Menu

Houten Vloeren Productie

Bax Houthandel BV, producent van houten vloeren, massief houten vloeren en lamelparket.

Met ruim 30 jaren ervaring een begrip in Nederland met enkele miljoenen m2 in ons land geleverd.

Van ruw hout planken maken, van sloop hout oude vloerdelen produceren, van massief hout, top lagen zagen voor lamelparket. De evolutie binnen het vloeren produceren.

Massief hout wordt veel minder gebruikt dan zo’n 10 jaren geleden. Ruim 10 jaren geleden waren wij 1 van de eerste in Nederland die lamelparket konden produceren. Een zeer verfijnde techniek binnen de houtbewerking waar best veel kennis voor nodig is om iets moois te produceren.

PRODUCTIE LAMELPARKET

Binnen het lamelparket produceren wij een 14mm dik budget lamelparket op multiplex en een 19mm dik lamelparket of multiplank eveneens op multiplex.

Wij gebruiken geen 3 laags systemen met houten latjes in het midden. Deze producten zijn volgens de professionals in de wereld minder van kwaliteit. U kunt dit makkelijk toetsen in de praktijk. Hoe dikker en breder het lamelparket dan zijn deze gemaakt van multiplex en niet van houten latjes.

HEEL BREED EIKEN

Een plank schulpen, zoals dat officieel heet, doe je niet zo maar op een breedte van ruim boven de 20 cm. Wij produceren op voorraad t/m 33 cm en kunnen, indien nodig, tot bijna 40 cm produceren.

HOUTEN VLOEREN AFWERKEN

Productie is een kunst, dat zelfde geldt ook voor het afwerken. Voor het afwerken bezitten wij een afwerk straat. Er gaat niets mooiers dan machinaal afwerken, plank voor plank dan een houten vloer behandelen als deze is geïnstalleerd.

Naast basis olie technieken gebruiken wij reactie processen om het te veranderen. Daarnaast zijn we in staat al onze decoren af te werken met een onderhoudsarme Sparky top coat.

En dan de eind resultaten zoals we dit kunnen maken. In onderstaande ziet u een deel van de showrooms die wij op onze productie vestiging Barneveld hebben: