Menu

Sucupira vloer

Een donkere vloer, donkerbruin, tegen zwart aan met zacht bruine of gele bij tonen. Het hangt van de coating techniek af of de vloer juist meer donker moet zijn of juist de lichte tonen naar de voorgrond mogen komen. Een vloer met een mooie sterk aanwezige nerf. De sfeer kan enorm modern en luxe zijn of het kan over hangen naar een Bali stijl. Bekijken we de plank van dichtbij dan zien we donkere bijna rechte lijntjes. Daarmee weten we zeker dat het Sucupira is.

Houtselecties

een Sucupira vloer is bij ons verkrijgbaar in de hoogste selectie: OS. Andere selecties verkopen wij niet.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

sucupira poly-Mat

Sucupira parket Poly-Mat

Sucupira parket wordt wel eens meer donker gemaakt om het in de buurt te kunnen laten komen van Wengé. Op zich is Sucupira bijna de helft goedkoper en maakt het tot een alternatief. Verder zien wij geen toepassingen om deze houtsoort om te toveren in iets anders. Met olie zal de vloer de donkere tonen laten gelden, met een lak afwerking zullen de lichte tonen in het hout meer zichtbaar worden. Soms roken we Sucupira parket om de gele tonen te verminderen.

Sucupira parket is met Jatoba en Merbau wel de hardste houtsoorten die wij verkopen en maakt dit houtje geschikt in woonkamers en openbare gelegenheden.

Sucupira lamelparket

Een Sucupira lamelparket vloer, in een 19mm dikke uitvoering met een toplaag van 4mm in 18 cm breed kost deze houten vloer incl. btw:

€54,95/m2

Alternatieve houtsoorten voor Sucupira lamelparket: Voor een Sucupira plank hebben wij geen alternatieven.

Het Sucupira lamelparket op de foto hiernaast is zwevend op folie geïnstalleerd en verlijmd in de mes en voeg. De afwerking is met Urethaan olie, hierdoor worden de donkere tonen geaccentueerd.

sucupira lamelparket
sucupira vloer

Sucupira vloer

Een Sucupira vloer In combinatie met vloerverwarming

U vraagt, kan dit in combinatie met vloerverwarming, het antwoord is: ja, bij normale leefcondities. Dat klink allemaal geweldig, echter technisch gezien wordt hout in Nederland geschikt gemaakt voor een relatieve luchtvochtigheid van 45-65% als wij met vloerverwarming de lucht opwarmen en de luchtvocht laten dalen onder 45% dan is geen enkel houtje geschikt voor vloerverwarming. Klink hard echter als producent met eigen droogkamers is dit een feit. Zo zijn er houtsoorten die helemaal niet samen gaan met vloerverwarming, gelukkig kan Sucupira vloer dit wel binnen het interval 45-65%.

Sucupira houten vloeren

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten