Menu

Amerikaans eiken houten vloer

Een Amerikaans eiken vloer is net wat anders dan een Europees eiken vloer. De verschillen zijn:

1. Hardheid: Amerikaans eiken is harder

2. Kleur: Amerikaans eiken heeft iets meer donkere tonen in zich

 

 

3. Nerf: Amerikaans eiken heeft een volle nerf die mooier lang gerekt is.

4. Prijs: maximaal 2 euro duurder/m2

5. Spiegels: Amerikaans eiken heeft niet die plekjes in het hout die Europees wel heeft.

Wat uitstraling betreft is een USA eik meer modern dan Europees eiken.

USA eiken invisible

Amerikaans eiken met invisible afgewerkt

Invisible olie afwerking laat een vloer veel natuurlijker overkomen, men heeft echt het idee dat er geen coating op zit. Wij beheren een technologie om dit ook op Amerikaans eiken toe te passen en zelfs wat donkere tonen in het hout te verminderen. Voor nog meer helder hout kunnen we ook een Poly-Mat toepassen.

De foto toont een realistisch schouwspel aan rechte nerven zoals deze vaak voorkomen in deze houtsoort. De uitstraling wordt daarmee een stuk moderner dan met de Europese variant.Wat kleuren betreft is Amerikaans eiken zeer goed te accentueren in de toon die het best past bij uw interieur.

USA eiken in teak olie

USA eiken in teak olie, een hout grading: select rustiek. Een stoere vloer, warm van karakter en met knoesten. Een houten vloer die zeer goed leefbaar is. De plinten zijn 5cm hoog en in dezelfde kleur afgewerkt. Zie ook hier de rijke nerf in het hout.

De vloer is afgewerkt met een extra transparante top coat zodat u niet direct op de kleur leeft. deze laag is zeer onderhoudsarm. Een 18cm brede, 19mm dikke Amerikaans eiken lamelparket vloer kost:

€45,95/m2

amerikaans eiken licht antique
usa eiken licht gerookt poly-mat

Amerikaans eiken licht gerookt Poly-Mat

Onze Poly-Mat afwerking is nauwelijks zichtbaar, een licht gerookte vloer komt zeer zacht en heel natuurlijk over. De poly-mat coating is zeer goed water afstotend en laat zich makkelijk onderhouden en repareren.

Amerikaans eiken laat zich heel mooi roken, en laat spint zichtbaar zijn waardoor een hele natuurlijke uitstraling ontstaat.

Een Amerikaans eiken vloer In combinatie met vloerverwarming

U vraagt, kan dit in combinatie met vloerverwarming?, het antwoord is: ja! Bij normale leefcondities. Dat klink allemaal super, echter technisch gezien wordt hout in Nederland geschikt gemaakt voor een relatieve luchtvochtigheid van 45-65%. Gaan wij met vloerverwarming de lucht opwarmen en de luchtvocht laten dalen onder 45% dan is hout niet zo geschikt voor vloerverwarming.

Klink hard, echter als producent met eigen droogkamers, is dit een feit. Zo zijn er houtsoorten die helemaal niet samen gaan met vloerverwarming, gelukkig kan Amerikaans eiken dit wel binnen het interval 45-65%.

Kenmerken van Amerikaans eiken

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meer dan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN