Menu

Robijn vloer

Een rustige houtsoort, zalm kleurig en te kleuren naar honing. Geen knoesten en een zeer zacht ogende nerf structuur. De ruimte krijgt een koloniale uitstraling. De planken verschillen onderling wat van kleur, naar mate de tijd vordert en het zonlicht het werk kan doen komen de tonen dichter naar elkaar toe.

Houtselecties

Bij ons verkrijgbaar in de hoogste hout selectie: OS

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

robijn parket

Robijn parket

Robijn parket op deze foto is afgewerkt met urethaan olie, daar wordt de vloer is meer donker van en zijn de zachtere tonen minder zichtbaar.

Curupixa of Robijn parket kan worden gekleurd naar kersen, honing of zacht bruin. Andere tonen zijn beperkt. De vloer laat zich prima afwerken in impregneer olie, oxidatieve olie of lak

Een Robijn parket vloer (curupixa) is een medium harde houtsoort en is geschikt voor de huiselijke situatie.

Robijn lamelparket

Het Robijn lamelparket op de foto hiernaast is wat lichter, dit komt door de olie afwerking, de vloer wordt zachter van toon.

Robijn lamelparket produceren wij in een 14mm vorm in een breedte van rond 5-17cm voor slechts:

€34,95/m2

Robijn lamelparket, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€54,95/m2

robijn lamelparket
robijn vloer

Robijn vloer

Curupixa- of een Robijn vloer wordt niet aangeraden in combinatie met vloerverwarming, het is een iets nerveuze houtsoort die mogelijk net iets te veel kan werken. Eigenlijk is hout in zijn algemeenheid niet zo een goede keuze in combinatie met vloerverwarming echter blijven best wat houtjes stabiel mits de relatieve luchtvochtigheid tussen 45 en 65% houden, volgen we dat in huis niet op dan kan er schade door uitdroging ontstaan.

Alternatieve houtsoorten.

Alternatieve houtsoorten voor een Robijn vloer zijn: Tauari en Beuken

Robijn houten vloer kenmerken:

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten