Menu

White Maple vloer

Mooi licht hout, wit tot zacht crème. Een rustige nerf die kan kronkelen, die kronkel in de nerf is typisch iets voor een White Maple vloer, daaraan kunt u het goed herkennen. Deze houtsoort kan her en der een zwarte lijn hebben, meestal een korte lengte, 10 tot 15 cm. Op die manier behoudt de White Maple vloer een levendig karakter.  In combinatie met een passende inrichting is de de uitstraling luxe en modern.

White Maple komt in de selectie OS, op zich kan deze houtsoort een verdwaalt knoestje hebben maar zijn het eigenlijk meer kleine plekjes.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

 

white maple parketvloer

White Maple parket

White Maple parket wordt eigenlijk niet geleurd tenzij men het op kersen zou willen laten lijken, kersen is een stuk duurder dan Maple.

Men kan White Maple parketlaten afwerken met een zeer zachte white wash deze ziet men dan niet, echter vertraagd dit het vergelen van het hout, daarmee blijft de kleur meer helder.

Lak is ook zeker een optie, zeker daar waar een UV blokker in zit, daarmee wordt het hout niet zo geel.

Maple parket is een medium harde vloer en zeer goed om in huis te gebruiken.

White Maple lamelparket

Een white maple lamelparket vloer, in14mm dik en een vaste breedte tussen 12 en 14cm kost:

€33,95/m2

een 19mm dikke uitvoering met multiplex en een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€53,95/m2

Houdt onze aanbiedingen goed in de gaten, wij hebben af en toe budget lamelparket 14mm in white Maple rond 30/m2 in wat smallere maten. In ons portfolio produceren wij ook een 20cm en af en toe hebben wij ook 22,5cm white maple lamelparket. Lees over het schuren van lamelparketten.

 

white maple lamelparket

White Maple houten vloer

white maple houten vloer

Maple kan in combinatie met vloerverwarming als een relatieve luchtvochtigheid van 45-65% wordt gehandhaafd. Als hout producent geven wij wel aan dat hout en vloerverwarming nooit de beste vrienden zullen worden omdat warmte vocht wil weghalen uit hout, terwijl hout juist zijn vocht wilt behouden. Hout en uitdrogen geeft schade, dat weten we eigenlijk best wel.

Alternatieve houtsoorten.

Een alternatief voor het wat duurdere white maple is ivoor beuken. Ivoor beuken heeft wel knoesten en maple heeft dat bijna niet.

 

TECHNISCHE INFORMATIE

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Houten vloeren

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN