Menu

Eiken Houten Vloeren White Wash

Eiken houten vloeren, parketvloeren met white wash
Eiken houten vloeren, parketvloeren en lamelparket kunt u een mooie look geven door witte white wash olie te gebruiken. De kleur intensiteit is te sturen door minder of meer wit kleurpigment toe te voegen aan de vloeren olie. Eiken houten vloeren, parketvloeren krijgen hiermee een nostalgische uitstraling welke zeer goed te combineren is met een moderne inrichting als ook een old look inrichting. White wash is een mooi effect wat u kunt meegeven aan uw eiken houten vloer. Zie onze eiken houten vloeren, parketvloeren showroom voor de white wash effecten.

White wash

De kleurintensiteit van het white wash effect is zelf stuurbaar. Het white wash effect is zelf te creëren door wit kleurpigment aan uw olie toe te voegen. Heeft u geen zin om dit zelf te doen, dan is het mogelijk dat wij de kleur voor u mengen. Ook is het mogelijk dat wij uw eiken houten vloer of eiken lamelparket (duoplank) al in de fabriek voor u voorzien van white wash olie. De kosten hiervoor kunt u vinden in onze prijslijst benodigdheden. Het laten afwerken in de fabriek is aan te raden, het zelf kleuren van een houten vloer is een lastig karwei. In onze fabriek gebeurd dit plank voor plank en daarmee wordt het beste afwerk resultaat verkregen.

Het maken van een white wash look kan met kleur olie. Een hele andere techniek om een eiken houten vloer white wash te krijgen is dmv modificatie technieken. De houtkleur wordt door reactie technieken veranderd waardoor een zachte wit tonen worden opgeroepen of juist een intensieve witte kleur. Technieken als stone washen en reagens technieken maken onderdeel uit van een scale aan eiken houten vloer white wash concepten.

Eiken houten vloeren white wash onderhoud

Eiken houten vloeren white wash door olie vraagt om onderhoud. Besef dat u direct op de olie leeft dus op een witte kleur. De vloer kan snel wat vies ogen. Dit is geen enkel probleem als u de vloer juist iets doorleefd wilt hebben. Indien u de vloer juist wat netjes wilt houden dan adviseren wij u om oner de white wash een matte top coat aan te laten brengen. Dit kan bij ons in de fabriek. De witte kleur wordt dan netjes beschermd door een transparante matte coating zodat de witte olie heen vuil kan oppakken. U hoeft dan slechts de top coat minimaal te onderhouden. U heeft hiermee een onderhoudsarme vloer.

Eiken Soorten en eiken houten vloeren white wash

Bax Houthandel levert een aantal eiken soorten:

Amerikaans eiken, Europees eiken en Aziatisch eiken. De white wash zal op iedere houtsoort een ander kenmerk laten zien. Zo heeft Amerikaans eiken een bredere nerf en is deze meer strak en lang. De white wash zal bij dit eiken juist de nerf meer een accent geven terwijl bij Aziatisch eiken de nerf vele malen minder te zien is. Dit zijn zaken om  bij ons in 1 van de filialen te bekijken en te overwegen.

Verouderd eiken met white wash en/of geborsteld en/of gerookt
Naast white wash zijn er meerdere technieken mogelijk om uw eiken houten vloer of eiken lamelparket (duoplank) te verouderen. Bax houthandel beschikt voor u over de volgende verouderingstechnieken in eigen huis.

Verouder en bewerkings technieken

– Borstelen

– Borstelen met relief

– enkel roken

– dubbel roken

– grey wash

– stone wash

Meer informatie hierover vindt u op op onze website over verouderde houten vloeren, parketvloeren en verouderd lamelparket (duoplank). Ook is het mogelijk extra brede houten vloeren, parketvloeren en vloerdelen te verouderen, zie voor hiervoor de extra brede lamelparket (duoplank) vloerdelen.