Menu

Houten vloeren Alkmaar

Bax Houthandel heeft voor deze klassieke woning die je in de binnenstad vindt, gekozen voor een brede lamelparket van 21 cm. Juist om zijn klassieke uitstraling te bewaren, heeft men voor dit parket gekozen.

Door de vloer zwevend te installeren, is de vloer gelijk geïsolleerd. Dit betekend dat er eerst een ondervloer gelegd zal worden van folie, waarna de vloer op de mes en de voegen verlijmd zal worden. Omdat de voor- en achterkamer van elkaar afgesloten kunnen worden met de klassieke schuifdeuren, zou je daar twee aparte kamers van kunnen maken. Echter Houten vloeren Alkmaar heeft er bewust voor gekozen om  te doen lijken dat de vloer doorloopt. Hierdoor oogt de kamer als de deuren open zijn extra ruim. Sluit men de deuren dan lijken de kamer een afzonderlijk geheel te zijn. Hierdoor zou je een aparte voor en achter kamer kunnen creëren. Houten vloeren Alkmaar heeft voor het laatste gekozen in overleg mat de klant. Om nog meer het accent op de vloer te behouden heeft houten vloeren Alkmaar de plinten groot gelaten en wit van kleur, zodat het de koloniale look blijft houden.
Als inrichting is hier gekozen voor grote koloniale meubels, vanwege de ruimte waar over beschikt kan worden. In de achterkamer heeft houten vloeren Alkmaar een eethoek gecreërd met ruimte voor 8 personen, in de hoek is er een zitbankje geplaatst met een stoffen bekleding. Hier is de stof bordeaux rood gebruikt voor de bank, zodat de vloer er mooi uitspringt, tevens past het bij de uitstraling die de woning heeft. In de koloniale tijdperk werden vooral gebruik gemaakt van grote meubels, daar dient deze ruimte zich uitermate geschikt voor.
In de voorkamer is er een ruime zithoek ingericht, van donker eiken. Hier heeft houten vloeren Alkmaar een bankstel neergezet en een donker eiken salon tafel. Ook de TV- meubel is een koloniale kast waar men de deuren van kan sluiten als men geen TV kijkt. Daardoor blijft de look gehandhaafd. In de kamer heeft men een wandkast geplaatst, waar borden ten toon staan zoals men dat in die tijd veel deed.
Als accessoire kleur is hier veel bordeaux kleur gebruikt, denk aan kussentjes op de bank, een vloerkleed bij de salontafel, de kussentjes van de eet stoelen. Juist door de juiste accessoires te kiezen behoud houten vloeren Alkmaar de aandacht op de vloer. Waren hier andere meubels gebruikt dan werd de koloniale look nooit bereikt, vanwege de grote ruimte ten opzichte van de meubels.
Als afwerking van de vloer is gekozen om het licht te roken zodat het deel van het hout met minder looizuur lichter tot wit laat. Bij een white wash vloer valt dit minder op, bij een naturel vloer juist meer. Dit hoort bij het design. Daar overheen heeft houten vloeren Alkmaar naturel olie gedaan, waardoor de kleur weer meer homogeen wordt. En om dit alles goed te beschermen tegen vuil en vocht is er een vuil en waterafstotend Sparky topcoat overheen gedaan. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de levensduur langer zou kunnen zijn en het onderhoud vriendelijk is.

 Houten vloeren Alkmaar vind u:

Adres gegevens van Bax Houthandel Amsterdam.

TT Vasumweg 4AB
Amsterdam-Noord (zijstraat van de Klaprozenweg)
Tel: 020-4932943
Fax: 020-4932936
E-mail: info@baxhouthandel.nl

Openingstijden:

Open: di, wo, vrij, zat  9.30h t/m 17.30h.

Maandag en donderdag zijn wij gesloten en op 31 december!!.

Wij maken hier een duidelijke route beschrijving vanaf uw vertrekpunt tot aan onze vestiging. Vul uw adres in u krijgt een routebeschrijving naar onze vestiging in Amsterdam Noord.

Routebeschrijving: