Menu

Robijn houten vloer

De Robijn houten vloer beschikt over een zalm kleurige kleur en is zelfs te kleuren naar een honing kleur. Daarnaast beschikt een Robijn houten vloer over veel goede eigenschappen waaronder de hardheid. Deze is zelfs te vergelijken met eiken hout. Vloeren van deze houtsoort bevatten geen knoesten en hebben een zacht ogende nerf structuur. Met een Robijn houten vloer krijgt jouw ruimte een landelijke en koloniale uitstraling.

 

PRIJZEN EN AANBIEDINGEN

robijn parket

Robijn parket

Het Robijnhout parket op deze foto is afgewerkt met urethaan olie. Met urethaan olie maken wij vloeren donkerder van kleur en zijn de zachte tonen minder zichtbaar. De vloer laat zich prima afwerken in impregneer olie, oxidatieve olie en lak. Het Robijnhout is bij ons verkrijgbaar is de hoogte hout selectie: OS. Dat betekent er maximaal 2 knoesten per plank van 4 cm zijn toegestaan.

Robijn lamelparket

Curupixa of Robijn parket kan worden gekleurd naar kersen, honing of zacht bruin. Een Robijn parket vloer (curupixa) is een medium harde houtsoort en is geschikt voor de huiselijke situatie. De Robijn vloer op deze foto is wat lichter. Dit komt door de olie afwerking. Hiermee wordt de vloer zachter van toon. Met een Robijn houten vloer krijgt uw woning een koloniale uitstraling. De planken verschillen onderling wat van kleur, naarmate de tijd vordert dit. Het zonlicht zorgt er voor dat de tonen dichter naar elkaar toe komen. Alternatieve houtsoorten voor een Robijn houten vloer zijn: Tauari en Beuken.

robijn lamelparket
robijn vloer

Robijn vloer

Robijn lamelparket produceren wij in een 14mm vorm in een breedte van rond 5-17cm voor slechts:

€34,95/m2

Robijn lamelparket, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€54,95/m2

 

Robijn houten vloer met vloerverwarming

Curupixa- of een Robijn houten vloer wordt niet aangeraden in combinatie met vloerverwarming, het is een iets nerveuze houtsoort die mogelijk net iets te veel kan werken. Vloerverwarming combineren met een houten vloer blijft altijd een uitdaging. Het is mogelijk om hout stabiel te houden mits de relatieve luchtvochtigheid tussen de 45 en 65% wordt gehouden. Als dit niet wordt nageleefd kan er schade ontstaan door uitdroging.

Bekijk onze aanbiedingen

Robijn curupixa

Robijn houten vloer kenmerken:

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN