Menu

Lamelparket Kwaliteit

U ziet een vloer, deze vindt u mooi en heeft een prijskaartje.

Waar kunt u onder andere op letten:

1. Dikte van de toplaag?

2. Wat zijn de kortse en langste lengtes?

3. Wat is de laag onder de toplaag?

Kwaliteitsverschillen binnen lamelparket

In onderstaande gaan we specifiek kijken naar kwaliteit verschillen en in hoeverre dit voor u relevant kan zijn.

1. Dikte van de toplaag van lamelparket.

Wist u dat laminaat geen houten toplaag heeft maar een foto bezit met een dikke lak laag? Kijken we naar het dunste houten toplaagje dan kijken we naar het product fineerparket. De toplaag is rond 0,4 mm. Het product is niet schuurbaar, is het op dan kunt u het net als laminaat, weggooien.

De producten met een toplaag tot 3 mm en minder zitten in de categorie van budgetlamel, een lamelparket waar een schuur bare toplaag is opgezet.  Binnen lamelparket is de balans tusssen prijs en kwaliteit het meest optimaal met een 4 mm toplaag. Bax Houthandel heeft in de Smart life product lijn een volle toplaag van 2,5 mm, de long life lijn heeft een toplaag van 4 mm.

2. Lengte van lamelparket.

Bijna iedere producent verkoopt in de pakketten een wisselende lengte. In de regel zien we vele merken een maximale lengte hebben van 1880 mm, dit is dus onder de 2 meter en dat is jammer als het gaat om brede delen van bv 18 cm en meer. Deze delen komen juist het best tot hun recht als ze langer zijn. In alle product lijnen van Bax Houthandel streven we naar een gemiddelde lengte van 1800 mm waarbij er altijd delen worden geleverd tussen 1800 en 2400 mm.

Luister en kijk maar eens naar dit fimpje, 3 laag parket in de winter.!!

Naast de technische aspecten is de kwaliteit van het gebruikte materiaal vele malen minder dan bij een 2 laag parket.

Nemen we de 3 parameters in beschouwing, dan hopen wij dat u zich voor kunt stellen dan Bax Houthandel BV geen 3 laag parket wilt produceren en haar productie op het kwalitatief betere 2 laag lamelparket heeft ingericht.

De prijs en kwaliteit verhouding? dat is iets waar u antwoord op mag geven, wij hopen u voldoende inzicht te hebben gegeven.