Menu

Parketvloer algemeen

Een parketvloer was in het verleden een verzamelnaam voor vloeren die in massief hout in de vorm van smalle stroken, visgraat, mozaïek of blok patronen werden gelegd. We hebben het dan over het tijdperk van de boenwas vloeren voordat er een vloer olie bestond of een brede houten plank zoals we dat nu kennen.

De termen in de markt worden door elkaar gebruikt, want een lamelparket is dan natuurlijk ook een vorm van een parketvloer alleen noemen we dit anders. Een planken vloer is de groep van op de meer brede delen zoal we nu heeft mees zien in de interieurs.In onderstaande gaan we in op een aantal varianten van deze vloeren. Zie onze aanbiedingen kijk:

 

aanbiedingen en prijzen  parketvloeren

parketvloer opties

parketvloer

parketvloer soorten

Parketvloeren zijn er bij ons in zo veel mogelijkheden. Als we alleen naar de basis houtsoorten kijken dan heeft u een keuze uit: Europees eiken, Amerikaans eiken, Russisch eiken, Tauari (Zuid Amerikaans eiken), Essen, Beuken, Maple, Jatoba, Curupixa, Sucupira, Goncalo, Walnoten, Ivoor beuken. De keuze van de breedtes en verschillende type lamelparket vloeren en de vele afwerk mogelijkheden maakt alles bij elkaar een portfolio van rond de 400 soorten opties. U heeft de keuze om door ons te laten installeren en u kunt het zeker ook zelf of zelf laten doen. Voor ieder budget of idee hebben wij wel een parketvloer Als het gaat om soorten ondervloeren en de wijze van installatie en onderhoud van het hout, laat u zich goed informeren in 1 van onze showrooms.

showroom parketvloeren
visgraat parketvloer

visgraat parketvloer

Een visgraat parketvloer behoort tot één van de meest klassieke vloeren. Men nam een pakket houten stroken, vaak rond 6-9 cm breed en lengtes rond 30-40cm en knutselde daar een visgraat parketvloer van, smeerde alle naden dicht en schuurde de vloer vlak om deze daarna af te werken. Dit kan nog steeds en is wat leg techniek wel het mooist. Deze vloeren zijn in de regel heel duur. Wat wij nu zien is dat er bij ons lamelparket, in breedtes 12,5, 15 en zelfs 18cm wordt gekozen in de vorm van lamelparket. Deze worden in patroon gelegd en is men zo ongeveer de helft minder geld kwijt. Eigenlijk kunnen alle afwerkvormen op onze visgraat, u heeft dezelfde keuze als bij de planken vloeren. Het meest verkocht zijn de eiken visgraat parketvloeren. Omdat wij best heel veel houtsoorten verkopen is het ook mogelijk om een visgraat vloer van een andere houtsoort te kiezen. Wat leg techniek betreft zijn er twee keuze. Of verlijmen op beton of verlijmen en vast schieten op een platen ondervloer. Lees verder:

visgraat parketvloeren
eiken parket vloer

eiken parketvloer

Met stip op 1, de eiken parketvloer. Meer dan 80% van alle parketvloeren die verkocht zijn bestaan uit eiken. Een zeer goede houtsoort is zo veel verschillende uitstralingen te maken. Het is uniek wat je zo al met een houtsoort kan doen en daar steekt eiken met kop en schouders boven uit. Naast de soorten, zoals hierboven vermeld, is ook het portfolio eiken parketvloer in 14mm of 19mm goed toegankelijk voor een budgetwens of wil men juist een hele brede plank in 19mm dik en 29cm breed, het kan bij ons allemaal. Dat is het voordeel van een eigen productie. Van 10cm breed tot 29cm breed en zowat alles daartussen, een vol brede plank of juist een duo of stroken parket idee, het is er allemaal. Wat afwerkingen betreft zijn er de basis olie kleuren. Daarnaast werken wij met hout modificatie technieken om hout te verouderen, te roken en in een compleet andere houtsoort te veranderen. lees verder:

eiken parketvloeren

Onze vloeren van hout

hybride vloeren

Hybride vloer

Naast onze productie van het echt houten lamelparket hebben wij een hybride vloer die je zeker wel ..de vloer van morgen...mag noemen, kijk maar eens:

breed eiken

Heel breed eiken 23, 25, 27, 29cm

Een vloer met een indrukwekkende uitstraling zie in menu onder houten vloeren alle houtsoorten

visgraat parket

Visgraat en andere patronen

Visgraat en andere patroonvloeren, kijk eens naar breed visgraat zie in menu onder houten vloeren alle houtsoorten

Klik hier om al onze houtsoorten te zien

Goedkope parketvloeren

Met een goedkope parketvloer kiest u voor een vloer die ook lang mee kan gaan. Dit materiaal betreft een natuurproduct dat zich makkelijk voegt naar iedere woon style en slijt langzaam. U heeft daarbij keuze uit allerlei afwerkingen en kleuren in olie, of lak. Om een goedkopere vloer langer mee te laten gaan adviseren wij een vloer te laten afwerken met een top coat. Dit is een beschermlaag over de gekozen kleur of afwerkvorm. U heeft bij onz al een goede eiken parketvloer vanaf 24,95/m2 inclusief BTW.

Vakkundig een parketvloer leggen

Uw nieuwe parketvloer is snel gelegd. U kunt rekenen op kort levertijden en een vakkundige legservice waarmee uw vloer op zo’n manier wordt gelegd dat deze jaren zijn fraaie uitstraling behoudt. Ook het weghalen van de oude vloer, het plaatsen van een passende ondervloer verzorgt onze eigen teams.

hout inspiratie

Het bezoek aan de showroom
"Laat u inspireren"

vloeren advies

Het persoonlijke adviesgesprek
"Offerte op maat"

De productie van houten vloeren

Productie van uw vloer
"In eigen beheer"

Vloeren die worden bezorgd

Bezorging van uw houten vloer
"Bij u thuis afgeleverd"

Man die een houten vloer legt

De installatie van de vloer
"Vakkundig en professioneel gelegd"

Resultaat van houten vloeren

Het prachtige eindresultaat
"Uw eigen houten vloer op maat"

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties

houten vloer showroom

Bax Houthandel, Parketvloer zonder tussenhandel naar U.

Een parketvloer direct van de fabriek naar u, zonder tussenhandel en profiteert u van topkwaliteit voor een scherpe prijs. Bovendien geven we iedere klant uitgebreid advies om de juiste vloer vloer te vinden. Zo vertellen we graag wat er allemaal mogelijk is als u ook een vloerverwarming wilt plaatsen of het liefst een pvc vloer in de keuken. Liever op zoek naar een budget-houten vloer? Kijk dan bij ons grote aanbod vloeren in 14mm dik, zeker als u zelf gaat leggen scheelt dit veel geld.

Daarom kiest u voor Bax Houthandel

  • Scherp geprijsd en hoge kwaliteit
  • Snelle levering, direct uit onze eigen fabriek
  • Advies op maat van onze houtspecialisten
  • No-nonsense en vakmanschap
  • Goede service en maatwerk
  • Ruim 25 jaar eigen productie, dus vertrouwd
Alle kleuren

Nog vragen?

Stel uw vraag of vraag offerte aan

Heeft u nog vragen, bent u benieuwd naar de juiste houten vloer voor uw woning, wilt u een afspraak met ons maken of heeft u heel duidelijk voor ogen welke vloer u bij u thuis wilt leggen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via onderstaande formulier of vraag direct een offerte aan.

  • Hidden
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.