Menu

Ruimtes optimaal benutten met een houten vloer

Veel mensen willen hun ruimtes binnen huis zo goed mogelijk benutten. Of het nou gaat om een woonkamer, een keuken of een hal. Met een mooie houten vloer kunt u de illusie schetsen dat een ruimte groter of kleiner is dan in de werkelijkheid.

Wandecoratie

De eerste variatie waar mensen snel naar grijpen is wanddecoratie. Daarbij kunt u denken aan behang, schilderijen of een klok. Deze zijn altijd beschikbaar in verschillende vormen, stijlen en kleuren. Wanddecoratie zit op ooghoogte dus het is niet raar dat hier vaak als eerste aan wordt gedacht. Echter zijn er nog heel veel andere factoren waar u rekening mee kunt houden.

Vloerbedekking

Het type, de stijl en de kleur van de vloerbedekking bijvoorbeeld is vaak een factor die over het hoofd wordt gezien. Deze blog richt zich op manieren waarop u uw ruimte kunt verbeteren, zodat u de illusie van meer vierkante meters voor kleinere ruimtes creëert en niet verloren of karig overkomt in grotere ruimtes. De keuze van de juiste vloerbedekking voor uw ruimte is van cruciaal belang om de juiste sfeer en uitstraling uit te stralen. Als u werkt met een kleinere ruimte, zoals een café of woonkamer, kunt u kiezen u kiezen voor tapijten met lineaire strepen.

Houten vloeren

Het is een eenvoudige maar effectieve manier om een licht eiken vloer te gebruiken in een krappe ruimte. Dit  om het oog vrij te maken en positieve associaties te creëren. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u een beetje afwijken van het conventionele en kiezen voor grijs eiken vloeren Als u een grote open ruimte hebt, kan het moeilijk zijn om de leegte op te vullen zonder dat het er een beetje leeg uitziet. Parketplanken hebben het vermogen om een kamer op te vrolijken. Dit helpt de ruimte te sluiten en alles samen te brengen.