Menu

Ivoor beuken vloer

Ivoor- of haag beuken is een houtsoort dat echt een ivoor kleur heeft, kent een zacht nerf patroon in een licht bruine teint. In de Ivoor beuken vloer zijn zeker knoesten aanwezig, meestal rond twee tot drie centimeter groot, echt hele grote knoesten zien wij niet terug. Het hout tussen de nerven is romig tot ivoor van toon. De knoestjes zijn donker bruin.

De sfeer die een Ivoor beuken vloer oproept is een lichte makkelijk leefbare en een tikkeltje modern.

Houtselecties

Deze hout soort bevat knoesten en daar selecteren we niet een OS of OSMIX uit, eigenlijk verkopen wij 1 houtselectie en dat is SR: select rustiek.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

ivoorbeuken parket

Ivoor beuken parket

Ivoor beuken parket is niet echt een houtsoort om te veranderen in kleur. Wel hebben we projecten gedaan waarbij men een zeer zachte zacht oker toon wilde laten aanbrengen zodat het iets minder wit was en het hout al direct een paar jaar ouder lijkt. Wilt u Ivoor beuken parket iets mee helder houden in de toekomst, werk dan af met een zachte white wash, deze zie je niet maar de vloer blijft meer helder van kleur.De vloer is af te werken in lak en olie.

Ivoor beuken parket is medium hard en vergelijkbaar in hardheid met beuken. Prima toepasbaar in iedere huiselijke vorm

Ivoor beuken lamelparket

Ivoor beuken lamelparket, in een 14mm dikke uitvoering met een toplaag van 2.5mm in 17-18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€37,95/m2  en  €45,95/m2

Ivoor beuken lamelparket, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

hout en vloerverwarming zijn eigenlijk helemaal niet voor elkaar gemaakt. Echter de markt heeft een plekje gevonden om hout aan vloerverwarming te willen koppelen, simpel , omdat de consument dat graag wilt. Echter, een perfect match, is het niet. De vraag of Ivoor beuken op vloerverwarming kan is ja, men dient dan wel de luchtvochtigheid tussen 45 en 65% te houden, in de markt heet dan, normale leefconditie.

ivoorbeuken lamelparket
ivoorbeuken houten vloer

Ivoor beuken vloer

De ivoor beuken vloer in het plaatje hiernaast is afgewerkt met een witte olie, dan is de houtsoort, die al licht is van zichzelf, ook echt wit.

Alternatieve zijn er als men minder knoesten wilt, dan is white Maple, als houtsoort, het meest dicht bij. Echter is Maple wel wat duurder dan ivoor beuken.

De ivoor beuken vloer hiernaast is zwevend gelegd op folie. de planken zijn in de mes en voeg verlijmd, hierdoor blijft de vloer beter liggen. De witte olie is afgewerkt met een transparante top coat, hierdoor is de lichte vloer goed schoon te houden. De Ivoor beuken vloer is rondom afgewerkt met een medium hoge wit MDF plint.

Ivoor beuken houten vloer kenmerken

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten