Menu

Multiplanken Houten Vloeren

Multiplanken Parket | 30 houtsoorten

Een multiplank is een houten plank welke bestaat uit meerdere lagen. De onderlaag is is veelal van multiplex welke is voorzien van een toplaag. Deze toplaag bepaalt het aangezicht van de multiplanken. Voor houten vloeren word de toplaag gemaakt uit hardhout. De multiplank wordt in de markt ook wel lamelparket , combiplank of duoplank genoemd. Dit parket heeft vele voordelen ten opzicht van een massieve houten vloer. De voordelen betreffen de prijs, milieuvriendelijker, makkelijker te leggen en net zo goed te behandeln als massieve houten vloeren. Bij Bax houthandel BV hebben wij twee soorten multiplanken, nl. Budget lamel en lamelparket. Deze vloerensoorten zijn in vele verschillende houtsoorten leverbaar.

Multiplanken – lamelparket – duoplank – combiplank – parket

Op deze pagina krijgt u meer informatie over:

  • Multiplank
  • Multiplank eiken
  • Multiplank vloerverwarming
  • Multiplank leggen
  • Multiplank aanbiedingen en prijzen

Multiplank Eiken

Doordat de toplaag van multiplanken bepaald wat het aangezicht van de vloer is, zal het u niet verbazen dat de multiplank ook in Eiken verkrijgbaar is. Dit omdat Eikenhout een veel gebruikte houtsoort is voor houten vloeren. Bax houthandel BV heeft de volgende Eiken multiplanken in haar assortiment:

  • Europees Eiken
  • Amerikaans Eiken
  • Frans Eiken
  • Russisch Eiken

Door de vele positieve eigenschappen van Eiken is deze houtsoort makkelijk te bewerken en te kleuren. Bax houthandel het verschillende verouderingstechieken voor uw multiplank vloer. De multiplanken vloer is te roken, te borstenen, met stonewash te behandelen maar ook goed te kleuren. In ons assortiment treft u dan ook aan handgeschraapt, gerookt, geborsteld, met reliëf, gebutst en nog vele andere miltiplanken. Neem eens een kijkje in onze multiplanken showroom.

Multiplank vloerverwarming

Een veel gestelde vraag is of het mogelijk is om een multiplank vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Het antwoord is “ja, dit kan” maar hiervoor gelden wel speciale voorwaarden. Hout is een natuur product en kan dus altijd werken. Werken van hout betekend uitzetting of inkrimping. Dit komt door een hoge of lage luchtvochtigheid. Als men een warmtebron dichtbij het hout plaatst, dan is de luchtvochtigheid tussen de warmtebron en het hout niet of moeilijk te reguleren. Lees meer over de onderwerpen luchtvochtigheid en lamelparket vloerverwarming.  Hierdoor krijgt u een duidelijk beeld over de mogelijk- en onmogelijkheden.

Multiplank leggen

Een multiplank vloer die legt u zo………., zie onze leginstructie voor multiplank vloeren. De manier van installeren begint bij de vraag of u onderburen heeft of niet. Vervolgens lukt u kiesen welke isolatie u wilt toepassen. Wilt u de vloer zwevend of vast. In onze omschrijving vind u de antwoorden op deze vragen. Moet de vloer eerst acclimatiseren voordat deze gelegd kan worden? welke gereedschappen heb ik nodig?. U vind alles over het leggen van een miltiplank vloer in onze leginstructie. Ook is het mogelijk dat Bax Houthandel uw multiplank vloer voor installeerd. Vraag gerust een offerte bij ons aan en ontvang een gespecificeerde prijsopgave voor de kosten.

Multiplank aanbiedingen en prijzen

Naast de verschillende breedte maten heeft Bax Houthandel BV ook een zeer ruime collectie multiplanken in diveren houtsoorten, waaronder o.a. Europees of Frans eiken, Amerikaans eiken, Russisch eiken, rood Amerikaans eiken, acacia, kelat, brown maple, white maple, ook wel esdoorn, haag beuken, gestoomd beuken, tauari, jatoba, kersen, goncalo alvez of tijger hout, macaco, merbau, robijn of curupixa, sucupira of zwarte kabbas, ipé, afzelia, wengé, walnoten en nog veel meer. Daar Bax Houthandel niet met tussenhandelaren werkt, maar direct af fabriek leverd kunt u rekenen op zeer scherpe prijzen. zie hiervoor onze multiplank prijzen. Voor de goedkoopste prijzen zie ook onze aanbiedingen voor de multiplanken.