Menu

Voordelige houten vloeren produceert Bax Houthandel in het hoofdfiliaal te Barneveld.

Daarbij nemen wij u het gehele proces uit handen, van begin tot einde. Uw houten vloer wordt in eigen beheer op maat gemaakt. Ook zorgen wij ervoor dat ons eigen personeel de vloer bij u op locatie installeert. Het grote voordeel als u kiest voor een houten vloer van Bax Houthandel.

is dat wij zeer goedkope prijzen kunnen hanteren omdat er geen tussenhandel nodig is. Voor een goedkope houten vloer die kwalitatief hoogwaardig is, is een vloer van Bax Houthandel dus de beste keuze.

Over Bax Houthandel

Varianten houten vloeren

Er zijn verschillende soorten houten vloeren beschikbaar die elk hun eigen kenmerken hebben. Deze kenmerken zijn in de loop der jaren per vloer ontstaan. Wij begrijpen dat het voor u lastig kan zijn om een keuze te maken. Daarom adviseert Bax Houthandel u graag over een passende vloer voor uw situatie. Hieronder ziet u een totaaloverzicht van de diverse varianten houten vloeren. Er zijn een aantal richtlijnen die u bij uw keuze kunt aanhouden. Ten eerste is de houtsoort die uw voorkeur heeft en de keuze voor de knoesten van belang. Dat heeft direct gevolgen voor technische aspecten.

Geef voor u zelf een antwoord op de volgende vragen:

* Kiest u voor massief hout of lamelparket / parketdelen?
* Wilt u vloerverwarming aan laten leggen?
* Heeft u onderburen?
* Welke ondervloer ligt er: beton, hout of een andere ondergrond?
* Wat is uw budget?

Als u hierop een antwoord heeft geformuleerd, dan kunt u al een goede selectie maken van geschikte vloeren voor uw locatie.

Vloeren

Contact met Bax Houthandel B.V.

Heeft u een vraag? Laat hieronder uw bericht achter of bel naar:

Maak een afspraak

Bij Bax Houthandel heeft u de keuze uit verschillende voordelige houten vloeren. We lichten ze hieronder kort toe voor u.

Lamelparket: een slim technisch concept
Lamelparket als vloer heeft zeer veel mogelijkheden. Bax biedt u de keuze uit twee verschillende soorten lamelparket:

* Smart Life Lamelparket: ​ dit zijn slimme vloeren van echt hout vanaf €17,50 / m2.
Een productgroep waar u niet veel voor betaalt en toch een zeer verantwoorde kwaliteit krijgt. De 14 millimeter dikke vloer is opgebouwd uit multiplex van 12 millimeter dikte dat watervast is. Daarop is een toplaag van massief hout van 2,5 of 1,5 millimeter bevestigd. Dit heet tweelaags lamelparket. Er zijn ook drielaagsesystemen op de markt. De tweelaagse variant is echter beter (lees: kwaliteit tweedrie
laag).

* Long Life Lamelparket​: een productgroep met een hogere kwaliteit in vergelijking met onze Smart Life producten. U betaalt voor deze variant vanaf €36,95 per vierkante meter. De planken van dit lamelparket kunnen in nieuwbouwhuizen worden geplaatst en kunnen eveneens op vloerverwarming geïnstalleerd worden. Van eiken tot en met 35 centimeter breed tot verouderde vloeren of een twintigtal andere houtsoorten: u heeft tal van mogelijkheden.

Garantie op uw voordelige houten vloer

Bij nagenoeg elke aanbieder van houten vloeren heeft u garantie onder de normale leefconditie. Ook bij ons. Eigenlijk is dat niet helemaal eerlijk voor u omdat problemen met een houten vloer meestal ontstaan buiten normale leefcondities. Met hout draait alles om vocht. Hout wordt gedroogd voor ons klimaat bij een gemiddelde luchtvochtigheid tussen de 45 en 65 procent.

Gevolgen van een te lage of hoge luchtvochtigheid
Voor de koudste winter in 14 jaar (die van 2009 en 2010) is er geen sprake meer van een normale leefconditie. In deze periode hadden we namelijk een luchtvochtigheid onder de 30 procent. Een houten vloer geeft bij deze luchtvochtigheid zijn water af waardoor de vloer krimpt. Hout is immers een natuurproduct en gedijt niet goed bij een te lage of te hoge luchtvochtigheid. Het resultaat is dat er kleine scheurtjes en/of kieren kunnen ontstaan in uw houten vloer. In het ergste geval vervormt de vloer.

Beheer van de luchtvochtigheid
Gelukkig is de luchtvochtigheid simpel te beheren met een goede luchtbevochtiger. Op die manier voorkomt u problemen voor ieder type houten vloer. Vind u dit te veel moeite, dan is het aanschaffen van een lamelparketvloer aan te raden. Dit type vloer heeft minder moeite met een wisselende luchtvochtigheid. ​ Lees het artikel over lamelparket​ .

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties

Nog vragen?

Stel uw vraag of vraag offerte aan

Heeft u nog vragen, bent u benieuwd naar de juiste houten vloer voor uw woning, wilt u een afspraak met ons maken of heeft u heel duidelijk voor ogen welke vloer u bij u thuis wilt leggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier of vraag direct een offerte aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.