Menu

Grenen houten vloeren

Grenenhout staat voor hout van de grove den. Het is op vurenhout na de meest verkochte naaldhoutsoort in Nederland. Grenen hout wordt in vele industrieën gebruikt. Maar dit geld niet voor houten vloeren, parketvloeren. Grenen vloerdelen zijn relatief zacht en erg kwetsbaar. De vloer beschadigd zeer snel. Krassen en diepen beschadigingen zijn bij normaal gebruik van de vloer bijna niet te voorkomen. Deze houtsoort is geschikt voor een vloer die er gebruikt mag uitzien, denk daarbij aan de café vloer.

Grenen vloerdelen, parketvloeren, grenen vloerdelen

Onbehandeld wordt het geleverd als een blank grenen vloerdelen. Deze kan door u zelf worden afgewerkt naar uw eigen smaak. Er kunnen zeer mooie warme inrichtingen mee gecreëerd worden. Uiteraard leveren wij ook kant en klaar behandelde vloeren, afgewerkt met kleurolie. Dit kan door u zelf gelegd worden. Ook is het mogelijk dat wij de vloer voor u leggen. Bij deze door ons voorbehandelde vloeren kunt u denken aan bewerkingen als koloniaal, geborstelde en geolied. Dit zijn verschillende manieren om de nieuwe houten vloer ouder te doen lijken. Dit heeft een erg mooie uitstraling tot gevolg. In onze showroom hebben wij hier uitgebreide voorbeelden van zodat u de verschillende soorten bewerkingen met elkaar kunt vergelijken en precies die vloer te kiezen die het meest past bij uw persoonlijke smaak.  Grenen als algemene houtsoort is zacht, het maritime grenen is een stukje harder. Vergelijken wij dit met eiken, dan zijn grenen vloerdelen boter zacht en eiken hard.

Voor een knap stukje grenen betaal je ten opzichte van de huidige eiken vloeren prijzen wellicht wat teveel. Bax Houthandel produceert

eiken lamelparket al va 17,50/m2 incl. BTW!