Menu

Ontdek de mogelijkheden van lamelparket

Lamelparket is een houten vloer van deze tijd. Dat is ook niet zo vreemd, gezien de mogelijkheden van lamelparket en de diverse prijsklasses waarin de vloer beschikbaar is. Een ander woord voor lamelparket is ook wel duoplank, multiplank of meerlaagsparket. Het lamelparket wordt opgebouwd uit meerdere lagen hout. Het hout dat gebruikt wordt, bepaalt de levensduur, de kwaliteit en ook de prijs van het lamelparket. Wist u dat multiplank lamelparket zeer geschikt is om vloerverwarming onder aan te laten leggen? De voorwaarde is dan wel dat er multiplex gebruikt wordt.

Bij Bax Houthandel vindt u twee soorten lamelparket in ons assortiment:

In houtsoorten vindt u bij ons: Tauari, Jatoba, Essen, Beuken, White Maple, Brown Maple, Eiken, Amerikaans eiken, Russisch eiken, Curupixa, Sucupira, Merbau, zie de houtsoorten onder:

OVERZICHT HOUTSOORTEN

Lamelparket vloer leggen

Budget lamelparket

Onze lamelparketvloeren met een toplaag van 2.5 millimeter zitten in de categorie van onze budgetvariant. Op dit lamelparket is een schuurbare toplaag bevestigd. De budget lamelparket variant is 14 millimeter dik. Het parket is opgebouwd uit 2,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex. Wij hebben ook enkele varianten met 1,5 millimeter hardhout op 12 millimeter multiplex deze zijn nog voordeliger. Deze budget lamelparket is een kwalitatief hoogwaardige vloer voor een zeer aantrekkelijke prijs deze is er al vanaf 24,95/m2 incl btw zie ONZE PRIJZEN. Zie voor meer info:

BUDGET LAMELPARKET

Lamelparket multiplank

Een multiplank of duoplank lamelparketvloer is van hogere kwaliteit dan ons budgetmodel en maken wij tot een lamelparketvloer met een totale dikte van 19 millimeter, met een toplaag van 4 millimeter en 15 millimeter multiplex. De breedtes van deze plank kunnen zelfs tot 29cm worden gemaakt omdat het geheel goed stabiel is. Er is ook 3-laags lamelparket bij ons verkrijgbaar, iets goedkoper echter is dat minder stabiel. De foto hiernaast is een eiken vloer afgewerkt met echte aluminium coating, kijk maar eens bij ons in de showroom. Meer info over multiplank lamelparket:

MULTIPLANK LAMELPARKET

Zie enkele voorbeelden van prijzen lamelparket:

 

Hout Breedte cm Selectie Prijs/m2
Eiken 18 ER 39,95
Eiken 22,5 SR 48,95
Eiken 26-27 SR 51,95
Essen 18 SR 45,95
Jatoba 18 OS 57,95
Tauari 18 OS 47,95

 

Zie onze houtsoorten die wij gebruiken voor de productie van lamelparket:

 

EIKEN  ESSEN  BEUKEN  JATOBA

 

TIJGER HOUT  ROBIJN  WHITE MAPLE

Zie enkele voorbeelden van prijzen budget lamelparket toplaag 1,5mm:

 

Hout Breedte cm Selectie Prijs/m2
Eiken 12-13 SR 24,95
Eiken 17-18 SR 29,95
Eiken 17-18 OSMIX 32,50
Tauari 17-18 OS 32,95

Zie meer prijzen en aanbiedingen:

 

PRIJZEN EN AANBIEDINGEN

 

 

 

TAUARI  TEAK  BROWN MAPLE  IVOOR BEUKEN   

 

WALNOTEN  AFZELIA  SUCUPIRA   MERBAU

Technische ondersteuning

Voor optimaal gemak en vooral te genieten van uw houten vloer dient u een basis kennis te hebben over hoe hout zicht gedraagd.

Technische info

Kwaliteitsverschillen lamelparketvloeren

Kwaliteitsverschillen tussen lamelparketvloeren zitten met name in de dikte van de toplaag van het lamelparket en de lengte van het lamelparket. Veel producenten bijvoorbeeld, gebruiken planken met een maximale lengte van 1880 millimeter. Dat vinden wij jammer omdat de vloer zo niet tot geheel tot zijn recht komt.

Dikte toplaag

Bax Houthandel heeft in de productlijn Smartlife een volle toplaag van 2,5 mm. Kiest u voor de productlijn Longlife dan heeft uw lamelparket een toplaag van 4 millimeter. De ideale prijs-kwaliteitsverhouding voor een lamelparketvloer is als de toplaag 4 millimeter dik is.

Lengte lamelparket

Bax Houthandel streeft naar een gemiddelde lengte van 1700 millimeter voor lamelparket. De stroken komen namelijk het beste tot hun recht als ze voldoende lang zijn. Op die manier leveren wij altijd vloerdelen met wisselende maten waarin voldoende lang zit en ook korte delen. Besef dat als je een groot deel kort zaagt de kopse kanten verbinding verloren gaat en er veel meer rest hout overblijft. De afmeting van de planken kunnen 180, 200 of zelfs rond 240cm zijn.

Afzelia parket houten vloer
Eiken lamelparket licht gerookt
Houten vloeren in lamelparket
Budget lamelparket
Goncalo Alvez parket
White wash visgraat parket

Test 1

Test 2

Test 3

Test 4

Lamelparket classificatie

Lamelparket is opgebouwd uit verschillende lagen hout. Het hout dat wordt gebruikt in de verschillende lagen bepaalt de kwaliteit en de levensduur van de vloer. Er zijn twee manieren om lamelparket op te bouwen. Bij Bax Houthandel gebruiken we altijd multiplex (de tweede variant) voor ons lamelparket, ongeacht om welke variant gaat.

  • Lamelparket opgebouwd uit een middenlaag van houten latjes met aan de bovenkant een houten toplaag. Aan de onderzijde wordt veneer bevestigd om het geheel recht te houden.
  • Lamelparket opgebouwd uit een houten toplaag met daaronder multiplex. Deze opbouw zorgt voor een betere kwaliteit van het lamelparket. Dat is ook wel logisch als u het materiaal van de houten latjes vergelijkt met multiplex. Deze variant van lamelparket heet multiplank of duoplank.

De toplagen zijn altijd watervast en verlijmd. Dat doen wij op het hoogste lijmniveau: D4. In de markt ziet u ook dat bij gebruik van hele brede vloerdelen altijd gebruik gemaakt wordt van multiplex. Als het gaat om het vervormen van de lamelparketvloer zorgt multiplex voor meer stabiliteit dan houten latjes.

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties