Menu

Jatoba Houten Vloeren

Jatoba of Guapinol (Hymenaea courbaril), is een boom die groeit in het Caribisch gebied, Centraal-en Zuid-Amerika en Brazilië. het is een hardhout  dat zeer geschikt is voor het gebruik voor massieve Jatoba houten vloeren en jatoba lamelparket.

Het is een hardhout dat wordt gebruikt voor meubels, Jatoba houten vloeren en decoratieve doeleinden.

Hoewel Jatoba wordt soms aangeduid als Braziliaanse of Zuid-Amerikaanse Cherry, is het niet een kersenboom, en het is op geen enkele wijze, botanisch of anderszins verband houden met Black Cherry (Prunus serotina), een zeer vaak voorkomende Amerikaanse hardhout.

Jatoba produceert een oranje, harsachtig, kleverige gom dat converteert naar oranje via een chemisch proces dat miljoenen jaren duurt.

Jatoba lamelparket.

De stabielere en goedkopere vloer techniek is deze van lamelparket of Duoplank, een Jatoba top laag wordt verlijmd op watervast multiplex en daarmee hebben we een Jatoba lamelparket.

Jatoba is een zeer harde houtsoort met een functionaliteit waarde van 9,00.  Jatoba heeft een bruin / zalm kleur met zwarte strepen accent dat in de tijd verandert in een diepe rijke rode kleur.

De nerf is donker rood tot tegen zwart aan. De kleuren schakeren van rood tot diep rood en sommige delen zelfs tegen bruin aan.

De afwerking kan met PU olie en oxidatieve olie. Het gebruik van hardwax wordt afgeraden.

Het is houtsoort die als houten vloer niet wordt aangeraden in combinatie met vloerverwarming.

Jatoba parket vloeren zijn bij ons verkrijgbaar in 19mm dik lamelparket of multiplank en in 20mm dikke massieve jatoba vloerdelen.  De breedte rond 18 cm.

 

 Prijs Jatoba houten vloer

 

De prijs de Jatoba houten vloer is weergegeven in onderstaande tabel. De prijs is per m2 en is inclusief BTW.

 

 

 14mm dik  17-18 cm breed  met oxidatieve olie
 Jatoba lamelparket  42,95 50,90

 

 19mm dik  18,5 cm breed  met oxidatieve olie
 Jatoba lamelparket  54,95 62,90