Menu

Fineerparket Vloeren

Fineerparket is een product gemaakt om te gebruiken als vervanger voor laminaatparket. Veelal is fineerparket opgebouwd uit een onderrug van MDF ,HDF, vezelplaat of multiplex voorzien van een dunne toplaag hout. Deze toplaag heeft veelal een dikte van 1mm. Dit parket kent door haar samenstelling vele beperkingen. Het heeft een beperkte levensduur doordat dit dunne parket niet schuurbaar is.

Fineerparket Productvergelijking

Bij het hersuren van het gefineerde parket vloer gaat u heel snel door de toplaag heen, iets wat niet meer te repareren is.

De ondervloeren zijn veelal niet waterproof, waardoor de werking van zowel de toplaag als de ondervloer mogelijk is. Naar verhouding is parket een duur product in vergelijking met budget lamel of lamelparket.

Alles over fineerparket

Merken

In de markt komt men dit parket tegen onder namen als Par-ky of Tarkett.

Als afwerking van deze vloeren word vaak een harde vernislaag gebruikt om zodoende slijtage aan de fineer toplaag zo lang mogelijk uit te stellen.

 

Fineerparket Milieuviendelijk?

Op het eerste gezicht lijkt dit parket milieu vriendelijk. Er is immers minder hout nodig om dit parket te maken. Toch kleven er een paar negatieve milieu aspecten aan dit product.

1. Het is zeker geen duurzaam product. De afval berg zal toenemen en uiteindelijk dient er meer hout gekapt te worden omdat de vloer niet herschuurbaar is en zal worden vernietigd zodra deze niet meer voldoet.

2. De toplaag wordt noodgedwongen voorzien van een chemische laklaag, wat de mogelijkheid ontneemt de vloer met een natuurlijk olie af te werken. Uiteindelijk zal het afvalproduct chemisch verontreinigd zijn met lak.

Zijn er andere mogelijkheden voor fineerparket

Zowel qua kosten als uit milieu overwegingen zijn er betere alternatieven voor dit parketparket, denk hierbij aan

1. Budget lamel

2. Lamelparket

Beiden soorten zij voorzien van een dikkere toplaag, waardoor deze langer meegaan en her te schuren zijn.

Tevens zijn deze producten te behandelen met natuurlijk olie, welke minder belastend zijn voor het milieu.

 

Alternatieve fineerparket vloeren

Als duurzaamheid en kwaliteit gaan tellen, dan zijn er voldoende alternatieven voor het gefineerde parket. Voorbeelden voor vervangers zijn Budget Lamel en Lamelparketvloeren. Deze vloeren hebben een langere levensduur, zijn minder belastend voor het milieu en zijn qua kosten goed te vergelijken.

Fineerparket Prijzen en aanbiedingen

Al je dan kijkt naar de alternatieven is het goed om ook eens de prijzen te vergelijken. Kijk daarom eens naar de prijzen lan Budget lamel en de prijzen van lamelparket. Kijk ook eens naar de aanbiedingen en zie de goedkoopste prijzen van budget lamel en lamelparket.

Fineerparket Productvergelijking

Vele vloeren soorten komt u in de markt tegen. Het moeilijke is letterlijk om door al deze bomen “het bos te zien”. Wij hebben voor u de producten eens naast elkaar gezet, zodat u zelf kan bepalen welkproduct het best bij u past. Zie onze productvergelijking.