vergelijking met gelijmde vloeren. Omdat klik PVC vloeren uit elkaar kunnen worden gehaald, kan er water tussen de naden sijpelen en de vloer beschadigen. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om de vloer goed te onderhouden en ervoor te zorgen dat er geen vocht of water op de vloer blijft liggen.

Een ander nadeel van klik PVC vloeren is de beperkte keuze aan patronen en ontwerpen. Omdat deze vloeren worden geleverd in panelen die in elkaar klikken, is het lastiger om complexe patronen of ontwerpen te realiseren. Dit kan een beperking zijn voor mensen die op zoek zijn naar een specifieke stijl of esthetiek voor hun interieur. Gelijmde PVC vloeren bieden daarentegen meer vrijheid in termen van ontwerp en patroonkeuze.

Wat betreft de gelijmde PVC vloer, heeft deze ook enkele voordelen. Allereerst is een gelijmde PVC vloer over het algemeen duurzamer en bestand tegen water- en vochtbeschadigingen. Omdat de vloer direct op de ondervloer wordt gelijmd, zijn er geen naden waar water kan binnendringen. Dit maakt gelijmde PVC vloeren ideaal voor ruimtes zoals badkamers of keukens waar water gemakkelijk kan worden gemorst.

Een ander voordeel van gelijmde PVC vloeren is de mogelijkheid om complexe patronen en ontwerpen te creëren. Omdat de vloer direct op de ondervloer wordt geïnstalleerd, kunnen er meer maatwerkopties worden aangeboden. Dit is vooral gunstig voor mensen die op zoek zijn naar een unieke en gepersonaliseerde vloer. Bovendien kan de lijm de vloer extra stabiliteit en veerkracht geven, waardoor deze beter bestand is tegen zware belasting.

Een nadeel van gelijmde PVC vloeren is echter de installatietijd en het proces. Ten eerste dient de ondervloer te worden geegaliseerd en ten tweede, omdat deze vloeren met lijm moeten worden geïnstalleerd, duurt het langer voordat de vloer klaar is voor gebruik. Bovendien moet er rekening worden gehouden met de droogtijd van de lijm, wat de installatieperiode kan verlengen. Dit kan een uitdaging zijn voor mensen die snel een nieuwe vloer nodig hebben.

Een ander nadeel van gelijmde PVC vloeren is de moeilijkheid om ze te verwijderen. Omdat de vloer stevig aan de ondergrond is bevestigd, kan het verwijderen ervan tijdrovend en arbeidsintensief zijn. Dit kan een probleem zijn als u de vloer in de toekomst wilt vervangen of herstellen.

In het kort, beide klik PVC vloeren en gelijmde PVC vloeren hebben hun voor- en nadelen. Het is belangrijk om uw specifieke behoeften en de omstandigheden van de ruimte in overweging te nemen bij het kiezen tussen deze twee opties. Of het nu gaat om de eenvoudige installatie en flexibiliteit van een klik PVC vloer, of om de duurzaamheid en maatwerkopties van een gelijmde PVC vloer, er is een optie die het beste bij uw behoeften past. Het raadplegen van een professionele en ervaren vloerspecialist kan u helpen de juiste keuze te maken.

Visgraat PVC vloer

Visgraat vloeren zijn de laatste jaren duidelijk populair geworden. Naast de visgraat lamelparket is er ook een PVC visgraat vloer. En als houtbedrijf dienen we te concluderen dat zo een visgraat PVC vloer er mooi bij ligt. Bent u op zoek naar een visgraat vloer, kijk dan toch nog even naar de lamelparket variant:

Een klik PVC in 12m breed is er al vanaf € 39,95/m2

visgraat-vloer

Zie PVC visgraat:

PVC visgraatvloer

Visgraat PVC vloer
eiken pvc vloer kingsize-heel breed-1

Hele brede PVC vloeren

Hele brede planken geven een rijke uitstraling en of het PVC is of lamelparket, dat maakt niets uit.
Deze king size pvc vloeren zijn er in verschillende decoren. Het zal u niet verbazen dat wij hele brede planken ook in lamelparket hebben. Leg het verhaal maar eens naast elkaar:

Een klik PVC in 24cm breed is er al vanaf € 33,95/m2

brede-houten-vloeren

Een PVC stone-look vloer

Een stenen vloer maar dan van PVC. Het gemak van PVC en het uiterlijk van steen. Een bijzondere combinatie.
De steen decoren zijn er in de moderne uitvoeringen. en ja!, kijk nog maar eens het is geen steen maar PVC.

Het verschil tussen een PVC vloer in eiken design en een steen ontwerp is zeer significant. PVC vloeren worden steeds populairder vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en onderhoudsgemak. Een PVC vloer in eiken design biedt een luxueuze uitstraling en voegt warmte en een natuurlijk element toe aan een ruimte. Het imiteert de uitstraling van echt hout en kan worden geïnstalleerd in zowel woningen als commerciële ruimtes.

Een klik steen PVC in 30x70cm breed is er al vanaf € 39,95/m2

sfeerfoto-pvc-steen-collectie-grey-stone-2

Aan de andere kant biedt een PVC vloer in steen ontwerp een moderne en elegante uitstraling. Het nabootsen van de textuur en het uiterlijk van natuursteen, zoals marmer of leisteen, voegt een verfijnd karakter toe aan een ruimte. Dit type vloer kan perfect passen bij moderne interieurstijlen en is zeer geschikt voor ruimtes die een stijlvolle en luxe uitstraling vereisen, zoals hotels, restaurants en hoogwaardige kantoren.

Qua functionaliteit en eigenschappen hebben beide ontwerpen van PVC vloeren hun eigen voordelen. Een PVC vloer in eiken design is zeer slijtvast, gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen vlekken en krassen. Dit maakt het ideaal voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen en woonkamers. Bovendien is een PVC vloer in eiken design ook geschikt voor vochtige ruimtes, omdat het waterbestendig is.

Aan de andere kant is een PVC vloer in steen ontwerp ook slijtvast en gemakkelijk schoon te maken. Het biedt ook een uitstekende thermische isolatie en is geluiddempend, wat zorgt voor meer comfort in een ruimte. Daarnaast kan een PVC vloer in steen ontwerp ook worden geïnstalleerd in combinatie met vloerverwarming, waardoor het ideaal is voor ruimtes waar warmtebehoud en comfort belangrijk zijn.

Een ander belangrijk aspect bij het kiezen tussen een PVC vloer in eiken design en een steen ontwerp is de esthetische voorkeur en de gewenste sfeer. Een eiken design brengt een gevoel van gezelligheid en natuurlijkheid in een ruimte, terwijl een steen ontwerp juist een gevoel van moderniteit en elegantie creëert. Het is belangrijk om de stijl van de rest van de ruimte in overweging te nemen bij het maken van een keuze.

Bovendien kan de keuze voor een bepaald ontwerp van een PVC vloer ook afhankelijk zijn van de functionaliteit van de ruimte. In ruimtes waar hygiëne belangrijk is, zoals keukens en badkamers, kan een PVC vloer in steen ontwerp gunstiger zijn vanwege de makkelijke schoonmaak en het waterbestendige karakter. In ruimtes waar warmte en comfort belangrijk zijn, zoals slaapkamers of woonkamers, kan een PVC vloer in eiken design juist de voorkeur hebben.

Kortom, het verschil tussen een PVC vloer in eiken design en een steen ontwerp is niet alleen esthetisch, maar ook functioneel. Beide ontwerpen bieden hun eigen voordelen en kunnen passen bij verschillende interieurstijlen en ruimtes. Het is belangrijk om zorgvuldig de eigenschappen, de gewenste uitstraling en de functionaliteit van de ruimte af te wegen bij het maken van een keuze voor een PVC vloer in eiken design of een steen ontwerp.

Gerookt Eiken PVC vloer
Gerookt eiken PVC vloer
White wash 50 PVC vloer
White 50 PVC vloer
white 100 PVC vloer
White 100 PVC vloer
Visgraat PVC vloer
Visgraat PVC vloer
Visgraat PVC vloer white 100
Visgraat PVC vloer white 100
Zwart steen PVC vloer
Zwart steen PVC vloer

Het verschil tussen een PVC vloer en een Hybride vloer

Het verschil tussen een PVC vloer en een hybride vloer zit in verschillende aspecten van de vloerconstructie en materialen die worden gebruikt. PVC vloeren worden gemaakt van polyvinylchloride, een thermoplastisch materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Dit type vloer is een populaire keuze voor zowel residentieel als commercieel gebruik vanwege de vele voordelen die het biedt.

Een belangrijk kenmerk van PVC vloeren is de waterbestendigheid. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Ze zijn ook bestand tegen vlekken en verkleuring, waardoor ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Bovendien bieden PVC vloeren een goede geluidsisolatie en zijn ze comfortabel om op te lopen dankzij hun veerkrachtige eigenschappen.

Hybride vloeren, aan de andere kant, zijn een combinatie van verschillende materialen, zoals PVC en andere natuurlijke vezels. Deze vloeren hebben een PVC-toplaag die bijdraagt aan de duurzaamheid en waterbestendigheid, terwijl de kern bestaat uit een samengestelde houtvezelplaat die extra stabiliteit biedt. Het gebruik van natuurlijke vezels in de kern verbetert ook de eco-vriendelijkheid van hybride vloeren.

Een ander verschil tussen PVC vloeren en hybride vloeren is de installatiemethode. PVC vloeren kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, waaronder verlijmen, klikken en los leggen. Hybride vloeren daarentegen worden meestal geïnstalleerd door middel van een klikverbindingssysteem, wat zorgt voor een snelle en gemakkelijke installatie zonder gebruik van lijm.

Daarnaast verschillen PVC vloeren en hybride vloeren in termen van design en uitstraling. PVC vloeren zijn beschikbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen. Hybride vloeren hebben ook diverse designopties, vaak met een realistische houtnerftextuur die de uitstraling van een echte houten vloer nabootst.

Een ander belangrijk aspect om te overwegen is de prijs. Over het algemeen zijn PVC vloeren iets goedkoper dan hybride vloeren. Dit komt omdat PVC een synthetisch materiaal is dat gemakkelijker te produceren en te verwerken is.

Tot slot kunnen zowel PVC vloeren als hybride vloeren worden gerecycled, wat bijdraagt aan een beter milieu. PVC vloeren kunnen worden gerecycled tot nieuwe vloeren, terwijl hybride vloeren vaak kunnen worden gerecycled tot andere producten zoals spaanplaat. Het verminderen van afval en het bevorderen van duurzaamheid zijn belangrijke overwegingen bij het kiezen van een vloersysteem.

In conclusie, hoewel PVC vloeren en hybride vloeren enkele overeenkomsten hebben, zijn er ook belangrijke verschillen. PVC vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride en bieden uitstekende waterbestendigheid, duurzaamheid en geluidsisolatie. Hybride vloeren combineren PVC met natuurlijke vezels voor extra stabiliteit en ecologische voordelen. Het is belangrijk om alle aspecten, zoals installatiemethode, design, prijs en duurzaamheid, in overweging te nemen bij het kiezen tussen een PVC vloer en een hybride vloer.

Technische informatie rondom PVC vloeren

1. Als we dan een mooie PVC vloer hebben, hoe gaan we deze dan onderhouden? zie het artikel hier onder:

pvc vloeren onderhoud

 

2. In het artikel hierboven wordt geschreven over schoonmaken”. Maar hoe doe je dat nu eigelijk het beste? Hieronder is het antwoord beschreven:

pvc vloer schoonmaken

 

3. Hoe installeer je een klik PVC vloer, wat komt er bij kijken en wat voor gereedschap heb je nodig:

Klik pvc vloer installeren

 

4. Is de keuze gevallen op stroken PVC die gelijmd dienen te worden, lees hieronder hoe dit gedaan wordt:

pvc vloer verlijmen

 

5. Is er een vloerverwarming, hoe installeren we de PVC vloer hierop. In onderstaande gaan we daar dieper op in:

pvc-vloer-en-vloerverwarming

 

6. Wat is het verschil tussen een PVC vloer en lamelparket:

pvc versus lamelparket

 

7. Wat is het verschil tussen een PVC vloer en laminaat:

pvc vloer versus laminaat