Menu

Lamelparket uit eigen productie

Lamelparket opties bij Bax Houthandel.

Lamelparket is een houten vloer van deze tijd. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de mogelijkheden van lamelparket en de diverse prijsklassen waarin de vloer beschikbaar is.

 

Bekijk de prijslijst

 

Een ander woord voor lamelparket is ook wel duoplank, multiplank of meerlaagsparket. Het lamelparket wordt opgebouwd uit meerdere lagen hout. Het hout dat gebruikt wordt, bepaalt de levensduur, de kwaliteit en ook de prijs van het lamelparket. Wist u dat de multiplank lamelparket en 3 laags parket zeer geschikt is om vloerverwarming onder aan te laten leggen?

Bij ons vindt u vier soorten lamelparket in ons assortiment:

**** Prijzen va € 36,95 /m2 incl btw ****

In houtsoorten vindt u bij ons: Tauari, Jatoba, Goncalo, Essen, Beuken, White Maple, Brown Maple, Eiken, Amerikaans eiken, Russisch eiken, Curupixa, Sucupira, Merbau, zie de houtsoorten onder:

 

OVERZICHT HOUTSOORTEN

lamelparket budget

Budget lamelparket

Onze lamelparketvloeren met een toplaag van 2.5 millimeter zitten in de categorie van onze budgetvariant. Op dit lamelparket is een schuurbare toplaag bevestigd. De budget lamelparket variant is 14 millimeter dik. Het parket is opgebouwd uit 2,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex. Wij hebben ook enkele varianten met 1,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex en 11mm lamelparket deze planken zijn nog voordeliger. Deze budget lamelparket is een multiplex variant vloer voor een zeer aantrekkelijke prijs **** Prijzen va € 36,95 /m2 incl btw ****

Wij produceren deze vloerlijn zelf en heeft een breedte van 10 t/m zelfs 26cm breed.

Zie voor meer info:

BUDGET LAMELPARKET

Lamelparket multiplank

Een multiplank of duoplank lamelparketvloer is van hogere kwaliteit dan ons budgetmodel en maken wij tot een lamelparketvloer met een totale dikte van 19 millimeter, met een toplaag van 4 millimeter en 15 millimeter multiplex. De breedtes van deze plank kunnen zelfs tot 29cm worden gemaakt omdat het geheel goed stabiel is. Er is ook 3-laags lamelparket bij ons verkrijgbaar, iets goedkoper echter is dat minder stabiel. De foto hiernaast is een eiken lamelparket vloer afgewerkt met echte aluminium coating, kijk maar eens bij ons in de showroom. Meer info over multiplank lamelparket:

MULTIPLANK LAMELPARKET

lamelparket
hybride lamelparket

!! NIEUW!! Hybride lamelparket

Een hybride is een combinatie van een echt houten toplaag op een onderlaag met een klik systeem die echt knetter hard is met de loop van een houten vloer.

Hoe kunnen we uitleggen dat een houten vloer, waterdruk….kras en ….vuil bestendig is en daarmee onderhoud vrij. Dat gaan we ook niet proberen want dat is te technisch voor op een site, wilt u het toch weten…kom naar 1 van onze showrooms dan nemen we er even de tijd voor.

Een 11mm dikke plank van medium tot heel breed, deze hybride plank voegt een nieuw hoofdstuk toe aan decennia houten vloeren ontwikkeling.

oh ja…en natuurlijk kan dit op vloer verwarming en – koeling en is de plank geheel woon gezond en ……zo hoort het.

De prijs is geen budget echter een nette medium klasse prijs waarvoor een excellent hoogwaardige plank bij u wordt afgeleverd.

**** Prijzen va € 65,95 /m2 incl btw ****   met levenslange garantie…..echt!!

Beschikbaar in september 2022

Zie voor meer info:

HYBRIDE VLOEREN

eiken vloer soft white
Eiken soft white houten vloer
eiken houten vloer sepia
Eiken lamelparket sepia kleur
essen hout creamy wit
Essen houten vloer creamy white
eiken naturel vloer
20 cm breed eiken lamelparket
eiken hongaarse punt
Eiken visgraat vloer
eiken 15cm lamelparket
Budget lamelparket 15cm naturel eiken

Zie onze houtsoorten die wij gebruiken voor de productie van lamelparket:

 

EIKEN  ESSEN  BEUKEN  JATOBA

 

TIJGER HOUT  ROBIJN  WHITE MAPLE

 

 

TAUARI  TEAK  BROWN MAPLE  IVOOR BEUKEN   

 

WALNOTEN  AFZELIA  SUCUPIRA   MERBAU

Technische ondersteuning

Voor optimaal gemak en vooral te genieten van uw houten vloer dient u een basis kennis te hebben over hoe hout zicht gedraagd.

Technische info

Kwaliteitsverschillen lamelparketvloeren

Kwaliteitsverschillen tussen lamelparketvloeren zitten met name in de dikte van de toplaag van het lamelparket en de lengte van het lamelparket. Veel producenten bijvoorbeeld, gebruiken planken met een maximale lengte van 1880 millimeter. Dat vinden wij jammer omdat de vloer zo niet tot geheel tot zijn recht komt.

Dikte toplaag

Bax Houthandel heeft in de productlijn Smartlife een volle toplaag van 2,5 mm. Kiest u voor de productlijn Longlife dan heeft uw lamelparket een toplaag van 4 millimeter. De ideale prijs-kwaliteitsverhouding voor een lamelparketvloer is als de toplaag 4 millimeter dik is.

Lengte lamelparket

Bax Houthandel streeft naar een gemiddelde lengte van 1700 millimeter voor lamelparket. De stroken komen namelijk het beste tot hun recht als ze voldoende lang zijn. Op die manier leveren wij altijd vloerdelen met wisselende maten waarin voldoende lang zit en ook korte delen. Besef dat als u een groot deel kort zaagt de kopse kanten verbinding verloren gaat en er veel meer rest hout overblijft. De afmeting van de planken kunnen 180, 200 of zelfs rond 240cm zijn.

 

Lamelparket classificatie

Dit is opgebouwd uit verschillende lagen hout. Het hout dat wordt gebruikt in de verschillende lagen bepaalt de kwaliteit en de levensduur van de vloer. Er zijn twee manieren om lamelparket op te bouwen. Bij Bax Houthandel gebruiken we altijd multiplex (de tweede variant) voor ons lamelparket, ongeacht om welke variant gaat.

 • Lamelparket opgebouwd uit een middenlaag van houten latjes met aan de bovenkant een houten toplaag. Aan de onderzijde wordt fineer bevestigd om het geheel recht te houden.
 • Lamelparket opgebouwd uit een houten toplaag met daaronder multiplex. Deze opbouw zorgt voor een betere kwaliteit van het lamelparket. Dat is ook wel logisch als u het materiaal van de houten latjes vergelijkt met multiplex. Deze variant van lamelparket heet multiplank of duoplank.

De toplagen zijn altijd watervast en verlijmd. Dat doen wij op het hoogste lijmniveau: D4. In de markt ziet u ook dat bij gebruik van hele brede vloerdelen altijd gebruik gemaakt wordt van multiplex. Als het gaat om het vervormen van de lamelparketvloer zorgt multiplex voor meer stabiliteit dan houten latjes. Zelf lamelparket leggen? Dit is wat u moet weten.

 

Lamelparket en veel gestelde vragen

 • Heeft u veel onderhoud aan zo een vloer met een echte houten toplaag?

Anno nu is het antwoord echt: neen!

Als wij de vloer met een polymeer topcoat afwerken is de vloer direct onderhoudsarm. Deze olie sluit de vloer poriën geheel af en maakt de opname van vuil en water niet mogelijk. Gaan we de toplaag afslijten, dat gaat het hout open en kan er wel wat bijkomen. Het onderhoud is dan niet meer en niet minder, een keertje de vloer in de olie zetten of alleen een aantal planken, daar waar de loop het hoogst is.

 • Er zijn vloeren waar u echt niets aan hoeft te doen.

Ja, dat klopt. Het voordeel is tijd gebonden. Op het moment dat men wel wat aan de vloer zou willen doen kunt u deze niet zelf zo eventjes bijwerken. Dat ziet u bij laminaat en bij PVC, de toplaag van dit product slijt ook en dan zijn er planken waar de status is…einde oefening.

 • Is er naast olie nog iets anders om de vloer goed mee af te werken

Jazeker, dan hebben we het bijvoorbeeld over..Polymat, een volledige sealer die over de kleur heen gaat en de plank goed beschermd. Een andere optie is de vloer met de klassieke polyurethaan lak af te werken.

 • Wat zijn de voordelen en nadelen van een PVC vloer tov lamelparket

Voordelen zijn: – volledig waterafstotend – pakt geen vuil op – mooie dekoren – gewoon lekker leefbaar. – onderhoudsarm

Nadelen zijn: – De ondervloer dient perfect te zijn anders wordt ieder verschil in de ondervloer zoals gaatje, korrel, naad zichtbaar in het PVC. – dun PVC met klik systeem zelfs 8mm, kunt u uit elkaar lopen – een keertje de vloer opknappen doet u niet 1..2..3 – PVC heeft een aantal dekoren als plank, dus zien we die ene plank vele malen terug in de vloer. – het product is woon gezond van een PVC vloer kunt u dat in de meeste gevallen niet zeggen. PVC zelf, weekmakers, zware metalen staan niet op de lijst van …gezond voor u.

 • scheelt het nu zo veel geld als u PVC kiest of een houten vloer?

Neen, dat scheelt niet veel en Bax Houthandel heeft zelfs lamelparket wat goedkoper is dan een PVC of LVT (luxury vinyl tile). Vergelijken we beide producten dan dient een 14mm plank naast PVC te worden gelegd. Een mooi lamelplank is er..kant en klaar afgewerkt voor euro 50-55-60/m2 incl btw en . Kijk nu maar eens naar een pvc vloer inclusief egalisatie… Zit er dan een groot prijsverschil in??…bij ons niet.

 • Hebben jullie nu niet een vloer waar u niets aan hoeft te doen maar …aub…geen plastic…of laminaat?

Ooit van een hybride vloer gehoord???…….dit is echt een revolutie!! en dat zeggen wij het ruim 30 jaren echt hout ervaring terwijl wij onze eigen massieve houten vloeren en olie afgewerkte parket produceren.

Hybride vloeren leveren wij in 3 opties:

 1. Het hybride lamelparket, een product met een echte houten toplaag, dus iedere plank is anders. En de coating…even kort door de bocht…komt uit de staal industrie. Echt waar…bijna niet te geloven…het product komt met een levenslange garantie, natuurlijk wel bij normaal gebruik, informeer naar die paar kleine voorwaarden. Echt een top product.
 2. een soft walk plank. Is een hybride als antwoord op PVC
 3. een solid plank, echt stappen vooruit tov een laminaat

Het antwoord op de vraag is…product 1: de hybride lamel parket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties