Menu

Houten vloeren Apeldoorn

Bax Houthandel is uw aangewezen partner als u houten vloeren in Apeldoorn zoekt. Deze eiken vloer bijvoorbeeld, is 23 centimeter breed. Ook heeft de vloer een zeer zacht bruine ondergrond die we afgewerkt hebben met een white wash. De eiken vloer ligt in een  nieuwbouwwoning waarbij er bewust is gekozen voor een zeer zachte bruine ondergrond. Dit design heet oase sahara. De selectie bevat minder knoesten dan select rustiek en iets meer knoesten dan OS. Deze grading is een OS mix. De vloer is doorgelegd naar de keuken, daarom hebben we de vloer afgewerkt met een Sparky topcoat.

 

Waarom Bax Houthandel voor houten vloeren Apeldoorn?

Wanneer u houten vloeren in Apeldoorn bij Bax Houthandel aanschaft, krijgt u niet alleen een gelegde vloer. Wij letten er ook op hoe de vloer het beste tot zijn recht komt. Lichtinval is daarbij een essentiële factor. De vloer die we gelegd hebben in de woning die u op de foto ziet, beschikt over een ruime achtertuin. De meeste lichtinval komt vanuit de achtertuin. Daarom hebben we ervoor gekozen de vloer in de looprichting te leggen. Hierdoor behoud de woning de lengte en krijgt de woning een ruimer aanzicht. Ook kun je de lichtinval die via de achterkamer en de keuken binnenkomt personaliseren door in de keuken luxaflex op te hangen en in de achterkamer gebruik te maken van vitrages en gordijnen. Deze vloer toont zich zoals u kunt zien heel mooi met de juiste lichtinval. Om de houten vloer een mooi contrast te geven ten opzichte van de muren heeft Bax Houthandel gebruik gemaakt van witte MDF plinten.

Installatiemethode houten vloer

Als installatiemethode is gekozen om de vloer direct te lijmen op de ondervloer. In dit geval gaat het om beton. Dit betekent dat de vloer stabiel ligt, maar ook dat koper bij een eventuele verhuizing de vloer niet (meer) mee kan nemen. Het feit dat de vloer minder eenvoudig kan herstellen, heeft de koper voor lief genomen. Dit was mogelijk omdat de ondergrond egaal genoeg was om dit te doen. Was dat niet het geval geweest, dan had Bax Houthandel voor een zwevende vloer kunnen kiezen of de vloer moeten egaliseren.

Interieur en keuze voor de houten vloer

Voor het interieur is rekening gehouden hoe de vloer gebruikt gaat worden. De vloer is gelegd in de woning van een jong gezin, daarom is er gekozen voor makkelijke meubels, zoals het lederen en zwarte bankstel met een glazen salontafel. Door het glas oogt de kamer ruim en behoudt zijn ruimtelijke kracht. Om de voor- en achterkamer allebei te kunnen gebruiken, hebben we de eettafel aan de achterzijde van het huis geplaatst, dichtbij de keuken. Hier kunnen met gemak zes mensen zitten.
Door in de keuken gebruik te maken van een vaste vitrage die halverwege het raam zit, hebben we een gedoseerde lichtinval kunnen creëren.

Afwerking houten vloer

Bax Houthandel heeft als afwerking van het sahara design gekozen voor de Sparky topcoat. De keuze hiervoor was simpel: de vloer ligt deels in de keuken waar gekookt en geknoeid mag worden. Door deze topcoat is de vloer beschermd tegen vuil en vocht: ideaal dus voor een jong gezin. Binnen de sahara lijn zijn alle vloeren standaard met een topcoat behandeld.
Kies je voor een andere afwerking dan beïnvloedt dat de levensduur van de vloer echt in het nadeel. De levensduur van een vloer is grotendeels afhankelijk van de juiste manier van afwerking en onderhoud.

De dichtstbijzijnde vestiging voor houten vloeren in Apeldoorn is Barneveld. Voor een uitgebreide routebeschrijving kijkt u op vestiging Barneveld.

Adres gegevens van Bax Houthandel Barneveld.

Harselaarseweg 73-75
3771 MA Barneveld
Tel: 0342-420880
Fax: 0342-422566
E-mail: info@baxhouthandel.n

Openingstijden:
Maandag t/m Zaterdag van 8.00h t/m 16.30h

Telefonisch bereikbaar tot 17.00h

GESLOTEN OP 31 DECEMBER

Voor afhalen van goederen kunt u op alle dagen terecht to 16.00h

Wij maken hier een duidelijke route beschrijving vanaf uw vertrekpunt tot aan onze vestiging. Vul uw adres in u krijgt een routebeschrijving naar onze vestiging in Barneveld.