Menu

White Maple Parket Vloeren

White maple is een Noord Amerikaanse en Canadese houtsoort, esdoorn. In Europa kennen we maple echter is dit niet de white maple die wij verkopen.

White maple parket is vrijwel wit. Her en der zien we zwarte streepjes en details waarin we zien dat we met hout te maken hebben en niet met laminaat foto’s.

White maple is harder dan eiken en zit in de categorie: kostbare vloer.

Wij leveren white maple planken in een breedte van 18 cm.

In de praktijk zien we dat white maple licht wil vergelen. Als we het lakken dan wordt de vloer op den duur toch wat geel.

Wij kunnen white maple parket afwerken met een zacht witte olie om deze vervolgens te beschermen met een Sparky top coat.

Alle white maple vloeren worden door ons zelf geproduceerd. U kunt kopen zonder tussenhandel.

 

Prijs white maple houten vloer.

 

White maple kunnen we ook voorzien van een white wash, hiermee wordt de licht gele tonen in de toekomst onderdrukt en wordt het hout meer helder om te zien, kijk maar eens in onze showrooms.

white 100 coating white 50 coating

 

 

Maple en het gebruik van vloerverwarming wordt in de literatuur tegenstrijdig neergezet. In Amerika wordt gezegd dat eiken, maple, essen en walnoten uit dit land goed te gebruiken zijn op vloerverwarming. In Europa zien we dat dat deze houtsoort daar juist als minder geschikt wordt neergezet. Wij adviseren het niet te doen gezien de opbouw van het hout en de split gevoeligheid.

 

De prijs White Maple houten vloer is weergegeven in onderstaande tabel. De prijs is per m2 en is inclusief BTW.

 

 14mm dik  17-18 cm breed  met oxidatieve olie
 White Maple lamelparket  42,95 50,90

 

 19mm dik  18,5 cm breed  met oxidatieve olie
 White maple lamelparket  59,95 67,90