Menu

Ontdek de mogelijkheden van lamelparket

Bax Houthandel biedt twee soorten lamelparket aan. Deze produceren wij in onze eigen fabriek, zodat u verzekerd bent van een zeer scherpe prijs.

Onze Prijzen Onze houten vloeren

De populaire lamelparketvloer

Lamelparket is een houten vloer van deze tijd. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de mogelijkheden van lamelparket en de diverse prijsklasses waarin de vloer beschikbaar is. Een ander woord voor lamelparket is ook wel duoplank, multiplank of meerlaagsparket.

Opbouw lamelparket

Het lamelparket wordt opgebouwd uit meerdere lagen hout. Het hout dat gebruikt wordt, bepaalt de levensduur, de kwaliteit en ook de prijs van het lamelparket. Bij Bax Houthandel vindt u twee soorten lamelparket in ons assortiment:

– Budget lamelparket: deze planken zijn 14 millimeter dik tot een breedte van 21 centimeter.
– Multiplank lamelparket (of duoplank): 19 millimeter dik tot een breedte van 33 centimeter.

Wist u dat multiplank lamelparket zeer geschikt is om vloerverwarming onder aan te laten leggen? De voorwaarde is dan wel dat er multiplex gebruikt wordt.

Onze houten vloeren

Houten vloer

Houten vloer

Eiken, parket of lamel? Bax Houthandel produceert diverse houten vloeren in eigen beheer. Niet alleen betekent dat een scherpe prijs voor onze houten vloeren, ook staan wij garant voor een kwalitatief hoogwaardige vloer. Wij adviseren u graag over uw mogelijkheden. In onze showroom kunnen wij u de verschillen tussen de diverse soorten laten zien.

Meer over onze houten vloeren
Lamelparket vloer leggen

Eiken vloer

Met ruim 25 jaar ervaring in het produceren van eiken vloeren, bent u bij Bax Houthandel verzekerd van de hoogste kwaliteit. Of het nu gaat om een eiken vloer bestaande uit planken, een hele brede eiken vloer of een eiken vloer met een breed visgraat motief: u staat versteld van ons uitgebreide assortiment. Al beschikbaar vanaf €17,95 per vierkante meter.

Meer over onze eiken vloeren
Trap vloer

Traprenovatie

Als houten specialist kan Bax Houthandel naast het leggen van uw houten vloer ook de traprenovatie voor u verzorgen. Voor uw traprenovatie kunt u kiezen voor massief hout of een combinatie van lamelparket met massief hout. Door uw vloer naadloos over te laten lopen in uw trap, wordt uw interieur één geheel. Afhankelijk van uw wensen en keuzes verschillen de prijzen voor een traprenovatie. Bax Houthandel kan de breedte van uw traptreden uit twee delen opbouwen of uit één gedeelte laten bestaan.

Meer over traprenovatie

Onze vloeren

Chocolate

Chocolate

De chocolate houten vloer is een stijlvolle, authentieke kleur die goed past bij zowel donker als licht meubilair.

Smoke

Smoke

Deze afwerking zorgt ervoor dat uw houten vloer een robuuste en levendige uitstraling krijgt binnen uw interieur.

Black

Black

Een donkere houten vloer geeft uw interieur een authentieke, warme en ontspannen uitstraling.

Bekijk al onze kleuren in de showroom

Twee soorten

Twee soorten lamelparket van Bax Houthandel

Budget lamelparket

Onze lamelparketvloeren met een toplaag van 3 millimeter zitten in de categorie van onze budgetvariant. Op dit lamelparket is een schuurbare toplaag bevestigd. De budget lamelparket variant is 14 millimeter dik. Het parket is opgebouwd uit 2,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex. U kunt ook kiezen voor 1,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex. Deze budget lamelparket is een kwalitatief hoogwaardige vloer voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Lamelparket multiplank

Een multiplank of duoplank lamelparketvloer is van hogere kwaliteit dan ons budgetmodel. Voor de multiplank produceren we een lamelparketvloer met een totale dikte van 19 millimeter, met een toplaag van 4 millimeter en bestaande uit 15 millimeter multiplex.

Een houtsoort kiezen

Het bezoek aan de showroom
"Laat u inspireren"

Laat je adviseren

Het persoonlijke adviesgesprek
"Offerte op maat"

De productie van houten vloeren

Productie van uw vloer
"In eigen beheer"

Vloeren die worden bezorgd

Bezorging van uw houten vloer
"Bij u thuis afgeleverd"

Man die een houten vloer legt

De installatie van de vloer
"Vakkundig en professioneel gelegd"

Resultaat van houten vloeren

Het prachtige eindresultaat
"Uw eigen houten vloer op maat"

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties

Dikte & lengte vloer
Over Bax Houthandel

Kwaliteitsverschillen lamelparketvloeren

Kwaliteitsverschillen tussen lamelparketvloeren zitten met name in de dikte van de toplaag van het lamelparket en de lengte van het lamelparket. Veel producenten bijvoorbeeld, gebruiken planken met een maximale lengte van 1880 millimeter. Dat vinden wij jammer omdat de vloer zo niet tot geheel tot zijn recht komt.

Dikte toplaag

Bax Houthandel heeft in de productlijn Smartlife een volle toplaag van 2,5 mm. Kiest u voor de productlijn Longlife dan heeft uw lamelparket een toplaag van 4 millimeter. De ideale prijs-kwaliteitsverhouding voor een lamelparketvloer is als de toplaag 4 millimeter dik is.

Lengte lamelparket

Bax Houthandel streeft naar een gemiddelde lengte van 1800 millimeter voor lamelparket. De stroken komen namelijk het beste tot hun recht als ze 18 centimeter of langer zijn. Op die manier leveren wij altijd vloerdelen met een lengte tussen de 18 en 24 centimeter.
Alle kleuren van Bax Houthandel

Nog vragen?

Stel uw vraag of vraag offerte aan

Heeft u nog vragen, bent u benieuwd naar de juiste houten vloer voor uw woning, wilt u een afspraak met ons maken of heeft u heel duidelijk voor ogen welke vloer u bij u thuis wilt leggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier of vraag direct een offerte aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.