Menu

Parketvloeren van hout van Bax Houthandel

U kunt kiezen uit diverse parketvloeren van hout bij Bax Houthandel. Houten parketvloeren worden vaak opgebouwd uit lamelparket (ook wel multiplank genoemd). U heeft de keuze uit verschillende patronen voor de installatie van uw parketvloer. Veel voorkomende patronen zijn bijvoorbeeld visgraat en blokpatroon.

Ook in de breedte van de parketvloer zit verschil, afhankelijk van uw wensen. Als u kiest voor een massieve houten vloer, een budget lamelparketvloer of een multiplank lamelparketvloer dan is de installatie van uw vloer met een visgraatmotief een mogelijkheid.

De populariteit van het visgraatmotief

Het visgraatmotief was heel populair in de jaren ‘30. Hoewel ze in die tijd duizenden spijkers gebruikten om het motief op deze wijze te leggen, doen we dat tegenwoordig een stuk efficiënter. We gebruiken nu bijvoorbeeld de mes- en groefverbinding. Met name eiken vloeren in visgraatmotief, in brede stroken gelegd is tegenwoordig een populaire keuze. Benieuwd naar de mogelijkheden? Breng een bezoek aan onze showroom.

Advies inwinnen bij de specialist

Als u niet precies weet welke keuze u moet maken ten aanzien van uw parketvloer, helpen wij u graag op weg. Dat doen we met behulp van een stappenplan om de keuze uit ons assortiment te vereenvoudigen en de verschillen te laten zien tussen onze parketvloeren. U maakt tijdens het stappenplan de keuze voor de afwerking van uw parketvloer, technische aspecten zoals de aanleg van vloerverwarming of niet en het motief waarin u de vloer wilt laten leggen. Natuurlijk speelt ook de prijs een rol, dus ook de verschillen hierin lichten we toe.

Over Bax

Contact opnemen

Benieuwd naar onze vloeren? Kom langs in onze showroom en maak een afspraak met onze adviseurs voor advies op maat

Maak een afspraak

Lamelparketvloer ideaal om te gebruiken voor visgraatmotief

Wanneer u kiest voor een lamelparketvloer, dan is dit een ideale vloer om te leggen in visgraatmotief. Dat komt met name door de hoeveelheid aan houtsoorten. Voorbeelden zijn acacia, kelat, brown maple, white maple, ook wel esdoorn, haag beuken, gestoomd beuken, tauari, jatoba, kersen, goncalo alvez of tijger hout, macaco, merbau, robijn of curupixa. Dat biedt veel meer mogelijkheden dan Europees, Frans of Amerikaans eiken, dat veel werd gebruikt in het verleden.

Afzelia parket houten vloer
Eiken lamelparket licht gerookt
Houten vloeren in lamelparket
Budget lamelparket
Goncalo Alvez parket
White wash visgraat parket

Alle kleuren bekijken

Twijfelt u over de kleur van de parketvloer voor uw woning? U kunt in onze showroom de verschillen in kleur komen bekijken. De kleur is een van de factoren die een grote rol speelt in de sfeer van uw interieur. Naast de vloer hebben ook de kleur van het plafond en de muren invloed op hoe u uw interieur ervaart. Bijvoorbeeld: kiest u voor een donkere vloer terwijl u lichte muren heeft, dan wordt de ruimte optisch breder. Heeft u daarbij ook een donker plafond dan wordt de ruimte breder en lager. Andersom geldt dat bij een lichte vloer en een licht plafond de ruimte smaller, dieper en hoger wordt en de focus komt te liggen op horizontale lijnen. Als u het niet zeker weet, kunt u de hulp van onze adviseurs inschakelen. In een persoonlijk gesprek adviseren wij u over de juiste keuze.

Kosten parketvloer

Net als bij andere houten vloeren geldt, dat de totale kosten voor uw parketvloer afhankelijk zijn van uw wensen. Ook de grootte en breedte van de houten vloer, de hoeveelheid knoesten en het motief waarin u de vloer wilt leggen spelen hierbij een rol. Er wordt veelal gedacht dat het leggen van een vloer in visgraatmotief erg duur is. Dat valt echter mee. Het klopt wel dat de installatiekosten iets duurder zijn, want het leggen van de vloer is een ambacht: een klus voor Bax Houthandel dus, als uw vloerspecialist! En als u het toch erg prijzig vindt, kunt u ook kiezen voor laminaat. Ook laminaat is zeer eenvoudig in visgraatmotief te leggen. Bax Houthandel heeft een breed assortiment laminaat en biedt onder andere Quick Step laminaat en Balterio laminaat aan. Daarbij heeft u de keuze uit nagenoeg alle kleurstellingen. Dat is prettig, zodat u zelf de samenstelling kunt bepalen. Voor de durfals onder ons, kunnen er ook diverse kleuren met elkaar gemengd worden, zodat het resultaat zeer uniek en exclusief zal zijn.

Barneveld

Harselaarseweg 75 3771 MA Barneveld

0342 - 420 880 info@baxhouthandel.nl

Onze locaties