Menu

Oude Houten Vloeren

Algemeen

Oude houten vloeren, juist die uitstraling is zo specifiek individueel dat het lastig is standaard aan te geven wat nu precies oude vloeren zijn. Het woord oud duiden aan dat we het hebben over hout met een oude uitstraling. Alle foto’s die hier zijn weergegeven geeft een samenvatting van wat bij ons mogelijk is. In de showrooms bij Bax Houthandel treft u zo maar 100 decoren die in het woord verouderd gevat kunnen worden.

Een oude houten vloer is een begrip dat door U wordt vormgegeven, wij gaan u hier helpen een voorstelling te geven wat het woord: oud kan inhouden bij oude houten vloeren of oude vloeren.

Een old look uitstraling voor oude houten vloeren is mogelijk door gebruik te maken van verschillende technieken op bv eiken hout toe te passen. Eiken laat zich mooi verouderen. Naast eiken hebben wij origineel scheepsdek out dat van nature is verouderd. Op deze pagina zullen wij de verouderingstechnieken bespreken. Een mooi resultaat kunt u tevens bereiken als u technieken met elkaar mixt en daar nog een accent olie bij gebruikt. Bij verouderen zijn de meest gebruikte kleuren, wit en grijs.

 

Oude houten vloer planken

Als u bij ons een verouder techniek heeft gevonden dan is dit toepasbaar op alle soorten houten vloeren als: massief hout of de verschillende soorten lamelparket. U kiest een plank en los daarvan een afwerktechniek en wij gaan voor u de oude planken produceren.

 

Oude houten planken verkregen door roken.
Het roken van een vloer wordt door ons hoofdzakelijk bij ons gedaan met eiken, damar en acacia. Het roken is een chemische reactie die genoemde houtsoorten een licht bruine vaste kleur brengt. Als het hout dubbel gerookt wordt veranderd de kleur van licht bruin naar donker bruin. Dit kleuring proces is geen egale kleuring daar spint hout niet kleurt. Dit maakt dat de vloeren er mooi en natuurlijk uit zien.

Naast licht en dubbel roken kennen wij het proces van carboniserend roken. Met deze techniek wordt de vloer mooi donker en zien we nerven tegen zwart aan. Door de keuze van olie kunnen we de natuurlijke tonen afbuigen daar zeer diep bruin tot tegen zwart aan.

Met roken gebruik je geen kleur pigmenten dat op hout gesmeerd wordt en snel kan slijten. Gerookte vloeren krijgen hun eigen kleur die je er niet zo maar af slijt, dit proces dringt in het hout.

 

Oude houten vloeren die zijn geborsteld.
Door gebruik te maken van een combinatie techniek van borstelen en reliëf wordt naast het effect van de uitgesleten nerven ook een structuur in het hout aangebracht, alsof het hout jaren lang gebruikt is als houten vloer. Het effect van willekeurige slijt lijnen in het hout in combinatie met het borstelen geeft een heel mooi veroudering effect. De vloer kan na wens afgewerkt worden met een naturel olie of kleur olie voor vloeren. Het voorbeeld links is afgewerkt in white wash. Rechts ziet u een close up van een geborstelde houten vloer.

 

Gerookte oude houten vloeren.

 

Eiken geborsteld en gecarboniseerd in naturel olie                         Eiken licht gerookt in white wash.

 

In alle gevallen kosten de bewerkingen:

– Enkel roken              €     5,95  /m2      incl BTW

– Dubbel roken                  7,95

– Carboniseren                  9,95

 

Oude houten vloeren die zijn Handgeschraapt.
Door gebruik te maken van een combinatie techniek van handschrapen en olie kunnen een andere categorie vloeren worden verkregen. Het doel van ons handschrapen is het oppervlak een vorm van relief mee te geven door het maken van schuine vlakken die het licht op een andere manier weerkaatsen zodat er een andere kleurbeleving is dan met een gladde plank.

 

Handgeschraapte oude houten vloeren .

 

         Eiken handgeschraapt met wenge olie                                                 Eiken handgeschraapt met white wash (witte olie)

 

– Handschrapen               €     5,-  /m2      incl BTW

 

Oude houten vloeren met butsen.
Om de plank nog ouder te maken kan er ook een buts techniek worden toegepast waardoor de plank nog ouder lijkt. De verouderde buts techniek is te verkrijgen met en zonder reliëf. De toepassing van verschillende kleur olie scoort hier veel mogelijkheden deze vindt u bij ons in de showrooms.

 

Oude houten vloeren met butsen.

 

         Verouderd gebutst eiken.                                                                          Gebortseld eiken zonder butsen met aluminium olie.

 

– Butsen of trommelen              €     5,-  /m2      incl BTW

       

 

Oude houten vloeren verkregen door receptuur afwerktechnieken.
Een kleur kan aangebracht worden met olie of we kunnen het hout laten reageren zodat een specifiek ontwerp wordt verkregen. Het toepassen van receptuur technieken heeft als voordeel dat hout haar natuurlijke uitstraling behoud. Standaard worden alle receptuur vloeren afgewerkt met een top coat. Met top coat worden de recepturen goed beschermd. De top coat zit standaard in de prijs van de receptuur behandeling.

Wij hebben ook specifieke olie met metaal deeltjes als aluminium en brons. U krijgt hiermee een zacht metallic vloer die heel bijzonder is met verschillende licht inval.

In onze showrooms heeft u zeker keuze uit zo’n  50 soorten receptuur vloeren.

 

Oude houten vloeren met receptuur behandeling incl top coat.

 

          Oude houten vloeren: shade star 10                                                   Oude houten vloeren: oase mist

 

          Oude vloeren: Star 7                                                                                 Oude vloeren: Sundown fog.

 

– Receptuur behandeling              €     7,95,-  /m2      incl BTW

       

Verouderd parket een combinatie tussen klassiek en verouderd of ook nog een vleugje modern?

U ziet in dit plaatje een eiken vloer met een breedte van 18 cm die is gerookt. Dit type patroon is een vlecht vloer die zowel recht als diagonaal kan worden aangebracht. De vloer kenmerkt door een oud karakter. De vloer is niet geheel strak zoals we dat bijvoorbeeld bij tapis vloeren kennen of een klassieke visgraat met een biesje. De laatste 2 soorten vloeren leveren wij niet. Wel een visgraat en dan in brede delen, bijvoorbeeld 18 cm met een lengte van 90 centimeter. Natuurlijk ook verkrijgbaar met reliëf, handgeschraapt of stone wash.

 

Heel breed eiken tot 40 cm, gerookt en met kleur olie.

Vroeger werden vloeren in wisselende breedte aangebracht. Dit werd gedaan om alles van de boom te kunnen gebruiken. Uit een boom komen nu eenmaal planken met verschillende breedtes. Een mooi speels effect alleen kan natuurlijk heel breed hout ook in een vaste breedte. Hier naast ziet u een foto van 30 cm brede delen, gerookt en met een kleur olie behandelt.

Oude vloeren zijn er in verschillende vormen. Het uw definitie die het maakt tot uw oude vloer. U maakt op deze pagina kennis het de afwerktechnieken die wij kunnen toepassen met daarbij enkele voorbeelden. Om een goed idee te krijgen van oude houten vloeren is het nuttig onze showrooms te bezoeken.