Menu

Visgraat vloer

 

Een visgraat vloer is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een tijdloze en elegante vloer. Waarom een visgraat vloer? Allereerst voegt deze vloerstijl direct karakter en stijl toe aan elke ruimte. Het prachtige patroon van de visgraat vloer creëert een gevoel van diepte en textuur, waardoor de kamer een luxe uitstraling krijgt. Daarnaast is een visgraat vloer duurzaam en gaat deze lang mee. Het gebruik van hoogwaardige materialen garandeert dat de vloer bestand is tegen dagelijkse slijtage en enige schade. Bovendien is een visgraat vloer veelzijdig en past het bij verschillende interieurstijlen, van klassiek tot modern. Kortom, een visgraat vloer is niet alleen een esthetische keuze, maar ook een praktische en duurzame investering voor elke ruimte.

Voor prijzen?….klik hieronder op aanbiedingen en kijk in onze prijslijst, u heeft daar de pagina van visgraat vloeren. U heeft al een visgraat vloer, geheel gelegd (ex coating en plinten) va € 82,95 / m2

 

Bekijk de prijslijst        

bax vloeren voorzijde-2-klein

Alle vloeren onder 1 dak altijd direct af fabriek zonder tussenhandel.

Lamelparket visgraat vloer

Massief hout wordt nog wel gebruikt echter begint dit wel zeldzaam te worden. Het grote deel van de vloeren in deze categorie zijn lamelparket visgraat vloeren. Een houten toplaag op multiplex en soms op latjes. Lamelparket visgraat werkt een heel stuk minder dan zijn massieve soort. En ligt de vloer er eenmaal in, dan ziet niemand het verschil.

De installatie van massief en lamelparket is hetzelfde, direct verlijmen op het beton of een platen tussen vloer plaatsen en hierop lijmen en blind vernagelen met een luchtdruk pistool. Bij ons kunt u alle hout afwerkingen ook gebruiken voor de visgraat uitvoering. Dat zijn al snel meer dan 200 opties!

visgraat vloer

Visgraat vloer algemeen

Een visgraat vloer is in een aantal opzichte echt wat anders dan een andere soort vloer van hetzelfde materiaal.

Laminaat en PVC kunnen in ieder ontwerp eigenlijk wel dezelfde leg techniek hebben. Als het gaat om een lamelparket of een massief variant dan zal men moeten verlijmen. Een zwevende installatie is helaas geen optie. Bij lange planken en dan recht gelegd kan dit wel, echter bij hout zullen we of direct op het beton verlijmen of we plaatsen een houten tussen vloer en verlijmen en schieten de delen vast aan de houten platen.

Indien er vloerverwarming aanwezig is lijmen we direct op de vloer of hebben de mogelijkheid tot een lage weerstand plaat, gelukkig zijn er meerdere opties.

Eiken visgraat vloer

Verreweg het meest populair is de eiken visgraat vloer. In een licht rustieke versie of een vrijwel zonder knoesten. U heeft de keuze uit:
– 14mm dik (toplaag 3mm), breedte 12,5 cm.
– 15mm dik (toplaag 3mm) in Russisch eiken, breedte 15cm.
– 18mm (toplaag 4mm) in 18cm breed.

Naast de vele kleuren kunt u een eiken visgraat vloer bij ons laten borstelen, roken, behandelen met een bijna onzichtbare coating of met een hele naturel polymeer: Polymat. En het leggen doen we met onze eigen teams, want niet iedereen kan zo maar een visgraat vloer leggen.

Een eiken visgraat vloer is verreweg de meest populaire visgraat vloer op dit moment. Lees verder over deze vloer:

EIKEN VISGRAAT

eiken visgraat vloer
gerookt eiken visgraat vloer

Eiken walvis visgraat vloer

Een visgraat houten vloer is al bijzonder echter gaan wij bij deze vloer brede planken gebruiken dan onstaat er echts iets heel speciaals. Voorwaarde is dat de vloer groter is dan 50m2.
Een visgraatvloer gemaakt van hele brede eiken planken is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar het biedt ook een gevoel van tijdloze elegantie en ambachtelijk vakmanschap. Het gebruik van brede eiken planken in een visgraatpatroon creëert een uniek en opvallend visueel effect, omdat het de natuurlijke schoonheid en textuur van het hout benadrukt. Het resultaat is een vloer die zowel rustiek als verfijnd oogt,

EIKEN WALVIS VISGRAAT

Visgraat parket

Visgraat parket is van oudsher de naam die gebruikt is voor dit type vloer, We gebruiken deze term nog steeds. Eigenlijk wordt het woord parket ook zelfs voor brede rechte planken gebruikt echter waren het vroeger louter patroonvloeren in blok vorm, Hongaarse punt en werkelijk alles wat we aan patronen konden bedenken. In onderstaande geven we wat mogelijkheden wat er zoal met een visgraat plank aan motieven kunnen worden gelegd. Het gros van de klanten legt het visgraat zoals u hier op de foto’s ziet.

Naast eiken kunnen we visgraat maken in Tauari, Jatoba, Curupixa, Beuken, Essen, Maple, Sucupira, Goncalo, Teak, Merbau, dit is wel op bestelling en heeft een levertijd van minstens 10 weken. Wij bieden daarnaast ook prachtige vloeren aan in Robijn hout.

VISGRAAT PARKET

visgraat parket
laminaat visgraat vloer

Laminaat visgraat vloer

Een stukje makkelijke te installeren dan een houten visgraat vloer is er een laminaat visgraat vloer, laminaat kunnen we zevend installeren op een 2mm foam of op een vloerverwarming folie als dat nodig is. Verder is het zorgen dat de vloer op de juiste plaats start en dan netjes door leggen en afwerken met een plint. Met laminaat zijn er nog wat andere ontwerpen voor handen dan met hout, zo kan men deze patroonvloer in een zwart wit variant leggen, heel mooi voor een modern kantoor. Ook verschillende kleuren zijn door elkaar heen te leggen, kortom aan creativiteit geen gebrek.

Eerlijk is eerlijk, het is dan makkelijker en goedkoper echter gaat het nooit in de buurt komen van hout. Het is wel een mooi alternatief voor een zachte prijs.

Pvc visgraat vloer

Blijven we in de niet hout varianten dan is een PVC visgraat vloer een optie. Op zich gaat deze ook niet winnen of is vergelijkbaar in zijn uitstraling met hout. Fascinerend is wel dat sommige PVC fabrikanten een absoluut mooi product kunnen maken waarbij de beleving minder plastic is dan dat we in eerste instantie vermoeden.

Feit is wel dat PVC lekker makkelijk is in onderhoud, maar qua kosten verschilt het alles bij elkaar niet zo gek veel dan met een lamelparket visgraat vloer. Dit komt in grote mate dat bijna alle betonvloeren egaal gemaakt moeten worden voordat u er een PVC vloer overheen kunt leggen. Dit is een serieuze kostenpost. Zie meer onder:

PVC VISGRAAT VLOER

pvc visgraat vloer

Technische informatie

Prefab vloeren

Visgraat lamelparket is een afgewerkt product en in de lengte van de planken kan een kleine afwijking zitten. De vloer kan op sommige plaatsen ruim 1 mm, wellicht tegen 2mm een klein kiertje laten zien. Op het moment dat u dit niet wilt dan dient te vloer onbehandeld te worden gelegd en worden de kiertjes opgevuld waarna de vloer bij u thuis wordt afgewerkt. Let wel, helaas kunnen niet al onze ontwerpen thuis worden aangebracht als een gehele vloer. Best een hoeveelheid dekoren gaan plank voor plank door onze machinale afwerk straat en  lenen zich niet als vloer afwerking.

In een prefab vloer kunnen kiertjes zitten.

 

Een velling of V groef

Prefab planken hebben vaak een velling zijde, dit is een kleine v groef of schuin kantje aan de lang zijde en bij visgraat zit het dan aan alle vier de zijde. Deze velling is nuttig zodat kleine kiertjes niet zichtbaar zijn. Ook de zetting in mes en voeg kunnen kleine hoogte verschillen geven. Door de v groef is dit niet zichtbaar nog is het te voelen met lopen.

Daarnaast slijt een houten vloer met een velling minder snel dan eentje met velling. Toch een vloer zonder velling?, overweeg de klassieke leg techniek met leggen, vullen en thuis laten afwerken voor het beste resultaat anders is het toch altijd schipperen in de marge.

 

Kijk hier verder naar specifieke informatie over een visgraat vloer

 

Een visgraat vloer schoonmaken. Een stapsgewijze handleiding

Vloeren slijten vaak te snel door slecht schoonmaken en juist deze handeling helemaal verkeerd uit te voeren. Uw visgraat vloer is een kostbaar bezit en dient op de juiste wijze schoongemaakt te worden. Wij hebben dit in een protocol voor uw beschereven:

een visgraat vloer schoonmaken

 

Een visgraat vloer onderhouden

Hoe goed we een visgraat vloer ook schoonhouden, er komt een tijd dat we iets meer onderhoud aan de vloer dienen te doen. Dit loopt uiteen van een lichte behandeling om krassen en vlekken ongedaan te krijgen tot het vervangen van een plank in de vloer. Lees hoe dit in zijn werk gaat:

een visgraat vloer onderhouden

Een visgraat vloer leggen. Wat komt er bij kijken.

Kijk hier eens wat er bij komt kijken om een visgraat vloer te installeren. Dit is werk voor een specialist tenzij men zelf een specialist is. Het lijmen van een vloer op een ondergrond en dan in patroon is een stuk vakwerk. Twee technieken worden besproken. 1 installatie direct op beton en 2 het visgraat vloer leggen op een platen ondergrond.

een visgraat vloer leggen

HOUTEN VLOEREN LAMINAAT VLOEREN HYBRIDE VLOEREN EIKEN VLOEREN AANBIEDINGEN

 

Een visgraat vloer samenvatting

De visgraat vloer is een klassiek vloerpatroon dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het patroon is gebaseerd op de vorm van een visgraat, waarbij de planken in een hoek van 45 graden tegen elkaar worden gelegd. Deze vloerstijl werd voor het eerst gebruikt in de 16e eeuw in landhuizen en paleizen en verspreidde zich al snel over Europa.

De populariteit van de visgraat vloer in moderne tijden kan worden toegeschreven aan verschillende factoren. Ten eerste biedt de visgraatvloer een klassieke en tijdloze uitstraling die past bij zowel traditionele als moderne interieurs. Het patroon voegt een gevoel van elegantie en stijl toe aan elke ruimte en kan een echte eyecatcher zijn.

Daarnaast is de visgraatvloer ook enorm veelzijdig. Het patroon kan worden gecombineerd met verschillende soorten hout, waardoor er talloze mogelijkheden zijn om een unieke uitstraling te creëren. Van lichte eikenhouten visgraatvloeren tot donkere walnootpatronen, er is voor elk interieur wel een geschikte visgraatvloer te vinden.

Een ander voordeel van de visgraatvloer is de duurzaamheid. Houten lamelparket vloeren zijn over het algemeen sterk en gaan lang mee, en dit geldt ook voor de visgraatvloer. Mits goed onderhouden kan een visgraatvloer tientallen jaren meegaan en zijn schoonheid behouden. Daarnaast kan de visgraatvloer ook met gemak worden opgeknapt door het schuren en opnieuw afwerken van de planken, waardoor hij er weer als nieuw uitziet.

De visgraatvloer heeft ook een positief effect op de huiskamer. Het patroon creëert een gevoel van ruimte en diepte, waardoor de kamer groter lijkt dan hij werkelijk is. Bovendien is een visgraatvloer ook zeer geschikt voor ruimtes met vloerverwarming, omdat de planken in een hoek worden gelegd en daardoor de warmte beter verspreiden.

Qua installatietechnieken zijn er verschillende methoden om een visgraatvloer te leggen. De traditionele methode is om de planken met spijkers vast te zetten, maar tegenwoordig wordt er vaak gebruik gemaakt van lijm of kliksystemen. Deze moderne installatiemethoden zijn gemakkelijker en sneller, waardoor de visgraatvloer ook toegankelijker is geworden voor doe-het-zelvers.

Bij het leggen van een visgraatvloer is het belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste hoek, zodat het patroon perfect uitkomt. Daarnaast is het ook belangrijk om de planken goed te laten rusten voordat ze worden gelegd, zodat ze kunnen acclimatiseren aan de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is ook aan te raden om een professional in te schakelen voor het leggen van een visgraatvloer, omdat nauwkeurigheid en vakmanschap vereist zijn om het patroon mooi uit te laten komen.

Al met al is de visgraatvloer een tijdloze klassieker die steeds populairder wordt in moderne interieurs. Met zijn elegante uitstraling, duurzaamheid en veelzijdigheid is de visgraatvloer een geweldige keuze voor elke huiskamer. Met verschillende installatiemethoden en materialen is er voor elk interieur wel een passende visgraatvloer te vinden. De visgraatvloer zal nog vele jaren een populaire keuze blijven voor zowel traditionele als moderne woningen.

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN