Menu

Jatoba vloer

Het herkennen van hout is soms makkelijk, zeker als het om Jatoba gaat. Een mooie warme rode wijn toon met een donkere nerf. De nerf kan bruin tot tegen zwart aan zijn.Een tijdloze zeer karaktervolle houten vloer. Als het hout nog nieuw is vertoont het een verzameling kleuren van richt rood tot zelfs medium bruin. Door de invloed van zonlicht veranderd de keur van de Jatoba vloer en komt de warme wijn rode toon naar boven en maakt de jatoba houten vloer een stuk homogener van kleur.

Met deze houtsoort wordt het interieur van koloniaal tot zelfs strak modern, feit is dat men met deze houtsoort een stukje klasse in huis haalt. Bij ons wordt deze houtsoort alleen uitgeleverd in de hoogste klasse: OS. Dat houdt in, geen knoesten, hooguit her en der een pitje in het hout en wordt het uitgeleverd zonder enige vorm van splint.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

 

jatoba parketvloer

Jatoba parketvloer

Deze houtsoort wordt voor 99% in naturel uitgeleverd. Het is geen houtsoort die u zou willen kleuren. Hooguit om Jatoba parketvloer op Bangkirai te laten lijken. Zelfs een white wash zou kunnen echter wordt de uitstraling er niet mooier van. Als de houtsoort pas is geschaafd is deze een stuk lichter. De vloer heeft in eerste instantie veel verschillende rode tonen en enkele bruin teint.

Door invloed van zonlicht zien we deze vloer geleidelijk naar zijn eind kleur veranderen, de wijn kleur doet zijn intreden en vele kleuren komen langzaam naar elkaar toe zoals u op de foto’s kunt zien. Afgewerkt in olie maakt het de Jatoba parketvloer wijnrood, in lak blijft de vloer een stuk lichter van kleur. De Jatoba parketvloer is een van de meest harde houtsoorten in ons portfolio. Het is toepasbaar in huis en zeker ook in commerciële ruimten

Jatoba lamelparket

Een mooie stabiele vloer, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€57,95/m2

Jatoba in combinatie met vloerverwarming:
Als producent zullen we altijd aangeven dat vloerverwarming en hout op zich niet liefde is op het eerste gezicht. Hout wordt in droogkamers klaargemaakt voor een huiselijk klimaat met een vochtigheid spreiding tussen 45-65%. Gaat men de vloerverwarming gebruiken in de winter dan zal de vochtigheid in de ruimte ook binnen deze marge dienen te worden gehouden.

 

 

 

 

jatoba lamelparket
jatoba poly mat

Jatoba vloer in Poly-Mat

Lukt bovenstaand, dan is Jatoba een houtsoort die toepasbaar is met vloerverwarming. Treedt men buiten deze grenzen 45-65% en houd dat lang genoeg vol, dan is heen enkele houtsoort geschikt in combinatie met vloerverwarming.

TECHNISCHE INFORMATIE

 

Alternatieve houtsoorten:
Houtsoorten die een vergelijkbare luxe uitstraling geven in een rode toon zijn: Robijn (curupixa), Goncalo Alvez, Merbau en Ipe, laatste is wel een meer donker. Op de foto zien we jatoba, in Poly-Mat, invisible look.

Kenmerken van een Jatoba houten vloer

 

 

 

 

jatoba houten vloer

 

 

 

 

De jatoba vloer is gelegd in een woonkamer met veel licht. We zien dan ook dat deze vloer de specifieke wijntoon heeft gekregen. Het kleed dat u op de vloer ziet is er later opgelegd. Men heeft de vloer eerst laten door kleuren en dan het kleed geplaatst.

De contouren van het kleed zullen in de toekomst best zichtbaar zijn, echter niet in zo een groot contrast ten tijden dat de vloer net is geplaatst. De vloer is vast geschoten op een multiplex platen ondervloer met daar tussen isolatiefolie. De afwerking is in Urethaan olie.

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN