Menu

Tauari vloer

Tauari houten vloeren, het eiken uit Latijns Amerika, heeft een honing kleur, lijkt wat op teak hout, heeft een nerf patroon vergelijkbaar met Amerikaans eiken echter, net wat milder, er zit ook best wat hout tussen met bijna rechte nerven. De kleur gaat van licht honing naar iets meer donker. De houtsoort heeft eigenlijk geen knoesten en als er wat in zou zitten zijn het meer kleine plekjes en fijne merg straaltjes. Het is een mooi schone houtsoort.

In white wash is de vloer iets modern, en in naturel of kersen kleur kan de vloer licht klassiek lijken. Een Tauari vloer is een prima alternatief voor de hoogste selectie in eiken.

Houtselecties

Deze houtsoort is bij ons verkrijgbaar in de hoogste selectie: OS

PRIJZEN EN AANBIEDINGEN

tauari parket naturel

Tauari parket, Zuid Amerikaans eiken

Tauari parket, een houtsoort geleverd in de hoogste selectie: OS. Een nerf patroon vergelijkbaar met Amerikaans eiken en een kleur die iets warmer is. Deze houtsoort heeft vele mogelijkheden in de afwerking en komt gemiddeld wat meer exclusief over dan een gemiddelde eiken vloer. De hardheid is vergelijkbaar. Kijk voor meer afwerk te technieken onder aan deze pagina.

Tauari parket is al verkrijgbaar in een 14mm dikke uitvoering in 17-18cm breed voor:

€35,95/m2

Een mooie stabiele vloer, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€47,95/m2

Tauri vloer en kleuren

De fotogalerij laat Tauri vloer en kleuren zien, klik op de plaatjes om ze groter te tonen en u ziet dan ook de naam van de afwerking.

Tauari vloer

Een Tauari vloer kan in combinatie met vloerverwarming. Kanttekening erbij is dat hout en vloerverwarming nu niet direct het gelukkigste stel is samen. Ze zijn te combineren mits de relatieve luchtvochtigheid tussen 45 en 65% wordt gehouden. Gebeurd dat niet dan geld voor alle houtsoorten, uitdroging geeft schade.

Alternatieve houtsoorten voor een Tauari vloer zijn:

Als Robijn (curupixa) of beuken licht wordt gekleurd naar honing kunnen ze wat weg hebben van Tauari. Verder zijn eiken en teak een alternatief. De Tauari vloer op de foto is afgewerkt met Poly-Mat, invisible look.

tauari poly-mat
tauari lamelparket

Tauari lamelparket

De Tauari lamelparket vloer in de afbeelding hiernaast is in een jaren 30 huis geplaatst op een bestaande houten ondervloer. De houten ondervloer is van folie voorzien en de vloerdelen zijn blind vernageld op de houten ondervloer vastgezet.

Men heeft gekozen voor een teak olie afwerking, hierdoor krijgt de vloer een warme en iets doorleefde uitstraling. De vloer van hout is voorzien van onze Sparky top coat waardoor deze makkelijk in het schoonhouden en onderhoud is.

Tauari kan men roken, dan ziet het er vrijwel gelijk uit als licht gerook eiken, maar dan zonder knoesten.

Tauari eiken houten vloeren

 

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten