Menu

Walnoten vloer

Walnoten is een fraaie rijk uitziende houtsoort, als we praten over delicaat en uitstraling dan mogen we walnoten echt koppelen aan deze woorden. Walnoten wordt niets voor niets veel verwerkt in luxe artikelen, van handgrepen van luxe tassen tot aan de interieur afwerking van auto’s.

De kenmerken van deze houtsoort zijn de verschillende bruin tot goud tonen, de lange puntige donkere nerven en de aanwezigheid van licht hout. Walnoten is zachter dan eiken, echter is het harder dan grenen.

Een geweldig schouwspel van zacht bruine tot licht zilte tonen. Een luxe en warme uitstraling ontstaat als we een walnoten vloer installeren. De vloer is wel nadrukkelijk aanwezig. Deze houtsoort is niet in grote hoeveelheden in de markt verkrijgbaar en de houtselectie kent eigenlijk alleen een mix van OSMIX en SR, wij houden het op SR. De vloer heeft best wat knoesten en deze houtsoort heeft licht spint hout

Walnoten kan gerookt worden, het spint hout wordt hierdoor iets gekleurd en valt minder op.

Houtselecties

Bij ons verkrijgbaar in SR, select rustiek.

 

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

walnoten parket

Walnoten parket

Walnoten parket kent een kleur spectrum van donkerbruin met een nerf zo af en toe tegen zwart aan. Walnoten heeft naast de donker bruine tonen ook licht bruin en zacht geel.

Op zich kan Walnoten parket gerookt worden, hiermee worden de lichte tonen minder geel en veranderen ze in meer zachte bruin tonen. Walnoten is net even te kostbaar om flink te willen gaan kleuren, eiken, Tauari en Essen zijn daar beter geschikt voor. Wel kan een zachte licht bruine olie worden toegepast op Walnoten parket, het geheel kan dan net een iets bruiner accent mee krijgen.

Walnoten lamelparket

Walnoten lamelparket,in een 14mm uitvoering, breedt vaste maat tussen 13 en 14cm kost:

€45,95/m2

in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 16-18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€62,95/m2

Walnoten lamelparket in het plaatje hiernaast is geborsteld en afgewerkt met een white wash, zo ziet men walnoten niet snel. Een meer ruige uitstraling waarbij de lichte tonen overgangen naar de donkere minder zichtbaar zijn.

 

 

walnoten lamelparket
walnoten vloer

Walnoten vloer

De foto hiernaar is een Walnoten vloer  afgewerkt in naturel olie. Een 15 cm brede plank, vast geschoten op een platen ondervloer met daartussen 2mm folie. De Walnoten vloer kent een Sparky top coat, hierdoor is de vloer makkelijk in onderhoud en laat zich simpel bijwerken als dat nodig is.

In combinatie met vloerverwarming

Als producent zullen we altijd aangeven dat vloerverwarming en hout op zich niet liefde is op het eerste gezicht. Hout wordt in droogkamers klaargemaakt voor een huiselijk klimaat met een vochtigheid spreiding tussen 45-65%. Gaat men de vloerverwarming gebruiken in de winter dan zal de vochtigheid in de ruimte ook binnen deze marge dienen te worden gehouden, op deze wijze blijft de Walnoten vloer in goede conditie..

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Alle houten vloeren

Walnoten is een fraaie rijk oog-ende houtsoort, als we praten over delicaat en uitstraling dan mogen we walnoten echt koppelen aan deze woorden. Walnoten wordt niets voor niets veel verwerkt in luxe artikelen, van handgrepen van luxe tassen tot aan de interieur afwerking van auto’s.

De kenmerken van deze houtsoort zijn de verschillende bruin tot goud tonen, de lange puntige donkere nerven en de aanwezigheid van licht hout. Walnoten is zachter dan eiken, echter is het harder dan grenen.

Een geweldig schouwspel van zacht bruine tot licht zilte tonen. Een luxe en warme uitstraling onstaat als we een walnoten vloer installeren. De vloer is wel nadrukkelijk aanwezig. Deze houtsoort is niet in grote hoeveelheden in de markt verkrijgbaar en de houtselectie kent eigelijk alleen een mix van OSMIX en SR, wij houden het op SR. De vloer heeft best wat knoesten en deze houtsoort heeft licht spint hout

Walnoten kan gerookt worden, het spint hout wordt hierdoor iets gekleurd en valt minder op.

Houtselecties

Bij ons verkrijgbaar in SR, selekt rustiek.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN