Menu

Teak houten vloer

Een Teak vloer is met name in Azië populair, als men er eentje heeft dan is het niet alleen omdat het mooi is echter is het ook een teken van welvaart. Daarbij komt dat teak hout van zich zelf bestendig is tegen termieten. Teak hout is een zeer wisselvallige houtsoort, er kunnen veel kleurverschillen inzitten en vooral wil men het verkopen met knoesten en spint hout. De vraag naar Teak is groter dan het aanbod dus zien we in de markt twee problemen. De houtselectie is troebel, koopt men spint vrij, dan geldt dat voor 1 zijde van het hout, koopt men knoest vrij, dan zitten er echt nog knoesten in, vaak aan de kop waardoor de partij best wat zaagverlies heeft.

Teak hebben wij niet standaard in onze collectie, de levertijd licht rond 12 tot 15 weken.

PRIJZEN EEN AANBIEDINGEN

teak parket

Teak Parket

Teak Parket in een hoge grading is bijna onbetaalbaar, het is zeker mooi en als we het bij een zagerij willen inkopen dan dienen we rekening te houden dat 20% niet in deze selectie valt, helaas dat is de praktijk. De lagere selecties zijn goed verkrijgbaar omdat er ook plantage teak is. Dit hout is jong, rond 30 jaar en is zeer kleurrijk, met veel knoesten en spint. Vandaar dat teak houten meubels vaak donker bruin zijn, dan valt het spint en de kleurverschillen niet zoveel op.

In de praktijk is de hoogste selectie OSMIX en 5% of minder staat spint hout toe. Prijzen???….als richtlijn kunnen we afgeven:

Budget lamel 14mm, top 2mm 10-14cm breed in OS MIX : informeer naar de dag prijzen.

€64,95/m2

 

Teak houten vloer

Ons advies voor teak hout??……vergeten!!!…..kijk eens naar

  Tauari

Een Zuid Amerikaanse houtsoort, na modificatie echt een goede kopie van teak en de verschillen zijn:

  • Tauari is een stuk harder, vergelijkbaar met eiken.
  • komt in de hoogste selectie: OS en heeft geen licht spint
  • Breedte: 17, 18 en 21 cm

En de prijs, Tauari 14mm 17,18 cm breed toplaag 2,5mm kost vanaf:

€34,95/m2

 

teak houten vloer
teak lamelparket

Teak lamelparket

Teak lamelparket wordt beter betaalbaar in de selectie SR zoals hiernaast is weergegeven. Dit Teak lamelparket is met naturel olie afgewerkt en is op deze wijze om zijn meest natuurlijke vorm te zien. De prijs ligt onder de zestig euro per m2 in een 14mm uitvoering.

Deze Teak lamelparket vloer is zwevend gelegd op een folie ondervloer op een beton ondergrond. de folie is een 10 DB reducerende omdat dit Teak lamelparket in een appartement is aangebracht met beneden buren.

Het teak hout is bovendien afgewerkt met de Sparky top coat, hierdoor is de vloer makkelijk te reinigen en heeft het een minimum aan onderhoud.

 

Eigenschappen teak vloer

 

 

Alle houtsoorten

Bax houthandel heeft best veel houtsoorten en een aantal van deze houtsoorten kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt met verschillende technieken waardoor wij meerdan 250 soorten houten vloeren kunnen produceren, kijk eens in onze showroom.

Showroom alle houtsoorten

Verder kijken?

Bekijk al onze andere houten vloeren:

 

HOUTEN VLOEREN