Menu

Parket Vloeren info

Het woord parket vloeren is nogal aan de beleving van het individu onderhevig. Wij maken een duidelijk onderscheidt tussen planken en parket delen. Planken zijn lang en breed. Parket kan smal en kort zijn, echter zien wij ook een variatie brede korte delen die in diverse patronen worden gelegd.

Classic life parketvloeren

 

Doelstelling van het product.

De parket vloeren producten die bij ons onder Classic Life vallen zijn houten vloeren die hoofdzakelijk zijn opgebouwd uit brede  korte delen. Al dan niet verouderd. Wij leveren niet een visgraat parket van 8 cm breed met een lengte van 25 cm met band en/of bies. Wij zijn louter gespecialiseerd in de touch waarbij modern het klassiek aan tipt. Een verouder techniek maakt deze categorie alleen nog maar meer spannend.

In onderstaande geven wij u voorbeelden van welke soort parketvloeren wij leveren. De levertijd is rond 2 maanden.

Alle patronen en voorbeelden die u ziet zijn in al onze houtsoorten leverbaar. Klanten kunnen zelf kiezen of de uitvoering is in massieve houten vloeren of in lamelparket. zie de verschillen in het artikel: product vergelijking. Daarnaast kunt uw de parketvloer ook verouderd krijgen.

In onderstaande geven wij u een aantal voorbeelden van de Classic life collectie, bedenk dat er veel meer mogelijk is dan dat we hier weergeven. De Classice Life vloeren zijn zonder velling og hebben een micro velling. De parketvloeren die wij leveren zijn niet de standaard traditioneel parketvloeren die als een gladde plaat volledig opgevuld met vloeibaar hout aan u wordt aangeboden. In het rechter plaatje krijgt u een idee waar wij het over hebben.

 

Visgraat parket vloeren.

Een massieve houten vloer of een lamelparket in visgraat al dan niet verouderd. Ons visgraat heeft een maat rond een breedte van 18,5 cm en een lengte rond 92,5 cm. Indien gewenst kunnen er door ons andere varianten worden geproduceerd. U heeft de keuze uit wel 30 houtsoorten. Deze vindt u in de Long Life lamelparket categorie of in de Solid Life massieve houten vloeren.

 

De prijsstelling is eenvoudig. Voor  lekkere brede visgraat parket vloeren is de prijs all in rond euro 99,95/m2

 

Visgraad licht gerookt in een ruigere vorm

In dit plaatje kunt u specifiek zien welke stijl we hanteren. Wij leveren niet de spek gladde visgraat vloeren. Deze vloer is opgebouwd uit een licht gerookt eiken parket. Door het parket niet te strak te zetten en met vloeibaar hout af te vullen krijgt u deze specifieke uitstraling.

Indien u het wenst kunnen wij deze vloer ook borstelen. De vloer lijkt dan nog ouder.

Kijk in het artikel verouderd of er voor u iets specifieks bij zit.

 

Stroken parket vloeren.

Strokenparket vloerdelen zijn wellicht ons meest smalle planken. Stroken rond 10 cm breed in wisselende lengte geven een specifieke kleur schakering. Door de smalle breedte is er minder hout nerf op de voor grond en vallen de kleuren wat meer op. Iedere houtsoort uit ons portfolio is hierop van toepassing. Van wengé sucupira tot een select rustiek of O/S eiken. zie de grading voor details in hout selecties.

Het strokenparket kan of een toe een licht opstaand randje hebben of krijgen, dit hangt mede af van de lucht vochtigheid, lees daar meer over in het artikel luchtbevochtiger.

 

Blok parket vloeren.

In dit patroon wordt parket in bijvoorbeeld 5 delen naast elkaar gelegd waarna er 5 delen haaks tegen aan geplaatst worden en zo komen er weer 5 delen contra. Dit type heet in de Classic Life product lijn een blok vloer.

Als u een kleiner blok wilt dan kunnen we werken met 4 om 4 zoals hiernaast in het plaatje is weergegeven. U kunt een blok parket ook verouderd krijgen.

Een blok van 5 bij 5 heeft de voorkeur, u heeft dan bijvoorbeeld een breedte van 18,5 cm en een lengte van 92,5 cm.

 

 

BLOK- VLECHT PARKET VLOEREN

Dit is een vloer waarbij een blok wordt onderbroken door 1 haaks liggende plank en een afscheiding van 1 rij in de breedte van de kamer. Het is een sierlijk onderbroken blok variant dat speelser is dan een zuivere blok vloer. De foto geeft weer een 4 blok variant, een 5 blok variant maakt het patroon iets voller.

Door de verschillende richtingen waarin de planken zijn gelegd, komen parketvloeren in een verouderd concept heel mooi tot zijn recht.

 

 

 

Vlecht parket vloeren.

Een vlecht vloer kan recht of diagonaal worden aangebracht. Bij voorkeur gebruiken wij parket dat een breedte heeft van 18,5 en een lengte van 92,5 cm. De insluit delen houden dan nog een respectabele lengte van 37 cm. Als de delen smaller en kleiner worden gaat het effect verloren.

U ziet hier een voorbeeld van een gerookt eiken vloer.

 

 

Toepassing mogelijkheid van parketvloeren, specificatie, leg instructie en garantie.

 

Dit hangt af van de keuze die maakt voor Long Life lamelparket of massieve houten vloeren. Zie de betreffende info binnen deze product groepen.