Menu

Par-ky Fineer Parket Vloeren

Par-ky is een merknaam voor fineerparket. het is dus geen type vloer. Er wordt gebruik gemaakt van een HDF ondervloer welke wordt bekleed met een zeer dun laagje fineer, vandaar de benaming fineerparket op Multiplex fineer. Par-ky is verkrijgbaar in verschillende soorten en designs. De collectie bestaat uit meerdere hoofdgroepen.

Parky – par-ky , fineer parket

Door de veelzijdigheid van het parky parket is er een vloer leverbaar voor elk type inrichting.

PAR-KY BY SHINNOKI – Ultiem design

Parky Shinnoki is verkrijgbaar in de volgende soorten: Granite Walnoot, gerookt Walnoten, Chocolate Eiken, Mystery eiken, Desert Eiken, Milk Eiken.

PARKY SOUND – Exclusieve houtsoorten

Parky Sound is verkrijgbaar in de volgende soorten: Sealed Bruin Noten, Sealed Eiken, Europees Sealed Ebben, Macassar Brushed Eiken, Europees Brushed Eiken, Wit Brushed Eiken, Zilvergrijs, Sealed Eiken, Wit Sealed Imbuia, Sealed Black Fraké, Sealed Olijfhout, Sealed Zebrano, Sealed Wengé, Sealed Teak, Sealed Afzelia Doussié, Sealed Palissander Santos, Sealed Indische Appel.

PAR-KY LOUNGE – Intensief gebruik

De Lounge serie is een uitgebreide serie van 8,3mm dik, 12,2cm breed en 1m20 lang. Zoals alle Par-ky vloeren is ook deze voorzien van het Uniclic legsysteem, wat een perfect resultaat garandeert. De 6 laklagen met satijnglans maken de Lounge een sterk product. Parky Lounge is verkrijgbaar in de volgende soorten: Sealed Eiken, Europees Sealed Eiken, Ivoor wit Sealed, Bruin Noten, Sealed Beuken Gestoomd Sealed Amerikaanse Kersen, Sealed Amerikaanse Esdoorn, Sealed Zebrano, Sealed Wengé, Sealed Teak, Sealed Bamboa Caramel, Sealed Sucupira, Sealed Jatoba, Sealed Afzelia Doussié, Sealed Palissander Santos, Sealed Ebben Macassar, Brushed Eiken, Europees Brushed Eiken, Wit Brushed Eiken, Zilvergrijs Brushed Eiken Gerookt.

PAR-KY PRO – Optimale prijs-kwaliteitsverhouding

Fineerparket bestaande uit planken met dikte van 7,2mm, een breedte van 19cm. De lengte van de planken is 1m20. De toplaag bestaat uit 0,6mm echt hout. Zoals u gewend bent van Par-ky is de plank voorzien van 6 laklagen om zo een goede sterkte te garanderen. Parky Shinnoki is verkrijgbaar in de volgende soorten:  Sealed Oak European, Sealed Brown Walnut, Sealed American Cherry, Sealed Teak, Sealed 2-strip Oak European, Sealed 2-strip Oak White, Sealed 2-strip Beech Steamed, Sealed 2-strip American Cherry, Sealed 2-strip American Maple.

Parky Multiplex Fineerparket

De belangrijkste verkoopargumenten van par-ky zijn:
het product is milieuvriendelijk omdat er maar weinig massief hout nodig is om een mooie vloer te produceren,
Het product is aan de onderzijde voorzien van een kurklaag voor het geluid,
Het product is met miniaal 6 tot 8 laklagen afgewerkt om het hout te beschermen.

Helaas wordt er niet ingegaan op de levensduur van de vloer. Wat te doen bij grote beschadiging of het willen veranderen van de kleur. Vanwege de zeer dunnen toplaag van origineel hout, is een lange levensduur van de vloer in een mooie conditie niet mogelijk. Daarnaast kan de vloer dan ook niet meerdere keren geschuurd worden bij groot onderhoud.

Vanuit het oogpunt van het milieu kan je er dus vanaf twee kanten naar kijken.
Natuurlijk heb je minder hardhout nodig om het te produceren, dit klopt. Maar bij grote renovatie ben je dan ook bijna verplicht een nieuwe vloer te kopen. Dit is niet goed voor de portemonnee en ook niet voor het milieu. De oude vloer moet immers naar de stortplaats worden gebracht en bevat chemicaliën vanwege de 8 lagen lak afwerking.

Parky is geen laminaat

Vaak wordt gedacht dat Parky een soort laminaat is, dit is niet waar. Het verschil tussen Parky en laminaat is het volgende.
Laminaat is opgebouwd uit een board plaat, waar overheen een “sticker”wordt geplakt met daarom een houtmotief. Ter bescherming van deze geprinte plasticlaag word er een beschermlaag over de geprinte laag aangebracht. Als men een beschadiging krijgt op laminaat, waarbij de printlaag wordt beschadigd is dit moeilijk onzichtbaar te repareren. Vergelijk dit alsof je een foto plakt op een stuk hout, waarbij de foto beschadigd wordt.

Parky is geen geprinte laag, maar een dunne laag origineel hout. Deze toplaag is uiterst dun, ca. 0,8 mm. Deze laag wordt ook geschermd tegen beschadiging. Parky kan dus meer hebben qua beschadiging, deze zijn ook aardig goed te repareren, maar wel tot een bepaalde hoogte. Bij diepe beschadigingen loopt men het risico dat deze door te zeer dunne fineerlaag heen gaat. Onzichtbaar repareren is dan een probleem. Een grote renovatie van de vloer of kleurverandering kan niet of is zeer moeilijk daar intensief schuren van deze vloer een probleem geeft i.v.m. de zeer dunne toplaag.

Parky parket

Een fineerparket vloer is o.a. verkrijgbaar van het merk Parky, welke op de markt gebracht is onder Parky parket. Dit is een parketvloer welke goedkoper is dan een massieve parketvloer, maar ook een kortere levensduur heeft. Parky is net zoals de massieve houten vloeren in vele houtsoorten verkrijgbaar.

Prijzen Parky

Parky wordt via een dealernetwerk op de Europese markt aangeboden. De volgende prijzen voor Parky kwamen wij op het internet voor u tegen.

  • De Parky Silencioso is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 45,00 euro t/m 140,00 euro per m2
  • De Parky Lounge is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 32,40 euro t/m 115,00 euro per m2
  • De Parky Pro is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 27,00 euro t/m 30,60 euro per m2
  • De Parky Pro (strook) is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 27,00 euro t/m 29,70 euro per m2
  • De Parky Shinnoki is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 51,95 euro t/m 55,95 euro per m2
  • De Parky Sound is verkrijgbaar in de prijsklasse startend bij 46,95 euro t/m 134,50 euro per m2.

Vergelijk deze prijzen ook eens met de zeer goede alternatieve voor Parky fineerparket:

Prijzen budget lamel

Prijzen lamelparket

Prijzen houten vloeren

Prijzen laminaat

Parky wordt aangeboden als een soort laminaatvervanger. Als wij naar de prijzen kijken is het wel een dure keus om dit als laminaatvervanger aan te bieden. Voor (bijna)  hetzelfde geld  heeft u een massieve houten vloer, budget lamel of lamelparket

Alternatieve voor parky vloeren

Gelukkig zijn er zeer goede alternatieve voor Parky. Deze alternatieve zijn ook milieuvriendelijk en goed voor uw portemonnee.  Kijk gerust even  bij de volgende onderdelen en trek zelf uw vergelijking:

  • Massieve houten vloeren
  • Lamelparket
  • Budget lamel