Menu

Budget Lamelparket vloeren info

In de markt hebben we best veel soorten vloeren als het gaat om een houten toplaag en iets daar onder.

Binnen de budget lijnen of de hele goedkope vloeren zien we veel import producten waaronder heel veel uit China. Chinees eiken met iets daar onder. Het kunnen vloeren zijn van 10mm dik of iets meer. Ondanks dat er vele soorten zijn en de prijzen niet al te hoog is het raadzaam aandacht te schenken hoe een voordelig lamelparket is opgebouwd. U kunt dit verder lezen door op onderstaand icoon te klikken.

Zo op het eerste oog zijn er een paar vuistregels:

1. Wat is het gewicht van het product, hoe zwaarder, hoe beter de installatie en leefbaarheid.

2. Opgebouwd uit vuren latjes of gemaakt met echt multiplex, multiplex heeft dan de voorkeur.

3. Hoe dik is het materiaal, 9mm, 10mm, 12mm of zelfs 14mm. Hier geld hoe dikker (met multiplex), hoe beter.

De reden dat er mee soorten lamelparket achtigen op de markt zijn heeft te maken aan welk product het lamelparket wordt gerefereerd. Een massieve plank van 20mm zal een hoogwaardig lamelparket als minstens gelijk dienen te hebben. Bax Houthandel heeft hiervoor een 19mm lamelparket met een toplaag van 4mm. In vak termen heet dit lamel parket ook wel multiplank of duoplank.

We zien allerlei varianten met 6mm top lagen of juist een 4mm toplaag op een dunner multiplex. Onthoudt dat hoe dikker de toplaag, hoe meer spanning er in het product ontstaat en daar hebben alle vloeren last van, zeker in koude winters en vochtige zomers. Ons advies: een 4mm toplaag is het meest functioneel op een 15mm multiplex. 6mm heeft geen toegevoegde waarde en maakt het product alleen maar duurder. En meer schuren? als we de huidige afwerk producten bestuderen en zeker onze polymeer bescherming top coat, die op ieder ontwerp kan worden gebracht, is het nuttiger iets extra te investeren in een goede afwerking dan bij voorbaat al 2mm hout te willen afschuren.

Op zich hebben we met bovenstaande niet zo veel van doen omdat het hier gaat om budget lamelparket, echter onthoud de investering in afwerkingen want dit kan een goedkoper product een verlengde levensduur geven.

Goedkoop lamel parket is eigenlijk ontworpen als vervanger van laminaat of fineer parket. Budgetlamel is niet ontworpen als vervanger  van een massief houten vloer of een hogere kwaliteit lamelparket of een multiplank.

Bax Houthandel wilt u een kwalitatief goede budgetlamel aanbieden, opgebouwd uit een toplaag met multiplex, 2 laag lamelparket. Wij bieden u bewust 2 laag parket aan het niet het kwalitatief mindere 3 laag latjes parket dat u elders voor hetzelfde geld zou kunnen kopen.

Budgetlamel koop u bij ons al vanaf  € 17,50/m2   (klik maar eens op het bedrag!)

Budget lamelparket Smart life een voordelig lamelparket.

Waar kan men het beste het Smart Life budget lamelparket installeren?

Eigenlijk op iedere plaats waar we denken laminaat van midden klasse huiskamer denken te kunnen plaatsen. Natuurlijk is het altijd goed dit exact bij ons na te vragen, echter heeft u wel een idee. U kunt het zeer goed gebruiken in slaapkamers of ruimen die niet intens worden gebruikt. Bij wel intens gebruik is de levensduur korter dan wanneer u een 19mm lamelparket had aangeschaft.

Zo hebben wij in Nederland vele huur huizen en koopt men dit goedkope lamelparket omdat men overweegt er 3 tot 5 jaren mee te willen doen. Zo is er voor ieder een beweegreden.

Bax Houthandel produceert 2 soorten budget lamel parket:

1.      Toplaag 1,5mm + 12mm multiplex.                 2.      Toplaag 2,5mm + 12mm multiplex.

In onderstaande hebben wij een aantal projecten met budget lamelparket:  Wilt u meer weten over de houtsoorten klik dan op de plaatjes.

Als men zo kijkt is het niet waarneembaar om wat voor type vloer het gaat, massief, 19mm lamelparket of budget lamelparket. Dat klopt ook, de beleving wordt bepaald door de toplaag en hoe deze is afgewerkt. Zo kan de meest bijzondere afwerking op een heel goedkoop stukje vloerdeel.

Naast bonestaande houtsoorten zijn er nog meer als: Robijn,  Kelat,  Scheepsdak (mix van rode houtsoorten)

Budget lamelparket Smart life en vergelijkingen

Budget lamelparket en haar specificatie.

Inhoudelijk kunt u de details vinden in onze product data sheet: specificatie-budget-lamel.

Samengevat: u treft in budgetlamel een 14mm dikke plank waarbij de vloerdelen zijn opgebouwd uit een toplaag van tenminste 2,5 mm massief hout die verlijmt is op 11,5 mm watervast multiplex.

Budget lamelparket en de leg instructie.

Dit lamelparket kan zeer goed zwevend en vast op een houten of platen ondervloer worden vastgezet. ook kunt u heel goed verlijmen. In de leg-instructie-budget-lamel vindt u daar meer over.

Budgetlamel is niet geschikt om op rachels of houten latten te plaatsen. Ook is het niet geschikt om over een balken structuur een beroep te doen over het zelf dragend vermogen.

BUDGET LAMELPARKET EN GARANTIE.

De vraag is bij garantie eigenlijk, wat kan er fout gaan of fout zijn bij een product.

Analyseren wij budget lamel parket dan praten we over 2 zaken:

1. De verlijming en 2 de zaken die van toepassing zijn op ieder natuur product.

Op de verlijming heeft u garantie: lees garantie-budget-lamel.

Natuur producten dienen binnen een normale leef conditie gehouden te worden, hierop zijn ze ook geproduceerd. Leef conditie bij hout gaat louter om de lucht vochtigheid. Als deze te nat is kan de vloer iets te veel uitzetten, dit is vaak geen probleem. Ook de opbouw met watervast multiplex kan tegen een stootje. Uitdrogen heeft bij alle typen vloeren problemen: u kunt kieren krijgen, de delen kunnen zelf iets inscheuren. Dit is heel makkelijk te voorkomen met een luchtbevochtiger. In dit document luchtbevochtiger staat precies beschreven hoe het zit met vocht en over hoeveel we praten. Lees dit goed door want in de praktijk komen hier de meeste problemen door. Dat geldt voor alle typen houten vloeren, zowel lamelparket als massief hout of parket.

Als u de vloer door ons wilt laten installeren dan hebben wij daar een aparte garantie mogelijkheid voor.

Product vergelijk.

Laat u niet alleen door een prijs verleiden, kijk goed wat u voor u geld krijgt. Om daar bij te helpen is het nuttig om te kijken naar de verschillende vloer soorten die in de markt worden aangeboden, niet alleen hoe ze eruit zien maar de technische zaken van het arsenaal producten. Lees: houten vloeren product vergelijking.

enkele feiten over Smart Life in een rijtje:

 • Smart life budget lamel is een originele houten vloer / parketvloer
 • Smart life budget lamel heeft een toplaag van 1,5 mm of  2,5mm hardhout bv eiken.
 • Smart life budget lamel is af te werken met vloeren lak of (kleur) olie
 • Smart life budget lamel heeft een langere levensduur dan laminaat of fineer parket
 • Smart life budget lamel is makkelijk te repareren / schuren
 • Smart life budget lamel is niet duurder dan een middelmatig kwaliteit laminaat
 • Smart life budget lamel is makkelijk te installeren voor de doe-het zelver
 • Smart life budget lamel is verkrijgbaar in langere lengtes tot max 2400mm.
 • Smart life budget lamel heeft doordat het echt hout is ook de geur, structuur en houtnerf.
 • Smart life budget lamel heeft een 2 laag opbouw en is veel beter dan een 3 laag opbouw.
 • Smart life budget lamel is goedkoop, u heeft het al vanaf € 17,50/m2.

Voordelen van Smart life budget lamel in vergelijking tot laminaat

Tegenwoordig betalen we voor een beetje redelijk laminaat tussen de euro 20 en 40/m2. Goedkoper kan alleen wordt er kwalitatief veel ingeleverd.

Laminaat is opgebouwd uit 3 elementen:

 1. HDF (high density fibre)
 2. Een foto van een stuk hout
 3. Een lak laag.
 4. Het nadeel van die foto’s is dat we in een vloer al heel snel steeds dezelfde decoren aantreffen en dat is zonde.

Samengevat is het nadeel van laminaat:

 1. Veel dezelfde Planken in de vloer. Vaak kent zo’n vloer 15 foto’s terwijl er 133 planken zijn, reken uit hoveel dezelfde planken u heeft!
 2. Planken met korte lengtes, in de regel 1.2 meter.
 3. Niet in olie uitvoering te verkrijgen
 4. Niet schuur baar
 5. Alleen standaard designs zijn beschikbaar  terwijl met hout we bijna alles kunnen maken en is er veel meer keuze.

Smart life budget lamel bestaat uit echt hout en de houtstructuur en hout nerf alsmede knoesten zijn puur natuur!! De vloer kan in een olie afwerking waardoor een rijke uitstraling wordt verkregen en het onderhoud makkelijk is. De vloer bestaat uit lange lengtes, de lengte van laminaat is in de regel 1 van de kortere lengtes in budget lamel oplopend tot maximaal 2,40 m1.

Smart life budget lamel kent heel veel ontwerpen in olie en lak afwerking met vele kleur mogelijkheden. U kunt ook laten roken en/of verouderen. Smart life budget lamel is verkrijgbaar in een aantal varianten naast de standaard multiplex.

Een kwalitatief beter product is het lamelparket in de vorm van een duo plank, 15mm watervast multiplex met een 4mm houten toplaag. U betaald wat meer en krijgt ook meer: zie de producten onder Long Life lamelparket.