Menu

Eiken vloeren van de hoogste kwaliteit

Met ruim 25 jaar ervaring in het produceren van eiken vloeren, bent u bij Bax Houthandel verzekerd van de hoogste kwaliteit. U heeft een ruime keuze in eiken vloeren. Van de eikenhouten vloer bestaande uit planken, juist een hele brede eiken vloer of een breed visgraat motief, u staat versteld van ons uitgebreide assortiment. Kijk maar eens bij:

 

VISGRAAT PARKET       HEEL BREED EIKEN

Na de keuze voor het type eiken vloer, kiest u welke afwerking uw voorkeur heeft. Daarbij dient u te denken aan de basiskleur voor uw eiken vloer en de technieken die uw vloer beschermen, zoals het aanbrengen van een polyurethaan toplaag. Zie eiken vloeren in verschillende kleuren en projecten die wij recentelijk hebben gelegd onder alle houtsoorten:

 

GEROOKT EIKEN   ALLE HOUTSOORTEN

Onze drie soorten eiken vloeren

Bax Houthandel heeft de volgende drie eiken houten vloeren waar u uit kunt kiezen.

  • Eiken lamelparket: u kiest uit het budget lamelparket en multiplank lamelparket. Deze vloeren worden geproduceerd met een houten toplaag en een onderlaag van multiplex.
  • Massief houten vloer: deze vloeren zijn op aanvraag leverbaar.
  • Speciale eiken vloeren: een voorbeeld van een speciale vloer is het zeer brede lamelparket. Deze eiken vloer heeft planken tot wel 33 centimeter. Of kiest u liever een grotere moderne eikenhouten vloer met visgraat motief?

BUDGET EIKEN       LAMELPARKET

Advies op maat aan de hand van een stappenplan

Vindt u het lastig om een keuze te maken, dan staat Bax Houthandel graag paraat met advies voor uw situatie. We gebruiken daarbij een stappenplan om de keuze uit ons assortiment te vereenvoudigen en de verschillen te laten zien tussen onze vloeren. Kom vrijblijvend langs in een van onze showrooms in Barneveld, Zoetermeer, Amsterdam of Utrecht: daar kunnen we u laten hoe onze eiken vloeren er na diverse afwerkingen uitzien en kunt u zich een voorstelling maken van uw mogelijkheden.

Over Bax Houthandel

Technische ondersteuning

Voor optimaal gemak en vooral te genieten van uw houten vloer dient u een basis kennis te hebben over hoe hout zich gedraagd

Technische info

Kosten eiken vloer

De totale kosten voor een eiken vloer zijn gebaseerd op uw wensen en de keuzes die u maakt. Factoren zijn bijvoorbeeld de grootte en breedte van de vloer, uw gewenste hoeveelheid knoesten in een plank en de samenstelling van de planken. De prijs hangt eveneens af van de soort eiken vloer die u kiest. Een eiken vloer van budget lamelparket is goedkoper dan een eiken vloer van massief hout. Ook de afwerking bepaalt de prijs (bijvoorbeeld de kleur van de eiken vloer en de bescherming van uw vloer door het aanbrengen van een toplaag). U bent echter wel altijd verzekerd van een zeer scherpe prijs omdat Bax Houthandel de vloer in eigen beheer maakt.

Enkele voorbeelden uit ons portfolio eiken houten vloeren, zie voor meer prijzen en de aanbiedingen:    EIKEN PRIJZEN

Meer weten over hout selecties als ER, SR, OSMIX en OS, zie:     HOUTSELECTIES

De prijzen zijn inclusief BTW en per m2

 

   14mm eiken lamelparket                                19mm eiken lamelparket                           19mm heel breed lamelparket

top 1,5 12-13 SR 24,95 top 4 18 ER 38,95 top 4 24-25 SR 46,95
top 1,5 17-18 SR 28,95 top 4 18 SR 41,95 top 4 24-25 osmix 49,95
top 2,5 20.5 SR 35,95 top 4 20 osmix 46,95 top 4 26-27 SR 48,95
top 2,5 17-18 osmix 35,95 top 4 22.5 SR 45,95 top 4 28-29 SR 52,95

 

BIJZONDER EIKEN

Amerikaans eiken lamelparket, 19mm dik, 18cm breed in een hoge selectie: OS/OSMIX, bijna geen knoesten: 45,95/m2

VISGRAAT

12,5 cm breed visgraat, verlijmd op onder platen, hout en installatie voor slechts: 99,95/m2

(ex afwerkkeuze, plinten en transport)

 

Carbonised Wenge eiken vloer
Eiken lamelparket licht gerookt
eiken cottage look
Witte eiken vloer licht gerookt
Carbonised topcoat
Amerikaans eiken naturel
Amerikaans eiken donker gerookt

Keuze voor technische aspecten eiken vloer

Ook uw keuzes voor de ondervloer en of u vloerverwarming wilt aanleggen spelen een rol bij de juiste eiken vloer voor uw situatie. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om vloerverwarming onder alle soorten eiken vloeren aan te leggen (zoals de massieve eiken vloer). Bij de multiplank lamelparketvloer is het aanleggen van vloerverwarming wel mogelijk.

Voorbehandelen eiken vloer

Naast de afwerking van een eiken vloer, kunt u ook kiezen om uw eiken vloer voor te laten behandelen. We kunnen de vloer bijvoorbeeld verouderen waardoor deze een rustieke en authentieke uitstraling krijgt. Ook is het mogelijk de vloer te bewerken met behulp van een rookproces, waardoor uw eiken vloer een unieke en exclusieve uitstraling krijgt. We kunnen de eiken vloer ook eerst modificeren, voordat we deze afwerken. Het thermische modificatieproces zorgt ervoor dat de eigenschappen van het hout verbeteren en er een grote(re) homogeniteit in kleur van de planken ontstaat. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties