Menu

Visgraat vloer

 

Een visgraat vloer is wel een heel aparte vloer. Van oorsprong is dit een patroon vloer die ambachtelijk werd gelegd. Massief houten stroken werden in motief geplaatst. De vloer gelijk geschuurd, dan de naden dicht gesmeerd om vervolgens het hout glad te schuren. Daarna werd de vloer behandeld met de afwerklaag. Dit is de klassieke manier van een massief visgraat vloer installeren. Deze vloer wordt ook wel visgraat parket genoemd.

Neem contact op

 

Anno nu zijn er meerdere materialen beschikbaar om in visgraat te leggen, wij noemen ze hier en gaan ze in onderstaande uitwerken.

  1. visgraat vloer algemeen
  2. lamelparket visgraat vloer
  3. Eiken visgraat vloer
  4. Visgraat parket
  5. PVC visgraat vloer
  6. Visgraat laminaat

 

Bax vloeren

Alle vloeren onder 1 dak altijd direct af fabriek zonder tussenhandel.

Voor prijzen?….klik hieronder op aanbiedingen en kijk in onze prijslijst, u heeft daar de pagina van visgraat vloeren. U heeft al een visgraat vloer, geheel gelegd (ex coating en plinten) va € 82,95 / m2

 

HOUTEN VLOEREN LAMINAAT VLOEREN HYBRIDE VLOEREN EIKEN VLOEREN AANBIEDINGEN

 

 

visgraat vloer

Visgraat vloer algemeen

Een visgraat vloer is in een aantal opzichte echt wat anders dan een andere soort vloer van hetzelfde materiaal.

In eerste instantie is het zaagverlies een stukje hoger. Reken met zeker 15% verlies, bij een houten vloer is dat rond 10% en bij PVC en laminaat 8-10%.

Laminaat en PVC kunnen in ieder ontwerp eigenlijk wel dezelfde leg techniek hebben. Als het gaat om een lamelparket of een massief variant dan zal men moeten verlijmen. Een zwevende installatie is helaas geen optie. Bij lange planken en dan recht gelegd kan dit wel, echter bij hout zullen we of direct op het beton verlijmen of we plaatsen een houten tussen vloer en verlijmen en schieten de delen vast aan de houten platen.

Indien er vloerverwarming aanwezig is lijmen we direct op de vloer of hebben de mogelijkheid tot een lage weerstand plaat, gelukkig zijn er meerdere opties.

Neem contact op

Lamelparket visgraat vloer

Massief hout wordt nog wel gebruikt echter begint dit wel zeldzaam te worden. Het grote deel van de vloeren in deze categorie zijn lamelparket visgraat vloeren. Een houten toplaag op multiplex en soms op latjes. Lamelparket visgraat werkt een heel stuk minder dan zijn massieve soort. En ligt de vloer er eenmaal in, dan ziet niemand het verschil.

De installatie van massief en lamelparket is hetzelfde, direct verlijmen op het beton of een platen tussen vloer plaatsen en hierop lijmen en blind vernagelen met een luchtdruk pistool. Bij ons kunt u alle hout afwerkingen ook gebruiken voor de visgraat uitvoering. Dat zijn al snel meer dan 200 opties! Een andere variant op een visgraat vloer is een Hongaarse punt vloer.

Neem contact op

lamelparket visgraat vloer
eiken visgraat parket

Eiken visgraat vloer

Verreweg het meest populair is de eiken visgraat vloer. In een licht rustieke versie of een vrijwel zonder knoesten. U heeft de keuze uit:
– 14mm dik (toplaag 3mm), breedte 12,5 cm.
– 15mm dik (toplaag 3mm) in Russisch eiken, breedte 15cm.
– 18mm (toplaag 4mm) in 18cm breed.

Visgraat in andere houtsoorten of nog breder eiken kunnen wij op aanvraag produceren, ook voor grote afmetingen voor bijvoorbeeld een walvisgraat vloer.

Naast de vele kleuren kunt u een eiken visgraat vloer bij ons laten borstelen, roken, behandelen met een bijna onzichtbare coating of met een hele naturel polymeer: Polymat. En het leggen doen we met onze eigen teams, want niet iedereen kan zo maar een visgraat vloer leggen.

Neem contact op

Visgraat parket

Visgraat parket is van oudsher de naam die gebruikt is voor dit type vloer, We gebruiken deze term nog steeds. Eigenlijk wordt het woord parket ook zelfs voor brede rechte planken gebruikt echter waren het vroeger louter patroonvloeren in blok vorm, Hongaarse punt en werkelijk alles wat we aan patronen konden bedenken. In onderstaande geven we wat mogelijkheden wat er zoal met een visgraat plank aan motieven kunnen worden gelegd. Het gros van de klanten legt het visgraat zoals u hier op de foto’s ziet.

Naast eiken kunnen we visgraat maken in Tauari, Jatoba, Curupixa, Beuken, Essen, Maple, Sucupira, Goncalo, Teak, Merbau, dit is wel op bestelling en heeft een levertijd van minstens 10 weken. Wij bieden daarnaast ook prachtige vloeren aan in Robijn hout.

Neem contact op

visgraat parket
laminaat visgraat vloer

Laminaat visgraat vloer

Een stukje makkelijke te installeren dan een houten visgraat vloer is er een laminaat visgraat vloer, laminaat kunnen we zevend installeren op een 2mm foam of op een vloerverwarming folie als dat nodig is. Verder is het zorgen dat de vloer op de juiste plaats start en dan netjes door leggen en afwerken met een plint. Met laminaat zijn er nog wat andere ontwerpen voor handen dan met hout, zo kan men deze patroonvloer in een zwart wit variant leggen, heel mooi voor een modern kantoor. Ook verschillende kleuren zijn door elkaar heen te leggen, kortom aan creativiteit geen gebrek.

Eerlijk is eerlijk, het is dan makkelijker en goedkoper echter gaat het nooit in de buurt komen van hout. Het is wel een mooi alternatief voor een zachte prijs.

Neem contact op

Pvc visgraat vloer

Blijven we in de niet hout varianten dan is een PVC visgraat vloer een optie. Op zich gaat deze ook niet winnen of is vergelijkbaar in zijn uitstraling met hout. Fascinerend is wel dat sommige PVC fabrikanten een absoluut mooi product kunnen maken waarbij de beleving minder plastic is dan dat we in eerste instantie vermoeden.

Feit is wel dat PVC lekker makkelijk is in onderhoud, maar qua kosten verschilt het alles bij elkaar niet zo gek veel dan met een lamelparket visgraat vloer. Dit komt in grote mate dat bijna alle betonvloeren egaal gemaakt moeten worden voordat u er een PVC vloer overheen kunt leggen. Dit is een serieuze kostenpost.

Neem contact op

pvc visgraat vloer

Technische informatie

Prefab vloeren

Visgraat lamelparket is een afgewerkt product en in de lengte van de planken kan een kleine afwijking zitten. De vloer kan op sommige plaatsen ruim 1 mm, wellicht tegen 2mm een klein kiertje laten zien. Op het moment dat u dit niet wilt dan dient te vloer onbehandeld te worden gelegd en worden de kiertjes opgevuld waarna de vloer bij u thuis wordt afgewerkt. Let wel, helaas kunnen niet al onze ontwerpen thuis worden aangebracht als een gehele vloer. Best een hoeveelheid dekoren gaan plank voor plank door onze machinale afwerk straat en  lenen zich niet als vloer afwerking.

In een prefab vloer kunnen kiertjes zitten.

 

Een velling of V groef

Prefab planken hebben vaak een velling zijde, dit is een kleine v groef of schuin kantje aan de lang zijde en bij visgraat zit het dan aan alle vier de zijde. Deze velling is nuttig zodat kleine kiertjes niet zichtbaar zijn. Ook de zetting in mes en voeg kunnen kleine hoogte verschillen geven. Door de v groef is dit niet zichtbaar nog is het te voelen met lopen.

Daarnaast slijt een houten vloer met een velling minder snel dan eentje met velling. Toch een vloer zonder velling?, overweeg de klassieke leg techniek met leggen, vullen en thuis laten afwerken voor het beste resultaat anders is het toch altijd schipperen in de marge.

Neem contact op

 

Verschillende patronen

Een visgraat plank kan in verschillende patronen gelegd worden, zie enkele voorbeelden hieronder:

 

Visgraat patronen-1

Visgraat patronen-2