Menu

Licht Afwerken Houten Vloeren

Lichte houten vloeren geven een idee over een gemiddelde zachte uitstraling. Hoe licht moet licht zijn of hoe natuurlijk wordt een lichte vloer. Moet er meer wit of juist een crème accent worden verkregen of dient het hout te worden ont-geeld waardoor het hout een zeer zachte grijs/wit reflectie geeft. Wilt u een accent in de nerf of juist een geborsteld effect om meer tonen in het hout te krijgen cq behouden.

Hieronder treft u een aantal mogelijkheden aan van onze lichte houten vloeren. In onze filiaal showrooms gaat u nog veel meer zien!

 

Oase mist, een afwerk recept waarbij een zacht bruin tot romige ondertoon wordt opgeroepen vanuit het hout zelf en wordt voorzien van een specifieke steun olie. Een kleuren schakering die u nooit kunt evenaren met een enkele kleur olie. Om dit fraaie beeld te beschermen is deze lichte houten vloeren voorzien van een matte naturel topcoat.

 

Oase sand, de oase serie met een specifieke ondertoon echter op een eigenzinnige manier bewerkt waardoor onze houten vloeren minder koel worden.

 

White wash oxidatief, een licht geborstelde eiken plank voorzien van een dekkende behandeling met een volle white wash. Het advies is om deze vloer met een topcoat te laten behandelen, de witte kleur wordt beschermd en de hout porie gesloten. Het onderhoud wordt hierdoor minimaal.

 

White wash 50 oxidatief, een strakke eiken plank voorzien van een lichte behandeling met een zachte white wash. Door de zachte white wash zult u meer hout tonen overhouden, het wit is meer op de achtergrond. Deze lichte houten vloeren behouden hun natuurlijke uitstraling.

 

Star 2, een afwerk techniek waarbij de gele tonen uit het hout worden geminimaliseerd. Een zeer zachte finish zorgt voor een minimale modificatie van het hout beeld.

 

Star 7, een zeer lichte vloer, ontgeeld en voorzien van een fraaie finish. De nerven zijn nog goed zichtbaar. Voor de liefhebber van een zeer lichte vloer.

 

Star 10, een recept waarbij het hout van zijn gele tonen grootendeels wordt ontdaan. De steun finish kan van zacht wit naar intens wit variëren na gelang het volgnummer binnen de Star collectie. In het echt is de vloer meer wit dan crème, zie de andere star foto’s op deze pagina.

 

Stone wash, een speciale techniek waarbij het hout een geëtste indruk krijgt, zeer kleine kraters ontstaan in het hout vergelijkbaar met de huid van een sinas appel. Daarbij wordt het hout ontdaan van bijna alle geel tonen en heeft het een volle steun finishing. Deze vloer heeft een oude look, de finishing kan met steun wit of juist met licht grijs. Het hangt van u af hoe deze verouder techniek moet worden omgebogen.

 

Oase sahara, een oase ondergrond opgeroepen bij een geborstelde Amerikaans eiken plank. Door het borstelen krijgen we een dieper accent van de lichte nerf.