Menu

Walnoten houten vloeren

Op deze pagina vindt u informatie rondom walnoten en walnoten vloer en de variant walnoten parket. De hardheid, uitstraling en mogelijke afwerk-vormen worden besproken en u vindt de prijzen van een walnoten vloer.

__________

Walnoten is een fraaie rijk oog-ende houtsoort, als we praten over delicaat en uitstraling dan mogen we walnoten echt koppelen aan deze woorden. Walnoten wordt niets voor niets veel verwerkt in luxe artikelen, van handgrepen van luxe tassen tot aan de interieur afwerking van auto’s.

De kenmerken van deze houtsoort zijn de verschillende bruin tot goud tonen, de lange puntige donkere nerven en de aanwezigheid van licht hout. Walnoten is zachter dan eiken, echter is het harder dan grenen.

Deze houtsoort is kostbaar en als we dit houtje gaan verwerken als vloer in een ruimte dan komen we er snel achter dat massief walnoten een hele dure aangelegenheid wordt. U moet dan denken aan houtprijzen van rond euro 90 incl btw/m2.

Walnoten vloer.

 

Een walnoten vloer in een lamelparket, een houten walnoten toplaag verlijmd op multiplex, ook wel duoplank genoemd is de meest stabiele en zeker minder kostbaar dan zijn massieve variant.

Wij leveren een walnoten vloer in 14mm lamelparket met een toplaag van 2,5mm en in 19mm met een toplaag van 4mm.

In onderstaande tabel vindt u de prijzen van de onbehandelde walnoten vloeren in de verschillende mogelijkheden:

Alle walnoten parket vloeren planken worden in onze eigen fabriek geproduceerd, u koopt zonder tussenhandel.

 

Prijs / m2 incl BTW

Grading Select rustiek, breedte: 12-14cm 15-16cm 17-18cm 20-21cm
14mm walnoten lamelparket 42,95 45,95 49,95 52,50
19mm walnoten lamelparket 57,95 62,50

 

OS mix,minder knoesten, breedte 12-14cm 15-16cm 17-18cm 20-21cm
14mm walnoten lamelparket 46,95 49,95 53,95 56,50
19mm walnoten lamelparket 62,95 66,50

 

Een os-mix vloer heeft minder kosten dan een select rustiek vloer, in OS-mix zijn de knoesten maximaal 25mm, in beide selecties heeft u ook het lichte hout zoals u op de foto’ s kunt zien.

Walnoten laat zich met alle afwerk technieken goed behandelen. Om de warme tonen goed te laten spreken hebben PU olie en wax olie de voorkeur. Oxidatieve olie kan de vloer net iets te mat laten worden waardoor de tonen minder rijk zijn.

Walnoot vloerdelen gaan goed samen met vloerverwarming.

 

Walnoten parket.

In feite maakt het niets uit of we walnoten planken een walnoten parket noemen of een walnoten vloer. Generaliserend worden deze termen door elkaar heen gebruikt. Tenzij u een echter parket liefhebben bent en daarmee een tapis vloer of een walnoten visgraat parket wilt hebben. Dit produceren wij ook, houd rekening met een levertijd van 8 weken en de kosten zullen voor een visgraat parket in 19mm uitkomen (rond 15cmx75cm) geïnstalleerd en afgewerkt ex cl plinten voor euro 139,95/m2 in cl BTW.