Menu

Houten vloer beschermen

Bij een bouwproject zijn er normaal gesproken veel vakmensen aanwezig. Deze moeten allemaal gecoördineerd worden. Zowel letterlijk als figuurlijk. Idealiter wordt de vloer tijdens een bouwproject als laatst gelegd om beschadigingen te voorkomen. Dat werkt echter niet altijd zo. Daarom is het belangrijk om vloeren op de juiste manier te beschermen.

Plastic laagjes

Een goede tip is om ervoor te zorgen dat vloer niet met plastic is bedekt. Op het eerste gezicht lijkt dit op een goede oplossing. Een vloer is bedekt en zo kunnen er dus geen krasjes of vuil op komen. Echter kan het plastic laagje gemakkelijk scheuren. Vuil kan tussen de scheurtjes door de plastic verpakking komen. Elke keer dat men hierover heen loop zal vuil schuren tegen het hout en zal de houten vloer tekenen van schade tonen.

Piepschuim

Wat goed kan helpen is om de houten vloer te bedekken met een laagje piepschuim en hier boven karton te plaatsen. Hiervoor kunt u oud karton gebruiken van bijvoorbeeld oude dozen en de zijkanten tegen elkaar plakken. Zo voorkomt u dat u vuil op het laminaat terecht komt en schade veroorzaakt.

Onderkant meubels beschermen

U kunt naderhand ook andere maatregelen treffen om uw vloer te beschermen tegen krasjes. Zo kunt u viltjes op de onderkant van uw meubels leggen om krasjes te voorkomen op uw nieuwe houten vloer. Ook het plaatsen van een tapijt op plekken waar veel wordt gelopen, helpt om slijtage te voorkomen.

Wij adviseren u graag zo goed mogelijk over de onderhoud van uw houten vloer.