Menu

Lamelparket

Multiplex+toplaag vloeren uit onze eigen productie.

Lamelparket, het vloer type van deze tijd. Mits gemaakt van multiplex, zeer stabiel, geschikt voor vloerverwarming en bij Bax Houthandel verkrijgbaar tot wel 33cm breed!

Eigen productie van lamelparket

1. budget lamelparket

2. Duoplank en multiplanken

In onze eigen fabriek produceren wij 2 varianten:

1. Budget lamel parket van 14mm dik tot een breedte van 21 cm.

2. Multiplank lamelparket (of duoplank) van 19mm dik tot een breedte van 33 cm.

U vindt op deze pagina een overzicht van heel veel nuttige en belangrijke items rond deze vloeren.

Om tot een juiste keuze te komen kunt u ons stappenplan volgen, per onderdeel kunt u een keuze maken

waardoor uiteindelijk uw vloer duidelijk wordt.

Budget 14mm dik

De Budget variant, 14mm dik. Opgebouwd uit 2,5mm hard hout op 12mm multiplex. Er is bij ons ook een variant van 1,5mm op 12mm multiplex. Een mooie kwaliteit waar u niet veel voor betaald.

Lees hier over de kwaliteitsverschillen binnen lamel parket: lamelparket kwaliteit. Deze vloeren zijn zeer geschikt voor ruimten waar voor de vloer iets lagere eisen wordt gesteld. Denk hierbij aan slaapkamers of voor het gebruik in huurhuizen. Er zijn legmogelijkheden beschikbaar om de vloer zo te installaren dat deze verhuisbaar is.

Multiplank 19mm dik

Wat is een multiplank en de kwaliteit?

Een hogere kwaliteit lamelparket vinden we terug in de markt onder de naam: multiplank of duoplank. Bax Houthandel produceert een kwaliteit met een totale dikte van 19mm, 4mm toplaag en 15mm multiplex.

Wat is en Lamelparket Vloer?

Lamelparket is een verzameldaam voor een groep producten waarbij het gaat om een toplaag met iets daaronder.

Het iets daar onder maakt dat er verschillende klasse zijn binnen lamel parket.

Lamelparket classificatie

1. Zo is er lamel parket die is opgebouwd uit een middenlaag van houten latjes met aan de bovenkant een houten toplaag en aan de onderzijde een veneer om het geheel recht te houden.

2. Er bestaat lamel parket in een betere kwaliteit uitvoering en dat is een houten toplaag met daaronder multiplex. U kunt zich voorstellen dat het werken met multiplex de lamel parket vloer op een ander kwaliteits niveau brengt dan het werken met grenen (of vergelijkbaar) latjes. De markt noemt dit lamel parket ook wel multiplank of duoplank of samengestelde plank.

Een belangrijk aspekt is dat Bax Houthandel lamel werkt met multiplex, in alle klasse van ons lamel parket en dat de toplagen altijd watervast (op D4 niveau, het hoogste lijm niveau) zijn verlijmd.

Als u kijkt in de markt naar hele brede vloerdelen, dan zijn deze gemaakt van multiplex en niet van houten latjes, dit komt omdat multiplex veel stabieler is als het gaat om vervormen dan het latten systeem.

Lees verder: lamelparket kwaliteit.