Menu

Prijzen

Wanneer u een vloer koopt bij Bax Houthandel
Al ons lamelparket wordt gemaakt van multiplex en een watervaste verlijming tussen het hout en de multiplex. Standaard worden onze vloerdelen geschuurd en afgewerkt en de knoesten worden voor u gevuld. Houd u er rekening mee dat bij onbehandelde vloeren de vloer ruw aan zal voelen en dat deze na installatie nog geschuurd en/of gepolijst moet worden. Onze garantiebepalingen en algemene voorwaarden zijn te downloaden via: baxhouthandel.com/ons-bedrijf/verkoopvoorwaarden. Alle prijzen zijn inclusief 21% BTW.

Bekijk volledige prijslijst

Gemaakte afspraken
Alles wat u met ons verkoopteam heeft afgesproken, staat op de order. Check de order wanneer u deze ontvangt en neem contact op als er een afspraak ontbreekt of niet klopt. Kloppen de houtsoort en de houtselectie? Is de vloer inclusief zaagverlies? Is de omschrijving van de afwerking zoals deze op het showpaneel staat? Iedere vorm van maatvoering (dikte, breedte e.d.), maar ook wijzigingen in uw opdracht krijgt u altijd bevestigd van ons. Afspraken die u derhalve niet schriftelijk kunt overleggen, worden door ons niet opgevolgd.

Betalingen
U doet 25% aanbetaling bij de order. Bij levering betaalt u alle geleverde producten, minus de 25% aanbetaling. Bij installatie betaalt u het restantbedrag (installatiekosten). Als uw bank een daglimiet heeft, kunt u deze vooraf door uw bank laten verhogen op de dag van betaling. Vriendelijk het verzoek om uw ordernummer te noteren bij de beschrijving als u per bank betaalt.

Luchtvochtigheid
Of het nu lamelparket is of massief hout, om werking en schade aan het materiaal te voorkomen dient de vloer binnen het normale leefklimaat van 45-65% te blijven. Vooral wanneer het vriest. Als dit niet lukt heeft u (een) luchtbevochtiger(s) nodig, om de kans op inscheuren of loslatende toplagen te voorkomen. Met een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid in de woning meten.

Gestucte muren hebben een droogtijd van ca. 3 weken. Zorg ervoor dat deze muren droog zijn voordat het hout in de woning komt te liggen. Ook het storten van beton brengt veel vocht met zich mee. De bouwsector hanteert een droogtijd van 1 week per cm vloerdikte.

De houten vloer
Hout is een natuurproduct en heeft kleurverschil. Hoe breder de planken hoe groter de kans op kleurverschillen en grovere nerven. Geen van onze vloeren wordt op kleur geselecteerd. Hout kan spint bevatten, dit zijn lichtere delen in een plank (vaak bij de randen). Bij roken van eiken zal spint licht blijven, hoe donkerder de vloer is, hoe meer zichtbaar dit zal zijn. Het is een natuurlijk proces en is niet vooraf te bepalen of vast te leggen.

Afleveren van de houten vloer
Een nieuw afgewerkte vloer kan er iets anders uitzien dan de vloer in de showroom, omdat olie in het hout moet dalen en dat doet pigment ook. Een witte vloer zal hierdoor zachter worden. Bruine tonen worden in de regel iets lichter door het zonlicht. Heeft u een voorbeeldstukje, realiseert u zich dan dat het een indicatie is en nooit de exacte kleur kan zijn, want hout is een natuurproduct dat verschillende nuances vertoont.

Heeft u machinaal voorbehandelde delen met kleurolie en bent u niet tevreden met de kleur, meld dit dan voor de vloer wordt geïnstalleerd. Laat u wel installeren dan accepteert u de kleur. Alle afgewerkte vloeren hebben een uithardingstijd van ca. twee weken. In die periode gaat u extra voorzichtig om met de houten vloer. Schuiven, waterdruppels of andere vloeistoffen, schoenafdrukken, het onbeschermd en langdurig neerzetten van natte objecten als flessen, emmers e.d. moet worden vermeden.

Als u merkt dat de vloer na twee weken toch nog gevoelig is voor vlekken, belt u dan direct met ons. Wij komen zo snel mogelijk langs om voor u de coating op gewenst niveau te brengen. Bescherm de vloer daar waar het nodig is, maar dek niet permanent af anders vertraagt u het uithardingsproces. Leg in het eerste jaar geen kleden op uw houten vloer, omdat het hout onder een kleed niet kan doorkleuren.

Topcoat is ervoor om uw vloer makkelijker schoon te houden. Het is geen anti-kras, dus behandel de vloer als een geoliede vloer met het juiste onderhoud. Een topcoat kan in het begin iets ruw aanvoelen, door erop te leven en na een paar keer dweilen zal de vloer voelbaar gladder aanvoelen.

Transport
Ons transport is tot aan de begane grond, u dient zelf te regelen dat het hout op een verdieping komt. Wilt u dat wij dit regelen is daar een meerprijs voor en dient dit op de offerte/order vermeld te staan.

Installatie
Zwevend, op rachels, verlijmen of vastnagelen aan de houten ondervloer. Aan iedere installatietechniek zitten voor- en nadelen. Onze voorkeur gaat uit naar een installatie met een herstelmogelijkheid, zoals een zwevende vloer. Ook voor vloerverwarming hebben wij goede installatiemogelijkheden waarin wij u graag adviseren. Belangrijk is dat uw woning opgeleverd, leeg en ook droog moet zijn voordat wij kunnen installeren. Als u binnen 14 dagen voor de afgesproken datum de installatie wilt verzetten, dan zijn wij genoodzaakt om € 250,- per geplande installatiedag te berekenen.

Bekijk volledige prijslijst