Menu

Lamelparket eiken uit eigen productie

Een eiken parket vloer is sinds jaar en dag enorm populair, binnen het vloeren segment is dit de meest verkochte vloer. Ruim 15 jaar terug waren dit allemaal massief eiken vloeren en een paar jaar later is ruim 80% van de gehele massief eiken vloeren gesubstitueerd naar eiken lamelparket. Lamelparket is een nieuwe techniek waarbij de werking enorm verminderd is, het krom trekken, krimpen en uitzetten is met ruim 90% afgenomen en dat is een enorme winst. Daarbij zijn deze type vloeren goedkoper dan de massieve variant. Tenslotte wordt hout zowat ieder jaar duurder.

Lamelparket is een houten toplaag op een onderlaag, bij voorkeur multiplex, zie hieronder:

 

opbouw eiken lamelparket

 

bax vloeren voorzijde-2-klein

Alle vloeren onder 1 dak altijd direct af fabriek zonder tussenhandel.

Voor prijzen?….klik hieronder op aanbiedingen en kijk in onze prijslijst, u heeft daar de pagina’s van alle eiken lamelparket vloeren. U heeft al een eiken vloer, va € 35,95 / m2

 

HOUTEN VLOEREN LAMINAAT VLOEREN HYBRIDE VLOEREN EIKEN VLOEREN AANBIEDINGEN

 

 

eiken lamelparket

Eiken parket vloer

Zie een voorbeeld van Amerikaans geborsteld eiken in de kleur bourbon. Door het borstel effect worden de nerven beter zichtbaar. Het portfolio eiken parket vloer kent naast Amerikaans, Europees en Russisch eiken. Iedere soort heeft net even zijn eigen accenten. Kijken we naar Europees eiken dan start de breedte bij 10cm en we eindigen met een plank van maar liefst 29cm breed.

De eiken lamelparket vloer is geschikt voor vloerverwarming. Laat u zich goed informeren welke ondervloer in uw situatie de beste keuze is. Van belang is of u bijvoorbeeld al dan niet benedenburen heeft.

Eiken houten vloeren                                 Prijzen va € 35,95 / m2

Eiken visgraat lamelparket

De meeste visgraat vloeren die anno nu worden gelegd zijn op basis van lamelparket. Een mooi stabiel product in diverse afmetingen verkrijgbaar, Wij leveren eiken visgraat lamelparket in 12,5 en ook in 15 en 18cm breed. Het eiken visgraat lamelparket kan op vloerverwarming geplaatst worden. De algemene leg techniek is verlijmen op platen (lage weerstand platen bij vloerverwarming) of direct verlijmen op beton.

Het visgraat kan op iedere vorm worden afgewerkt zoals we dat hebben bij de planken vloeren dus ook borstelen, roken, chemische modificaties en alle basis kleuren. Er zijn best nogal wat mogelijkheden en dat is alleen de afwerking maar ook het patroon van leggen Lees verder onder:

Visgraat vloer                                            Prijzen va € 117,50 / m2

All in pakket, met afwerking en installatie en verlijmd op beton.

eiken visgraat lamelparket
brede eiken planken

Brede eiken planken

Hele breed eiken lamelparket wordt door ons zelf geproduceerd. Binnen de 14mm dikke uitvoering hebben we 18,20, 22,5 en 26cm. In 19mm hebben we dit ook echter daarnaast maken wij 24, 26-27 en 29cm en dat is best heel breed. De vloer op de foto is 24cm en is een select rustiek eiken.

Een plank breder dan 24cm heeft wel een gemiddeld iets grotere kamer nodig, groter dan 40m2 is gewenst op de brede eiken planken goed tot zijn recht te laten komen.

Een brede plank laat zijn structuren en nerven goed ziet, alles ligt mooi open en dat is een groot verschil als we daar een smalle plank (bv 13cm) naast leggen. Wat installatie betreft gelden dezelfde technieken als de reguliere lamelparket breedtes. Lees meer over brede eiken planken:

Breed eiken           Een 26 cm eiken plank kost € 46,95 /m2

Eiken lamelparket twee strook

Een duo strip eiken vloer is mooie 18 of 22,5 cm brede plank bestaande uit twee stroken eiken van dezelfde lengte. Is de plank 2 meter dan zijn beide stroken twee meter, er zitten dus geen kleine stuken eiken verwerkt in een lengte. Deze vloer is uitermate goed geschikt om te borstelen. Boor het borstel effect is het bijna niet meer te zien dat de brede plank uit twee delen is opgebouwd.

In de gewone uitvoering is deze variant prima geschikt voor verdiepingen met slaapkamers omdat de due strip een verruimend effect heeft. Zo wordt de ruimte optisch groter dan dat deze in werkelijkheid is. Deze vloer is standaard 14mm dik.

Ook deze planken zijn in alle mogelijke afwerk vormen beschikbaar. Wij maken dit op onze hoofdvestiging in Barneveld. Lees meer over due strip:

Duo strip eiken                                     va € 29,95 / m2

2 strooks eiken
olie afgewerkt eiken driestrooks parket

Eiken lamelparket drie strook

Als een drie strook vloer een effect van een planken vloer heeft dan is een drie strook vloer een kopie van het vroegere stroken parket. Massief hout in korte lengtes worden hierbij achter elkaar geplaatst en kort is dan bijvoorbeeld 40 tot 80 cm lang met een breedte van rond 7 cm. Na installatie wordt de vloer glad geschuurd en wordt de vloer op het project afgewerkt. Het eiken 3 strook is een vol lamelparket vloer waarbij korte stroken in rijen van drie zijn geplaatst. Na installatie ziet de vloer eruit als een origineel stroken parket.

Door de zeer lage prijs van € 39,95 / m2 en dan is de plank ook nog eens volledig afgewerkt in olie of lak en inclusief BTW. Maakt het dat deze vloer zeer interessant is voor bovenverdiepingen, huur huizen, tijdelijke bewoning, stand bouw of als er simpel gezegd een klein budget is. Lees verder:

3 strook eiken               Afgewerkt 3 strook € 39,95 / m2

Algemene punten.

Houtselectie

Hout wordt in de wereld verkocht in verschillende indelingen, dat maakt het hout niet slechter, het gaat hier bij vloeren vooral om het uiterlijk van het hout. Iedere indeling of classificatie heeft zijn eigen specifieke uitstraling. Bax Houthandel hanteert de codes:

ER: extra rustiek, lekker veel knoesten, er mogen cracks inzitten en de natuurlijke defecten die in hout kunnen voorkomen.
SR: Select rustiek, een milde rustieke vorm waarbij zeker nog wat knoesten aanwezig zijn en sommige kunnen rond 6cm groot zijn.
OS-mix: een verfijnde selectie waarbij koesten niet groter mogen zijn dan 3 cm met een limiet van 3 stuks. Zo een vloer heeft vaak planken met kleine tot grote delen knoest vrij.
OS: gaat net weer een stapje verder, hier mogen niet meer dan 2 knoesten van 3 cm bij elkaar zijn. Wat ook geldt is dat alle knoesten ten samen niet meer dan de grootte van 2x3cm=6cm mogen hebben. Spint is hier minimaal.
OS++: de hoogste selectie, hier heeft hout ofwel helemaal geen knoesten zoals bij Jatoba en Tauari of bij eiken nog een limiet van 1 stuks van maximaal 2cm, dus ook de kleintjes bij elkaar opgeteld. Spint mag tot maximaal 3%.

Installatie techniek.

In de meeste gevallen wordt de vloer zwevend op folie (foam 2mm, vloerverwarmingsfolie of 10 decibel reductie folie) geplaatst. Is er een houten ondervloer aanwezig dan wordt de vloer bij voorkeur blind geschoten met een luchtdruk pistool mits er geen onderburen zijn. Het vast schieten kan alleen met lamelparket met een multiplex basis, de soort met houten latjes als onderzijde mag niet worden vast geschoten. De vloer gaat dan enorm kraken doordat de latjes ten opzichte van elkaar gaan bewegen en knarsen omdat ze deels vest liggen. In een aantal gevallen wordt de vloer verlijmd. Een dure techniek waarbij een herstel lastig is en zeer tijdrovend.

 

lees verder: installatie opties